Mitt år ₂₀₁₉

Detta är galet?! 2019 börjar lida mot sitt slut och här kommer min sammanfattning på detta år. Jag själv tycker dels att dessa inlägg både är dem roligaste att skriva men också att även läsa. Så nu vi köra!!

JANUARI
Lämnade äntligen det hemska 2018 bakom mig och tog ett stort kliv in i ett nytt år med nya möjligheter. Fortfarande vid denna tid var det väldigt jobbigt med tankar och handlingar. Anorexin stod mig fortfarande nära här.

Men jag började faktiskt skolan igen, på riktigt. Tror jag ni gick heldagar oftast igen. Även att det bara var 3-4 dagar i veckan, så var jag ändå i skolan.Det var en ganska tuff tid. Skidsäsongen drog igång på riktigt och nu var det första året på 7 år som jag varken fick tävla eller åka. Ärligt talat var detta det jobbigaste under hela min läkningsprocess, att jag inte fick åka skidor. Jag kände mig helt tom och hade ingen aning om vem jag var, om jag inte va tjejen som åkte skidor längre.

FEBRUARI
Istället satte bloggen igång och jag hittade ett nytt intresse i det. Visst att jag hade haft den ett bra tag innan, men nu tog jag det till next level. Jag köpte en ny systemkamera och även min vloggkamera samt en dator och satte även igång på youtube. Mer och mer växte intresset för att spela in och redigera videors. Det var krångligt i början att lära sig all redigering. Men jag löste det och det är jag jätteglad över idag.

I slutet av februari började jag få göra mer fysiska aktiviteter. Så som gå till och från skolan istället för att åka bil. Även fick jag gå lite längre promenader med Siri än bara runt dungen. Jag vet att mamma & pappa lät mig göra lite mer än vad dem på anorexienheten då tyckte. Men dem hade det under full kontroll och gjorde det enbart för min skull. Eftersom jag mådde så mycket bättre av det.

Även här körde jag mitt första träningspass efter min långa sjukdom. Det var speciellt. Vet att jag & mamma körde ett styrkepass och det var bland det roligaste jag hade gjort på länge. Tror eller ej men innan jag blev sjuk var jag faktiskt rätt så vältränad. Jag tränade säkerligen mellan 5-6 pass i veckan. Det var min vardag då eftersom skidorna var mitt liv.

Dessutom fick jag testa på att stå på skidorna igen. Exakt ett år efter jag körde mitt andra kortvasan.

MARS

Jag nådde min målvikt och det hade blandade känslor. Faktiskt mest negativa för min del. Jag ska inte gå in på det mer nu men jag gillade inte min ”nya” kropp.APRIL
Jag skaffade gymkort och till början hade jag en dag i veckan jag fick gå dit. Det ökade sen successivt. Gymmet var verkligen bara possessiva saker för mig. Även att det kan ge bakslag och så vidare. Men mamma och pappa hade koll på detta och var som ett underlag, även att jag inte då gillade det.


MAJ
Hela maj var verkligen en bra månad. Jag började känna mig mer och mer säker i mig själv och allt flöt bara på. Skolan funkade och nu gick jag oftast 4, sällan 5 dagar i veckan.

JUNI
Jag slutade 9:an, på både gått och ont. Här längtade jag bara till en nystart.
Vad jag nu ser idag, vilket jag inte gjorde då, var hur bra jag hade det på furulid. Till en början var Micke, min mentor, världens bästa, sen Hilma som var detsamma och Anna-Lena som jag också saknar jättemycket. Alla lärare var insatt i min situation och gjorde alltid det bästa för min skull.

Även att jag var borta så mycket som jag var gick jag ut med tillräckligt bra betyg. Jag kom in på gymnasiet jag ville tack vare att många betyg var kvar sen 8:an.

Vi var väldigt mycket i Västervik, började på ica som var och blev mitt första riktiga jobb, firade midsommar & sen så fyllde jag faktiskt 16.

JULI
Sommarlovet var var igång, jag jobbade, var i Göteborg, Västervik & även en del på Öland. Min sommar var verkligen hur bra som helst.

AUGUSTI

Semestern fortsatte fram till dagen jag började gymnasiet. Ni anar inte hur jäkla nervös jag var. Första dagen där i 1:an när vi skulle samlas vet jag att jag och mamma satt och spanade i bilen på alla andra som också skulle börja, hahaha. Inget speciella här inte..
SEPTEMBER
Här ifrån har allt går så snabbt. Skolan flöt på och jag vet inte vad jag har mer att säga.

OKTOBER
Inte här heller. Mer än att jag var sjukt trött och kände bara att jag väntade på något. Allt gick på rutin och nu ville jag något skulle hända.

NOVEMBER
Vilket det gjorde. Jag träffade världens finaste människa som kom och blev min pojkvän. Helt sjukt ändå. Jag är så oerhört glad att jag har Vincent. Han är världens bästa kille och jag gillar han oerhört mycket.

DECEMBER
Ja så är vi här. Först och främst blev jag och Vincent tillsammans. Sen var jag i Orsa och insåg där att jag aldrig i hela mitt liv vill stå på ett par längdskidor igen, tappade även bort min airpod och ja..

Det där med skidorna vet man aldrig, det kan ändras. Men fortfarande idag står jag fast på den åsikten.

Hörni det här var mitt år. Det är faktiskt en del som har hänt. Och idag så lever jag det bästa livet jag någonsin har levt. Det är jag jättetacksam för.

Snipp snapp snut så var detta året slut, och GOTT NYTT ÅR PÅ ER!! Vi ses imon som blir nästa år.

Gillar

Kommentarer

ByAlma
ByAlma,
Åh så roligt att få ha följt dig detta år. Jag hoppas att vi kan få följa med dig år 2020 också❤️ Gott Nytt År, vännen!!❤️
nouw.com/byalma
wiilmahansson
wiilmahansson,
Du har verkligen haft ett händelserikt år! Du har nog hört det tidigare men du är så stark! Efter att du har klarat allt detta på ett år så klarar du allt! En massa styrkekramar!! <33
nouw.com/wiilmahansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229