Heeej raringar!

Här är en liveblogg från min tysta, sköna vagn på tåget ;)
Har en så mysig känsla inför denna helg! Det ska vara soligt, jag känner noll press att det måste bli en "fantastisk högtidshelg" och jag har verkligen längtat så mycket efter kvalitetstid med min familj. Har inte varit hemma i Karlstad sedan jul ju, för länge! Fick massa påskgodis på jobbet igår också så min packning nu består till 90% av godis, det gillar jag :)

Tror jag ska ta lite ledigt från bloggen (lol, som att det är ett jobb) och njuta av dagarna där hemma nu. Har några saker jag vill hinna med:

- Caféfika med mammi. Du är också välkommen syster om du läser ;)

- Köpa nya skor. Eventuellt något mer plagg, blir lätt så när jag och mamma shoppar!

- Pynta ett påskris

- Äta minst 2 ägg

- Ge mamma hennes present jag shoppat utan egentlig anledning. Denna punkt tog jag med bara för att ni ska förstå vilken fin dotter jag är

- Ta soliga promenader längst med älven

- Träffa en av mina äldsta vänner för en catch-up fika

- Dricka morgonkaffe på vår altan

- Leta i garderoben efter något plagg jag glömt jag äger och som kanske blivit modernt igen. Händer faktiskt ibland, wie!

Sen hinner jag nog inte mer på 2 dygn, haha. Jag hoppas iallafall ni får en underbar helg vad ni än hittar på, det enda måstet är faktiskt att äta chokladägg. PUSS!

Kolla så fin färg på fjädrarna!

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Innehåller affiliate-länkar

Igår hade jag en så himla mysig dag! Kan det bli annat när man kombinerar ledig + sol + efterlängtad vän?! Körde givetvis stenhårt på "on Wednesdays we wear pink"..

Vill ni också klä er i rosa nästa onsdag så hittar ni världens finaste tröja HÄR. Bara 149 riksdaler!

Den efterlängtade vännen var alltså Isabelle och vi hade en väääärldsmysig fika. Hamnade såklart på Vetekatten som alltid. Älskar det stället så mycket! Mer om den fikan längre fram.

Heeeej finingar!

Ja, det är inte sista jobbdagen ever hoppas jag utan innan långhelgen. Känner redan att jag kommer bli så rastlös där på söndag, i min värld är jag antingen suuuuperstressad som i början av denna vecka eller så har jag så mycket dötid att jag inte vet var jag ska ta vägen. Balans är ett helt främmande begrepp för mig.
Hur känner ni inför påsken då, ska det bli mysigt eller vill ni bara gömma er och snabbspola dagarna? Vissa fattar nog inte alls det sista "hur kan man vilja det?" liksom. Men jag vet känslan så om någon känner så är ni inte ensamma iallafall <3

Efter jobbet idag har jag egentligen inga speciella planer, ska sätta mig med datorn och bocka av lite saker. Sedan fixa därhemma och packa lite. Beter mig alltid som jag ska flytta utomlands ett halvår även om jag är borta till söndag, haha. Rensa kylen, städa så det är fint när jag kommer hem, tömma soporna, stänga av vattnet och elen. (det sista var ett skämt, har inte riktigt gått så långt. Än)

Imorgon ska jag upp vid 5 för att ta första tåget till Karlstad, fasar lite för känslan när alarmet ringer. Och vet ni! Jag bokade plats i en "tyst vagn". Har alltid tyckt personer som gör det är bittra, arga och ogillar sina medmänniskor.. har jag blivit en sån nu? Näe, men det är faktiskt för att jag vill sova, annars gillar jag ljud runt mig, blir stressad av tystnad, haha.

Jaja, nog babblat. Nu är det hard workwork! PUSSPUSS

Följ mig här

Gillar

Kommentarer

Det är ju ingen hemlighet att jag är väldigt duktig på att romantisera saker. Som julafton. Som häng på landet. Jag målar alltså upp en perfekt bild i mitt huvud av hur underbart det vore men jag VET att när jag väl hamnar i den situationen så är det inte jättedrömmigt. Här är några andra exempel.

ÅKA LÄNGDSKIDOR

Min bild: solen skiner, totalt vindstilla, runt nollgradigt men perfekt pudersnö i fina spår. Skidorna glider på som av sig själva, solen värmer i ansiktet, vi pausar på en sten i lä och dricker varm choklad ur termosen och äter limpmackor med ost. Åker hem efter några timmar med lagom trötta muskler och avslutar dagen med rödvin framöver öppna spisen.

Verkligheten: Vädret är bra när vi ger oss iväg men efter 20 min börjar det blåsa iskall motvind, snöblandat regn och snön bara klibbar fast under skidorna så det är ett helvete att ta sig framåt. Finns ingenstans att sätta sig och pausa för picknick utan vi ställer oss under en tall och trycker i oss en limpmacka med ost som stelnat i kanterna. Vantar och strumpor är genomblöta sedan länge, jag har definitivt fått skavsår och längtar bara hem.

BO I STUGA I SKOGEN:

Min bild: åker på en liten grusväg in i skogen, inte alltför långt från civilisationen men ändå inget spring av människor och bilar runtom. Kommer fram till en supermysig liten stuga som är relativt modern med el, wi-fi och vatten såklart. Solen skiner och det är helt tyst och harmoniskt förutom fågelkvitter. Stressnivån sjunker på en sekund. Tar en promenad, kanske plockar lite blåbär och bakar en paj. Dricker morgonkaffe på trappan utanför stugan, har en öppen spis där jag sitter på kvällarna och läser en bok. Aa, mår gött helt enkelt.

Verkligheten: wi-fi funkar inte, proppen går efter en timme och jag är livrädd hela jävla tiden!!! Får dessutom lappsjukan efter ett dygn, börjar prata med mig själv och letar upp närmsta grannhus för att få prata med någon levande person.

Närmaste jag kommit en stuga i skogen..

ROADTRIPS:

Min bild: bra musik, nervevad ruta och alla sitter och pratar med varandra i härlig stämning. Gärna utomlands då, tänker USAs västkust. Det är sjukt vackert och vi gör många stopp för att bada, se spännande platser och bor på fina hotell.

Verkligheten: tror det där med att det är vackert och härliga platser stämmer i verkligheten också. Men jag vet ju att jag skulle bli rastlös efter en halvtimme, antagligen rätt svettigt i bilen, vi blir irriterade på varandra för ingen läser kartan rätt och för att vi umgås så intensivt. Bor antagligen i bilen och lever rätt fattigt pga missbedömt hur mycket det kostar när vi la en budget, haha.


Beautiful California

NATTJOBB

Min bild: Har alltid gillat känslan av att vara vaken när ingen annan är det. Det är något med lugnet och tystnaden då plus att jag typ känner mig duktig och effektiv som gör något när andra bara sover, haha. Går också igång på tanken om vilken jävla bra timlön man får och hur skönt det säkert är att sova när man kommer hem på morgonkvisten. Och tänk hur gott kaffet smakar där vid 03.30!

Verkligheten: beror såklart på vilket jobb men jag skulle säkert vara rädd för något. Skulle frysa jättemycket för det gör jag alltid när jag är trött. Hela dagen efter skulle bli knasig och jag skulle få ångest av att sova bort en dag. Och för att inte tala om vilken panik jag skulle få av att knappt se något dagsljus!

Tänker man kan avsluta nattpasset med en utefrulle kanske? I den romantiserade bilden alltså..

Oj, det blev visst betydligt längre utläggningar än planerat om varje.. lätt hänt. Har flera andra exempel kvar, tror man kan tolka det som att jag är en drömmare. Eller? ;)

Följ mig här

Gillar

Kommentarer