10 FOOD CONFESSIONS

Okej confessions var kanske en överdrift men här är iallafall några matrelaterade åsikter från mig. Kan bara tänka mig hur provocerad jag skulle kunna bli av en sån här lista från nån som inte har samma smak som jag, haha. Det här kan bli kul, vi kör igång direkt!

1. Kall pasta är inte trevligt. Den är ofta klibbig och i någon äcklig marinad, typ sådan som på bilden ovan. Förknippar det för mycket med skolutflykter, studentmottagningar eller en sunkig buffé utomlands som man blir magsjuk av.

2. En gång för alla kan jag konstatera att följande saker är sånt jag VILL tycka om men tyvärr inte gör i praktiken: vattenmelon, lufttorkad skinka, jordgubbar (om de inte är perfekt mogna) och kokos.

3. Den här vet nog de flesta av er redan men enligt mig ska choklad vara rumstempererad och absolut inte kylskåpskall. Smaken försvinner och eventuellt även tänderna när man äter den kall.

4. Om man ska bre en macka där ena sidan på brödskivan är slät och den andra är gropig, ja då har man givetvis pålägget på den släta sidan. När jag ser någon bre smör i groparna vill jag genast stoppa hen och skrika vad håller du påååå med människa?! Ser ju helt fel ut, som att köra bil på vänster sida. Typ.

5. Jag äter väldigt sällan ”flytande” mat. Åtminstone inte när jag är själv, av någon anledning har jag lättare för det om det är i en social situation vilket makes no sence men så är det. Tror att jag behöver tuggande för att känna mig tillfredsställd så smoothiebowls, juicer, soppa etc går inte riktigt hem hos mig.

6. Jag tycker salta pinnar är ett så jävla märkligt snacks. Och popcorn. VEM väljer det framför godis, chips, glass och allt annat gott som finns? Vill verkligen höra någon komma med argument för dessa torftiga pinnar..

7. Det mest överskattade bakverket är macrons, suck att något blir poppis bara för det är fint på bild. Det mest underskattade däremot är croissanter. De ses ofta som tråkiga men en varm, smörig och färsk crosse slår fan det mesta.

8. Jag äter ofta yoghurt som gått ut för över en vecka sen. Fortsätter tills paketet är slut eller det bildats klumpar, haha. Är ganska rebellisk överlag mot bäst-före-datum.

9. Om jag bara får välja fem lösgodisar att äta resten av livet (</3) skulle det bli geisha, snickers, milky dream, twix och sötsura persikor.

10. Kaffesmak är inte gott på något annat än just en vanlig, hederligt köpp kaffe.

Följ mig här ?

Gillar

Kommentarer

msahakangas
msahakangas,

Haha du är så rolig med dessa åsikter, kan dock hålla med om mycket. Croissanter är FANTASTISKA, men att du inte gillar jordgubbar är bara galet haha

nouw.com/msahakangas
isabylund
isabylund,
Haha jag övar mig, känns som det är ett MÅSTE såhär sommartid❤️🍓
nouw.com/isabylund
Julia
,

Åh, älskar ju sådana här listor! Håller med om oväntat mycket också 😊 en sak jag håller med om men som jag inte tänkt på och som jag inte fattar är det här med juicer/smoothies… mycket mer OK med det i socialt ätande än när jag ska köpa eller laga åt mig själv. Märkligt…

isabylund
isabylund,
Oj trodde du skulle tycka motsatsen om typ allt, haha! Kanske är mer lika än vi tror 😉
nouw.com/isabylund