BARA SÅ NI VET:

Man får lämna det som inte längre ger en energi, glädje eller någon form av utveckling ÄVEN om det är något som alltid gjort det tidigare. Jag har själv otroligt svårt för förändringar, mest av rädsla för att inte kunna hantera nya, främmande känslor som kan tänkas dyka upp då. Jag tror en vanligare orsak att undvika förändringar är tanken på vad andra ska tänka om man gör X. Ses det som ett misslyckande? Kommer de skratta åt mig? Kommer det verka konstigt?

Men egentligen: livet är ett ständigt flöde där vi, våra kroppar, våra känslor, våra relationer och våra drömmar ändras så varför skulle då inte mer ”praktiska" saker som jobb, personer man omger sig med, klädstil etc ändras? Just det här med att hela livet är ett ständigt flöde är något av det viktigaste jag jobbar med att acceptera. Har ägnat nästan hela mitt vuxna liv åt att försöka klamra mig fast vid att allt ska vara/kännas ”som det alltid gjort” för då är jag trygg, men hur roligt liv får man då? Hur bra har jag egentligen mått?

Annorlunda behöver inte vara sämre, det är mitt ständiga mantra. Det är inte farligt att saker ändras!

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

linneassofie
linneassofie,
Ewe,

Tänk vad tråkigt livet skulle vara om ingenting förändrades 😊 Tycker förändringar mycket oftare är till det bättre än sämre (men sen är jag en "förändringsälskare" också).

ewezz.wordpress.com
hilmak
hilmak,
Håller verkligen med!! Helt rätt! <3
nouw.com/hilmak