Header

Träning och kost

Dieten är back on och det är slutlekt. Dagarna börjar jag med en gröt på havregryn, proteinpulver och jordnötssmör. Finns ingen frukost i världen som håller mig mätt så länge som denna gröt. Dagens topping blev färska jordgubbar och kokosflingor. Nu ska jag äta upp och ta mig till gymmet i snökaoset, sedan jobb 15.30-00.00

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Träning och kost

I juni i fjol började jag med ett skräddarsytt kostschema då jag gick upp en del i vikt under mitt förra förhållande och hade tappat disciplinen helt vad det gällde matvanor. Jag var riktigt motiverad och gick ner från 64 kg till 58 kg under sommaren och början av hösten. Detta kostschema är fruktansvärt endimensionellt och efter ett halvår var jag spyfärdig av morgongröten och den där jävla broccolin till alla huvudmåltider, så jag började fuska mer och mer.

Efter att jag tröttnat på att vara besviken på mig själv och min bristande disciplin insåg jag att jag behövde ge mig själv ett break bestämde jag mig för att trycka in pausknappen helt, så under hela februari har jag gett mig själv tillåtelsen att äta precis vad jag vill, för att jag ska vinna tillbaka motivationen och viljan att återuppta kostschemat. Det var varit otroligt befriande, jag har i så många år haft en väldigt bestämd kosthållning, den har varierat genom tiden men det har alltid funnits en medvetenhet och ett kontrollerande kring kosten. Och resultatet? Ja, nu är jag nästan tillbaka på min startvikt innan sommaren (!), haha. Men det är det värt. Så från och med nästa vecka är det slutslappat då fetfebruari är över. Jag har fått motivationen tillbaka, mycket tack vare fetfebruari men också för att det är beachdags för mig om 7 veckor!


Likes

Comments

Bella shoppar

Sitter på tåget påväg hem mot Örebro efter en galen helg i Gävle med brudarna, lika kul som alltid. Under den fyra timmar långa tågresan hem roar jag mig bland annat med nätshopping. Aliexpress är den asiatiska motsvarigheten av Ebay, där man kan hitta allt möjligt roligt och billigt krimskrams. Jag klickade hem ett hårsmycke, tre näsringar, 12 ark med metallictatueringar, en silikongel-bh och en sminkborste för under 200 pix - och allt med fri frakt från asien till Sverige! A-mazing!


Likes

Comments

Inspiration

Jag har i nästan fem års tid haft dille på vitt när det gäller inredning. Nu har jag dock tröttnat på denna vita mani och sakta börjat byta ut småsaker som sängkläder och ljusstakar. Mina högsta prioriteter just nu är soffklädsel och taklampa till vardagsrummet. Ellos har en hel del snygga lampor i sitt sortiment! 


Likes

Comments

Träning och kost

Just nu innebär "helg" ett litet för stort avsteg från vardagarnas goda matvanor för min del. Kaloririka helgfrukostar, fika, takeaway, godis, you name it. Motivationen sviktar rejält och det blir inte heller bättre av att vågen visar på två kilo plus. Träningen är dock inga problem! Men att lämna det slappa helglevernet och återgå till den strikta vardagen känns allt annat än motiverande. Att gå från söndagens bröd-och-müslifrukost till måndagens tråkiga gröt, nej usch. Ibland önskar jag att jag inte brydde mig om min hälsa, att jag kunde trycka godis varje dag. Eller som en kollega sa på lunchrasten för några dagar sedan "Just fan, jag glömde äta chips igår". Mina vanliga knep för att få tillbaka motivationen verkar heller inte fungera. Jag har finkammat Instagram på fitspokonton och så vidare. Ja, hur får man tillbaka motivationen innan vågen skenar iväg alldeles för mycket?

Likes

Comments

Inspiration

​Bilder från Cypern 2014. Herregud vad jag behöver åka iväg, min senaste resa var just denna för 1,5 år sedan. Men nu har jag eventuellt chans att åka iväg inom väldigt kort, håller tummarna för det. För helvete vad jag behöver känna brännande solstrålar mot min hud!

Likes

Comments

Allmänt

Efter att inte ha skrivit ett blogginlägg på nästan ett år bestämde jag mig för några timmar sedan att börja på nytt igen, men denna gång på en clean slate. Jag har länge känt att bloggandet är ett avslutat kapitel, men på sistone har jag blivit sugen igen, Så jag börjar om med en helt ny blogg. Min gamla blogg startade jag redan 2007, först tänkte jag flytta över alla inlägg hit, men vid närmre eftertanke så.. Nej. Den bloggen är ett avslutat kapitel. Så mycket har förändrats och på något sätt vill jag markera att detta är början på en ny era. Jag kanske är uppfylld av den optimistiska nyårsandan som fortfarande hänger i luften, men det nya året satte verkligen punkt för ett 2015, som vänt upp och ned på mitt liv och förändrat allt. Och jag har redan planer för att 2016 ska komma med en del förändringar, dock positiva sådana till skillnad från det gångna året. Så därför blir det en ny blogg, utan gamla förbindelser. Konceptet är oförändrat, jag bjuder på inlägg om livet, träning, tankar, shopping och annat tjafs. Nu hoppas jag att min skrivlust ska hålla i sig och inte bara är en tillfällig följd av att jag varit hemma sjuk sedan i torsdags och är så uttråkad så att jag avlider. Vi får se!


Likes

Comments