- SAKER JAG ROMANTISERAR -

Det är ju ingen hemlighet att jag är väldigt duktig på att romantisera saker. Som julafton. Som häng på landet. Jag målar alltså upp en perfekt bild i mitt huvud av hur underbart det vore men jag VET att när jag väl hamnar i den situationen så är det inte jättedrömmigt. Här är några andra exempel.

ÅKA LÄNGDSKIDOR

Min bild: solen skiner, totalt vindstilla, runt nollgradigt men perfekt pudersnö i fina spår. Skidorna glider på som av sig själva, solen värmer i ansiktet, vi pausar på en sten i lä och dricker varm choklad ur termosen och äter limpmackor med ost. Åker hem efter några timmar med lagom trötta muskler och avslutar dagen med rödvin framöver öppna spisen.

Verkligheten: Vädret är bra när vi ger oss iväg men efter 20 min börjar det blåsa iskall motvind, snöblandat regn och snön bara klibbar fast under skidorna så det är ett helvete att ta sig framåt. Finns ingenstans att sätta sig och pausa för picknick utan vi ställer oss under en tall och trycker i oss en limpmacka med ost som stelnat i kanterna. Vantar och strumpor är genomblöta sedan länge, jag har definitivt fått skavsår och längtar bara hem.

BO I STUGA I SKOGEN:

Min bild: åker på en liten grusväg in i skogen, inte alltför långt från civilisationen men ändå inget spring av människor och bilar runtom. Kommer fram till en supermysig liten stuga som är relativt modern med el, wi-fi och vatten såklart. Solen skiner och det är helt tyst och harmoniskt förutom fågelkvitter. Stressnivån sjunker på en sekund. Tar en promenad, kanske plockar lite blåbär och bakar en paj. Dricker morgonkaffe på trappan utanför stugan, har en öppen spis där jag sitter på kvällarna och läser en bok. Aa, mår gött helt enkelt.

Verkligheten: wi-fi funkar inte, proppen går efter en timme och jag är livrädd hela jävla tiden!!! Får dessutom lappsjukan efter ett dygn, börjar prata med mig själv och letar upp närmsta grannhus för att få prata med någon levande person.

Närmaste jag kommit en stuga i skogen..

ROADTRIPS:

Min bild: bra musik, nervevad ruta och alla sitter och pratar med varandra i härlig stämning. Gärna utomlands då, tänker USAs västkust. Det är sjukt vackert och vi gör många stopp för att bada, se spännande platser och bor på fina hotell.

Verkligheten: tror det där med att det är vackert och härliga platser stämmer i verkligheten också. Men jag vet ju att jag skulle bli rastlös efter en halvtimme, antagligen rätt svettigt i bilen, vi blir irriterade på varandra för ingen läser kartan rätt och för att vi umgås så intensivt. Bor antagligen i bilen och lever rätt fattigt pga missbedömt hur mycket det kostar när vi la en budget, haha.


Beautiful California

NATTJOBB

Min bild: Har alltid gillat känslan av att vara vaken när ingen annan är det. Det är något med lugnet och tystnaden då plus att jag typ känner mig duktig och effektiv som gör något när andra bara sover, haha. Går också igång på tanken om vilken jävla bra timlön man får och hur skönt det säkert är att sova när man kommer hem på morgonkvisten. Och tänk hur gott kaffet smakar där vid 03.30!

Verkligheten: beror såklart på vilket jobb men jag skulle säkert vara rädd för något. Skulle frysa jättemycket för det gör jag alltid när jag är trött. Hela dagen efter skulle bli knasig och jag skulle få ångest av att sova bort en dag. Och för att inte tala om vilken panik jag skulle få av att knappt se något dagsljus!

Tänker man kan avsluta nattpasset med en utefrulle kanske? I den romantiserade bilden alltså..

Oj, det blev visst betydligt längre utläggningar än planerat om varje.. lätt hänt. Har flera andra exempel kvar, tror man kan tolka det som att jag är en drömmare. Eller? ;)

Följ mig här ?

  • LISTOR

Gillar

Kommentarer

Ewe,
Kan förstå de tre första men nattjobb är något jag aaaldrig skulle romantisera haha. Blir skittrött vid 22 (om inte tidigare) och mår verkligen dåligt av att vara vaken nattetid, både psykiskt och fysiskt (genom att frysa, känna sig svag osv). Skulle behöva mer än en fet lön för att palla jobba natt haha ;D
nouw.com/ewees
isabylund
isabylund,
Gör allt för en fet lön!!! hah. nästan 😉
nouw.com/isabylund
Matildaberlin
Matildaberlin,
HAHAHAH! Jag sitter på riktigt här och asgarvar - för det är ju så sant!!! Jag HATAR verkligen längdskidor, men samtidigt är jag sååå ledsen över att jag inte åkte några i vinter för "det är ju så mysigt", hahaha!!
Tack för att du gjorde min dag!! Kram vännen <33
nouw.com/matildaberlin
isabylund
isabylund,
Haha jaa man vill så gärna vara den personen som ger sig ut i spåren på en hääärlig tur 😉 Vad roligt att du gillade inlägget. PUSS fina <3
nouw.com/isabylund