Innehåller affiliate-länkar

Hej raringar! Åh är så glad att jag inte bokade in massa saker idag! Hade en känsla att jag skulle behöva en lugn dag efter veckan. Är så typiskt mig annars att tänka "klart jag orkar och hinner det" när det är lång tid kvar tills något ska ske, men sen när det närmar sig undrar jag alltid varför jag var tvungen att boka in så mycket, haha.

Hursomhelst, vaknade ganska nyss och snoozade sju gånger, så härligt! Att snooza är verkligen något av det bästa jag vet!! Ska iväg och träna en sväng nu på förmiddagen, sen pyssla lite här hemma (känns som jag alltid ska det men tar ju aldrig slut, haha) och i eftermiddag ska jag faktiskt jobba någon extra timmar på Wello. Kanske inte är sån lazy Sunday ändå inser jag nu?! Men ska iallafall klämma in lite yoga också och läsa ikapp massa bloggar! Som jag längtat efter den stunden :)

Ska visa er fem bilder från min vecka, blir säkert en helgrapport imorgon, känns som jag har så jäkla mycket jag vill skriva om nu, haha.

Såhär såg jag ut en dag. Mina utslag i ansiktet försvinner inte, blir så frustrerad när man gör allt för att det ska bli bättre och ändå känner man nya och fler knottror varje dag, börjar få mer förståelse för hur personer med riktigt jobbig hy har det

Kikade in på Ginas nya butik på Götgatan. Wow, så fräscht. Det bästa är att de har ett café också!

Veckans bästa var att Paula kom på besök. Saknar henne så när vi inte bor i samma stad, fina syster <3 Vi åkte hem till mig och brainstormade kring min lägenhet, fikade (som alltid gifflar när jag bjuder) och sedan åkte vi till MoS. Så fin dag!

Har åkt tunnelbana, själv, med barnvagn OCH bebis. Konstaterade att man verkligen inte kan ha bråttom när man transporterar sig med barn, haha. Allt tar 10 ggr så lång tid :))

Sen var jag på överraskningsfest för Elin! Jag och Lisa lurade ut Elin på en AW, inte helt lätt att lyckas med det när det handlar om världens tidsoptimist man måste få ur sin lägenhet senast en viss tid, och sedan få med henne hem till henne en viss tid också, haha. Men vi lyckades och det blev en superbra kväll!

Nu tar vi tag i söndagen, hoppas ni får en härlig och lugn dag. PUSS!

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Nu ska jag dela med mig av en till lärdom från psykologen. Kommer nästan bli en egen kategori det här, "Isas psykskola", haha. Här kan ni läsa min förra lektion ;)

Denna gång handlar det om något som jag fick öva på massor förra veckan. Kan inte gå in på varför riktigt men som jag skrivit flera gånger så är ett jävla problem för mig att andras beteende, och humör, mot mig avgöra mitt mående och självkänsla den dagen. Att andra kan påverka mig så mycket är absolut ett av mina största och mest livskvalitet-förstörande (nytt ord! kom på det nyss) drag.

Nu har jag lärt mig ett tankesätt jag försöker ta till när någon fräser mot mig eller är obefogat otrevlig/elak. Min psykolog kallar det för pratbubblan. Alla vuxna människor har själva ansvar för vad vi gör och säger. Det är vårt ansvar att se till att vi beter oss hyfsat trevligt och respekterar andra. Om någon inte tar sitt ansvar där utan låter sitt dåliga humör/mående/ personlighet etc gå ut över andra så har det ingenting med mig att göra.

Så när någon fräser åt en utan anledning ska man se det som i en pratbubbla, ni vet sådana där som finns i alla tecknade serietidningar. Att det personen säger är tydligt kopplad till den och egentligen inte alls har med mig att göra, även om det känns så i och med att man pratar med varandra.

Så länge man vet att man själv inte sagt/gjort något elakt eller opassande som provocerar så är tråkig respons helt den andra personens issue. Det är den som misslyckas med att bete sig.

För mig har det alltid varit en otroligt ångestframkallande grej att någon säger saker på ett hårt sätt och jag får ofta en klump i magen och kan gå och älta det länge. Det går säkert att göra en psykoanalys av det och koppla till barndom eller nått och jag har såå många gånger fått höra att man inte ska ta åt sig om någon är elak, att man inte kan styra andra utan bara sin egen reaktion osv osv. Fast det är verkligen en sån grej som är enkelt i teorin men svårare att tänka på när man väl är där. Nu försöker jag alltså tänka på den här pratbubblan, tvingar mig själv att avdramatisera det och inse att det är så den personen är, alla är vi olika och jag får inte tolka in för mycket i hur någon uttrycker sig. Försöker att nästan skratta lite åt det, typ "ojoj vilken reaktion, han måste sovit dåligt inatt".

Tycker ändå det funkar rätt bra så ville dela med mig av den här övningen till er. KRAM


Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Ja, man hamnade minst sagt i sushi-himlen på eventet i tisdags. Provade en ny med sparris på riset, var sååå gott! Passade mig som egentligen bara vill åt ris, soya, ingefära och wasabi när jag äter sushi, gillar ju inget från havet, haha.

Hej hjärtan!

Hoppas er vecka varit alldeles strålande hittills! Det har min, även om det varit intensivt. Har inte hunnit sitta vid datorn mer än 10 min senaste dagarna, det är ovanligt kan jag lova och känns nästan som något fattas i livet, haha.

Mitt jobb är verkligen varierat, ena dagen håller jag på att stressa ihjäl mig med saker som strular och massor av intryck medan andra dagar är betydligt mer lyxiga. Som igår, då jobbade jag till 22 men de sista 5 timmarna bestod av häng med Elvis, hämtmat och se på film i soffan.

Appropå Elvis så hade han hicka igår vilket är väldigt gulligt och inte är så ovanligt för en bebis. Men jag kom att tänka på att jag fan inte minns sist jag själv hade hicka.. Kan ni det? Är det bara en barngrej som växer bort sen eller?

Jaja sidospår. Idag är det såklart jobb igen och direkt när jag slutar ska jag hem, svira om och sedan skynda mig iväg för att möta tjejerna. Så kul! Imorgon kommer min syster också, ännu mer kul! Har tidsinställt ett inlägg till ikväll men häng med mig på Instagram om det blir halvdan uppdatering här kommande dagar: @isabylund

Hoppas ni får en härlig helg så hörs vi snart! PUSS

Följ mig här

Gillar

Kommentarer