Ibland kommer livet emellan mer än man tänkt sig. Man kör på i 180 och reflekterar inte ens över varför. Istället paniker man över allt man inte gjort, Allt man gjorde då, vem kommer ihåg det? 
Det känns som att sommaren triggar en sån stor längtan efter att leva och uppleva till det yttersta men istället för att slappna av och låta sommaren svepa en med sig staplar man förväntningar på hög och måsten sprids över hela ens tillvaro. Måste grilla, måtte bada, måste vara beachredo, måste måste MÅSTE! 

Alltså, man måste ingenting, men sommaren är så otroligt kort i Sverige och jag blir själv så stressad över att inte hinna ta våra vackra sommardagar tillvara så jag glömmer nästan bort att uppleva dem överhuvudtaget.
​Jag och F diskuterade det här igår när vi satt i bilen. Varför tänker man sig allt man ska hinna, allt man vill göra och hur fint allt ska vara? Varför gör man det inte bara? Om kvällen är fantastisk, åk nånstans och se på solnedgången! Om det spöregnar en hel lördag, gå ut och dansa regndans, duscha tillsammans och gosa ner er i soffan till en serie?

Vi bestämde oss för att sluta tänka och börja göra. Att verkligen försöka att inte fastna i att man ska upp tidigt eller jobbar sent utan ta chansen när den finns där. Kasta sig ut och våga leva. 

Vi kastade oss in i ett renoveringsprojekt i hallen, just nu har vi fyra våder tapet på väggen och ett beställt golv som är en halv vecka försenat. Så vi sätter upp våder när vi orkar och låter allt ta exakt så lång tid det vill. I förra veckan kändes det roligare att titta på solnedgången så då gjorde vi det, i över två timmar betraktade vi hur solen sakta gick ner och färgade himlen som eld, vi pratade om våra fyra våder tapet och livet tillsammans. Exakt där och då, så insåg jag att livet verkligen aldrig blir något annat än det du gör det till, och vi vill göra vårt fantastiskt. Vi tänker våga leva. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi packa middagen som picknick och åkte till bynäset för att tanka skolkontot och pussas allt vi orkade. Bilderna får tala för hur underbar kvällen varit.

Likes

Comments

I eftertankarna kring branden har jag lagt från mig telefonen mycket mer senaste dagarna och helt enkelt umgåtts. Dels med vänner men även med släkt då mamma fyllde år i söndags. Jag tog inte ens kort på tårtorna utan stannade i nuet med familjen.
I lördags kom äntligen Fredrik och det var så skönt att ha honom nära igen så vi trängde ihop oss med katten i min gamla 105 cm säng. Det var trångt men det gick, en natt, nu sover Fredrik på soffan istället, haha.

Vi åker hem igen på fredag och har en ganska späckad planering fram tills dess med släkt och vänner. Det är intensivt men så otroligt mysigt att faktiskt hinna träffa alla man saknar!

Likes

Comments

Vilken dag det varit. Tungt och ångestfyllt. Har snurrat så otroligt många om-tankar i mitt huvud och kroppen har skrikit efter att få hålla om Fredrik som är hemma i Östersund. Vi försökte lösa så att vi kunde ses tidigare än på lördag men det klaffade helt enkelt inte så nu sitter vi här, många mil från varandra och efter det som hände inatt känns det väldigt jobbigt.

Såna här saker ger en verkligen perspektiv på tillvaron. Jag skiter väl i om disken står en dag extra, vi har varandra i livet, vi har en diskbänk att fylla med skitig disk. Jag är världens sämsta på att hålla ordning i min garderob, men den är i alla fall fylld med kläder jag kan ha på mig.
Livet är verkligen skört och man behöver påminnas om vad man bryr sig om. Fredrik och Luna är min familj och att vara borta från dem inatt och inte veta om branden skulle sprida sig ända till oss var hemskt, jag vill aldrig vara ifrån dem igen.

​Han&jag

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i Sverige igen, vi kom till mina föräldrar i Värmland sent igår kväll och ni anat inte hur skönt det var att lägga sig i en säng med bäddmadrass efter 4 nätter på bara en resårbotten.

Det var inte lika skönt att vakna av ett sms från Fredrik om att det brann i ett av husen i vår bostadsrättsförening. Inte visste nånting och risken att branden skulle sprida sig var stor. Tack vare fantastiska brandmän lyckades de stoppa branden från att spridas till andra hus men huset där branden startade är förstört och obeboeligt.

Ännu värre är att en människa avled i branden. Denna fruktansvärda naturkraft som eld är tog någons liv.
Varför den startade vet man inte och just nu är branden därför rubricerad som mordbrand. Det hela är så hemskt och vi är chockade. Att vara så långt hemifrån just nu är jättejobbigt och jag vill inget hellre än vara med Fredrik. Men förhoppningsvis ses vi redan imorgon.

Ens perspektiv ställs verkligen på ända när något sånt här händer och jag skickar tusen tankar till dem som bodde i huset som brann. Det kunde lika gärna varit vårt.

Likes

Comments

Idag har vi varit i Camden och strosat runt på deras gigantiska marknad. Det är väldigt blandat på riktiga butiker och små hantverksstånd så det finns mycket att titta på. Men det bästa av allt är ett torg som verkligen är smällproppat med mat från hela världen. Där fick vi runt och bara tittade och luktade jättelänge. Tyvärr är det få av dem som har små smakportioner så det blir dyrt om man ska smala rimmad runt men dofta, det kostade ingenting.

Kvällen ska vi spendera strosande i Hyde Park, men först ska vi unna oss middag så någon fin restaurang.

Likes

Comments

Första dagen i London! Vi landade vid 9 imorse svensk tid. Vi har hunnit äta lunch, åka buss för att se oss omkring och installerat oss på vårt hostel.

Nu ska vi dra och handla och sen ska vi till svenska kyrkan och se på Eurovisionschlagerfestivalen!

  • Vardag

Likes

Comments

När det här postas sitter jag på flyget till London för 5 dagar av god mat, turistande och långa promenader. Men jag vill prata om något som börjat ses som skamligt, nämligen den "fina" instagramkulturen.

Jag är ett stort fan av Instagram, verkligen! Jag spenderar mycket tid med att dels surfa runt på massa olika konton i jakt på inspiration och pepp, plus att jag faktiskt lägger ner tid på att lägga ut snygga på min egen. Jag försöker alltid ta bra bilder, kan tvinga Fredrik att stanna bilen bara för att jag ser något som gestaltar den känslan jag för tillfället har i kroppen. Jag gillar stilrena bilder med mjuka färger, naturbilder och detaljbilder är favoriterna, bland filtren är Gingham det jag använder mest. Dock brukar jag redigera dem själv i appen, jag tycker deras verktyg är bra!
​Jag vill inte visa upp en fin vardag, men jag vill visa fina bilder, det är mitt syfte med att ha Instagram, fina bilder. Det petar säkert många i ögat, som tycker att jag är med och spär på den sociala sjukan. Men jag vill inte lägga upp bilder på min disk eller överfulla tvättkorg, så då gör jag inte det. Det är ju mitt konto, jag bestämmer! Jag lägger upp bilder på mig och de delar av mitt liv jag vill dela med andra för jag tror och hoppas att de flesta faktiskt förstår att allas liv går upp och ner, och kan jag, med mina estetiskt fina bilder och peppiga bildtexter få någon att le, då är det väl jättebra? Om någon istället mår dåligt att att se mina bilder och tycker jag är fejk eller hemsk som inte visar verkligheten, ja så är det fritt fram att inte gå in på mitt konto! För mig är det så att jag visar verkligheten, men inte hela, utan delar. 

Mitt liv är inte en solskenshistoria, jag har inte alls flyt hela tiden utan går på motgångar som alla andra, men i grunden är jag en trygg, glad och lycklig drömmare och det är en sida jag hellre låter styra mitt liv än sorg och depression. 

I mitt flöde har man på senaste tiden kunnat se min kärlek till solen, kroppen och min fina katt, för att jag vill. 

Likes

Comments

Ikväll har jag städat och plockat iordning lägenheten inför att jag reser bort imorgon, det är nåt tix jag har att det alltid ska vara städat när jag åker iväg. Då känner man sig så välkomnad av sitt eget hem när man kommer tillbaka. Det spelar tydligen ingen roll att Fredrik ska vara hemma under tiden, det måste vara fint när jag åker.

Hela grejen är något mamma präntade in hos mig när jag var liten, hur mycket skönare det känns att komma hem om man lämnade allt nystädat. Man får komma hem i lugn och ro och sen boa in sig i sitt eget hem igen genom att stöka till det lite.

Nu ska jag bara packa klart resväskan så är jag redo för London sen!

Likes

Comments

Lite detaljer från vårt kök och matplats. I min planer igår en tallrikshylla och några tavlor på väggen ovanför soffan. Sista bilden är några månader gammal, de väldigt malplacerade gardinerna som Fredrik tyckte passade perfekt där är nu utbytta mot ett par som faktiskt matchar resten av inredningen.

Likes

Comments