Hej

Jag har inte använt den här bloggen på flera år men jag tänkte att detta kunde vara ett bra ställe att skriva på. Jag tänkte berätta om mina senaste tre månader som har varit långt ifrån lätta.

För ungefär tre månader sen (alltså slutet av sommarlovet) började jag bli sjuk. Jag fick extrema magsmärtor och blev illamående. Jag trodde först att det var någon form av magsjuka men det gick aldrig över. Därför började vi kolla upp det på vårdcentralen. Jag gjorde massa tester och träffade två olika läkare. Den första läkaren sa att jag bara skulle åka hem och dricka vatten och vätskeersättning och att det skulle gå över, om han bara visste hur länge detta hållit i, nästan komiskt. Den andra läkaren jag träffa tog mina besvär betydligt mycket seriösare. Hon tog massa fler prover på mig. Under en lång tid trodde vi att det var magkatarr och jag åt magsårsmedicin i flera veckor, dock utan någon förändring. Jag blev skickade till en gastroskopi undersökning, vilket är att man sväljer en kamera ner i matstrupen som filmar magsäcken och även en del av tolvfingertarmen. Det är en av de obehagligaste upplevelserna jag varit med om. Man får bedövning i munnen men kräkreflexen går inte att stänga av om man säger så. Jag blev även skickad på ultraljud för att kolla så att levern och gallan var i normal storlek. Jag har fått tillbaka alla provsvar och allt var normalt.

Jag har alltså varit hemma instängd i huset och mått dåligt i ungefär tre månader, i ett fjärdedels år alltså. På hela detta läsår (jag går trean på gymnasiet) har jag varit en hel vecka i skolan bara 1 gång, annars har jag bara varit i skolan nån dag här och där, vilket känns sjukt. Jag har olika dagar, vissa är bättre och vissa är riktigt illa. Så här kan en dag i mitt liv se ut: Först en sömnlös natt på grund av magsmärtor. Sen vakna och ha ännu ondare i magen för att magen är tom. Illamåendet tar över och gör att jag inte kan äta någon frukost, vilket ger ännu mer magont för att magen blir ännu mer tom. Jag lyckas trycka i mig lite och sen går jag och sover i två timmar för att slippa känna smärtan. Sen väcks jag för att äta lunch. Från ungefär tolv på dagen till nio på kvällen ligger jag stilla i soffan och försöker all vaken tid att få i mig mat och dryck. Jag har en hink bredvid mig för att jag är så illamående och tror att jag ska spy, ligger och skakar av näringsbrist och gråter av magsmärtor. Sen är dagen över och jag upprepar samma sak om och om igen.

Maten jag lever på just nu är potatis och ris-välling (vilket är ris som kokat i över två timmar som vi sen mixar till en jämn dryck). Dessa två saker är det enda jag klarar av att få i mig och det ger mig nästan ingen näring. Jag äter så pass mycket att jag precis klarar mig. Vissa dagar har vi övervägt att lägga in mig på akuten med dropp men jag har alltid klarat att få i mig lite och kunnat stanna hemma. Jag har som sagt nästan ingen näring och har gått ner i vikt. Jag har inte vägt så här lite på 5 år. Men jag gör allt för att försöka kämpa i mig maten och orka dag för dag.

Som jag skrev tidigare har jag olika dagar, vissa är bättre, som den idag. Idag kunde jag sova nästan hela natten och har inte alls varit lika illamående och har därför kunnat få i mig mat (potatis) vilket gör att magen inte gör lika extremt ont. Eftersom den västerländska vården (vårdcentralen och sjukhuset) inte kunde hitta nått fel på mig gick vi till den österländska vården. Nu lägger mina föräldrar tusen kronor i veckan på en privatläkare som ger mig nytt medicin varje fredag. Medicinen får mig sakta men säkert att må lite bättre men det tar väldigt lång tid.

Nu har jag uppdaterat er lite. Jag fortsätter stå ut med detta och hoppas på att bli frisk snart! Tack för att du läste.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Makeup, Model, Photographing, Editing - all made by me

Likes

Comments

Jag fick en kommentar på förra inlägget att jag borde skriva mer och inte bara lägga upp bilder. Som jag skrev i mitt första inlägg vill jag fokusera på bilderna och inte texten, för personligen tycker jag att det är tråkigt att läsa om vad man gjort under dagen då bilderna kan visa det istället. Men eftersom någon frågade, här kommer ett inlägg med text:

--------------------------------------

I got a comment on my last post asking if I could type too and not only post pictures. As I wrote in my first post, I want to focus on the picture and not the text, because personally I like seeing pictures from the day more than reading about it. But someone asked for it, so here is a post with text:

Sommar är helt klart min favorit årstid så det är väldigt tråkigt att den snart är över. Jag mår så mycket bättre på sommaren än resten av året för det fina vädret får mig verkligen på bättre humör och det ger mig energi! Jag vill inte att det ska bli höst med regn och mörka dagar. Funderar starkt på att flytta utomlands till ett land med sol året om när jag blir äldre! Här är några bilder på två par solglasögon som ett försök att hålla kvar sommaren.

-------------------------------

Summer is absolutely my favorite season so it's very sad that it soon will be over. I feel so much better in the summer than the rest of the year, because the nice weather really gets me in a better mood and it gives me energy! I don't want it to become autumn with rain and dark days. I'm thinking of moving abroad to a country with sunshine all year round when I get older! Here are some images of two pairs of sunglasses as an attempt to hold on to the summer.

Likes

Comments