BOENDE I STOCKHOLM, MITT BÄSTA SOMMARMINNE & PSYKOLOGPRAT

Här kommer del 2 från frågestunden, vill ni läsa de första svaren också så finns en del 1 här.

Berätta om något bra sommarminne du har?
Har svårt att komma på en specifik händelse utan jag minns snarare den lyckliga känslan jag haft kring vissa situationer. Kan tex fortfarande känna det där förväntanspirret när jag tänker på skolavslutningarna i lågstadiet när vi sjöng ”den blomstertid nu kommer” och jag visste att det väntade en evighet (enligt ens tidsuppfattning då haha) där man bara kunde äta glass, leka med de andra barnen på gatan, åka till stugan, se på sommarlovsmorgon (älskade det så mycket!) och ha noll bekymmer. Vad lätt allt var som barn, eller har man romantiserat det nu i efterhand tror ni? Det kanske var ett tråkigt svar så om jag ska ge ett mer konkret så var resan som jag och mina gymnasiekompisar gjorde 2007 ett minne för livet. Vi bodde hos Hildas pojkvän i Österrike i två veckor och upplevde så jävla mycket saker! Hans familj var de bästa värdarna man kan tänka sig och tog med oss på utflykter och visade sånt vi aldrig fått nys om annars. Lägg till en hel del fest, en helg i Wien och en vandring i Alperna så förstår ni nog att det är ett härligt sommarminne.

Hur ser din boendesituation ut? Hyr du (första-/andrahand?) eller äger du lägenheten?
Jag bor i en bostadsrätt i Solna. En etta på 49kvm med kök, balkong, 100m till tunnelbanan och helt perfekt för mig. Här ser ni en glimt av den. Eller ja, det där är väl nästan hela lägenheten faktiskt haha.

Har du någon dold talang?
Hade såå gärna velat komma med något coolt svar här, typ att jag pratar flytande arabiska eller kan spela piano med förbundna ögon. Men nej.. jag är bra på huvudräkning om det kan ses som talang? Och jag minns otippat mycket av periodiska systemet så kan massa kemiska beteckningar. Haha, nu blev ni allt bra imponerade va :))

Om du fick välja bara EN film att se resten av livet, vilken skulle du välja?
Oh, svår! Det står mellan någon feel-good rulle som Sex and the City, just för att den alltid får mig på bra humör, eller någon av mina favoritfilmer (Nyckeln till Frihet och Seven) för de är så så bra och jag aldrig tröttnar på dem.

Vilket är ditt bästa motto i livet?
Ett motto som jag använt mycket är ”fake it til you make it” för det stämmer verkligen och funkar i så många situationer. Om man tänker mer citat än motto så har jag vääääldigt många favoriter, det varierar så mycket beroende på var jag är i livet och hur jag mår. Jag tycker överlag att quotes har fått oförtjänt dåligt rykte som töntigt, visst att en del är väldigt käcka men jag kan bli så motiverad och inspirerad när jag ser något klokt. De här två nedan känns aktuella för mig just nu och jag försöker påminna mig om dem.

Har syftet till varför du går hos psykolog/terapeut ändrats över tid eller finns det en "kärna" som du hela tiden har fortsatt jobba med? Vilken sorts terapi går du i och varför den sorten? Har förstått att det finns fler olika former. Mvh en vilsen själ som funderar på att själv söka någon slags hjälp...
Svarade på liknande i första delen av frågestunden men ville ta med den här igen bara för att uppmuntra personen att söka hjälp! Tveka inte, tror inte det finns många människor som ångrat att de börjat gå i terapi! Det har förändrat mitt liv totalt och jag önskar verkligen att all skam kring det (och medicinering) kunde försvinna direkt. Man måste inte ha en lång lista med diagnoser eller trauman för att gå och prata med någon.

Hej! Har du något tips på hur man får bostad i Stockholm tro? Min bror har separerat med sin sambo och vi är göteborgare utan kontakter så han har det lite tufft just nu.
Usch, känner med honom. Bostadsmarknaden här är inte rolig som alla säkert förstått, jag hattade själv runt i olika 2a hands lägenheter och som inneboende de första 7 åren här i stan och det är inte roligt. Tror faktiskt jag fått tag på alla mina boenden genom Blocket så där borde han hänga flitigt. Mitt tips där är att lägga ut en egen ”sökes”-annons istället för att bara svara på de ”uthyres” som ligger ute. De som letar efter hyresgäst undviker nämligen gärna att lägga upp egen då de får så jäkla många svar och letar först bland sökes-annonserna efter vettiga personer. Har jag hört iallafall. Hoppas det går bra för honom!

Det får räcka för det här inlägget tycker jag :) Den sista delen kommer snart, har ni fler frågor som dykt upp så ställ dem här vettja. Puss!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

myjjohansson
myjjohansson,
Alltså kan SÅ relatera till känslan av somarlovsmorgonen och "den blomstertid nu kommer", goooood times😍
nouw.com/myjjohansson
Johannagrahn
Johannagrahn,
Haha kan också obehagligt mycket från det periodiska systemet men i övrigt är jag SÄMST på matte. Så märkligt av allt man lärde sig i skolan så satte sig just den som berget haha
nouw.com/johannagrahn
Hilma
Hilma,
Vad mysigt det ser ut att vara hemma hos dig! ❤️ Huvudräkning är helt klart en talang enligt mig som är sååå kass på matte ☺️
nouw.com/hilma
Harborjarlivet
Harborjarlivet,
Alltså såå hemtrevlig lägenhet med såå fin inredning! 😃 Och mysig hörna att ställa sängen på för att ändå få det avskilt med gardin för 😃

https://nouw.com/harborjarlivet
nouw.com/harborjarlivet