Nu är vi äntligen här i Vuokatti! Vi kom hit idag vid 4 tiden. Vi hann åka ca 2 timmar innan liftarna stängdes. Jag började med att åka snowboard, men bytte därefter med Sandra till skidor. Vi hann inte åka i så många backar men det var ändå roligt. Vi har hyrt en stuga där vi ska vara fram tills söndag. Det är som sagt jag, pappa, mina syskon och pappas flickvän och hennes barn. Nu ska vi spela sällskapsspel framför öppna spisen, mysigt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag red Grippen idag på ridlektionen. Det gick ganska bra. Vi övade på att böja hästarnas halsar och att därefter få dem att sänka huvudet och jobba i form. Grips hade mycket energi, men jobbade fint mellan varven. I slutet av lektionen började vi med något nytt, "sluta".

När en häst går "sluta" ska den gå med bakbenen på ett inre spår medan frambenen går på ett yttre spår. Hästens ben ska gå i någon slags skänkelvikning. Hästens hals ska vara böjd dit ekipaget är påväg. Dvs att i höger varv, så ska halsen vara böjd åt höger. Ofta lär man sig "öppna" innan man lär sig "sluta", eftersom att det är lättare. En "öppna" är liknande, men då är halsen böjd åt motsatt håll, vilket är lättare.

Det där blev kanske lite invecklat till de som inte rider. Inorgon kommer Wilma och Emilia hit och sover över.

Likes

Comments

Så jävla stolt haha, jag har klarat min squat-challenge! 250 st var det idag. Jag har varit i stallet idag och hjälpt till med nybörjarlektionerna, och longerat Sessi. När jag kom hem vid 6-tiden, var jag så trött så jag somnade en stund haha. Sen klockan 8 kände jag mig hungrig, eftersom att jag inte hade hunnit äta något på hela dagen, förutom frukost. Jag åt mat och tittade tredje deltävlingen i melodifestivalen, som jag missade i lördags. Sen var det dags för kvällsworkout och sista passet av squat-challengen. Sen duschen och nu ska jag sova.

Guten nacht -ja jag läser tyska i skolan..


Bild från några dagar sen.

Likes

Comments

Igår från skolan hade vi friluftsdag, och som sagt så åkte jag och mina kompisar slalom. Jag provade snowboard för första gången, trots att jag precis har fått ny twintips. Jag lärde mig grunderna i att åka snowboard, men första åket tog väldigt lång tid. Det var inte riktigt min grej att åka snowboard, men det var nog ändå kul. Efter skolan for jag och Emilia till Emmas. Vi åkte snöskoter mesta dels av kvällen, och tog hand om Emmas kusins två hundar, medan hon är i schweiz. Hundarna är rasen Husky. Nu ikväll ska jag ut med Wilma.


Frida

Nahani

Likes

Comments

Sitter på bussen just nu påväg hem från skolan. Idag har varit en ganska bra dag. De sista två timmarna hade jag tillvalsgympa och vi åkte slalom. Jag åkte med mina splitternya skidor som vi hämtade från posten igår. Det gick bra även fast vi inte har hunnit valla dem. Det är riktigt roligt att åka slalom. På fredag ska vi ha friluftsdag från skolan, där alla elever måste delta i någon slags aktivitet utomhus. Jag och mina kompisar ska som ca 50% av alla, åka slalom. Då ska jag prova för första gången i mitt liv att åka snowboard. Jag ska låna min systers.

Nästa helg far jag till Vuokatti med familjen och pappas flickvän och hennes barn. Jag har varit där en gång tidigare, det var en klassresa för två vintrar sen. De har så otroligt många backar att välja mellan, så det är nog lite häftigare än att åka i Vörås backar. Vi ska vara där från torsdag-söndag på sportlovshelgen v. 9, men vi hinner antagligen bara åka på fredag och lördag.


Likes

Comments

Idag fick jag rida Grips på ridlektion. Vi hade en "gympatimme" där vi tränade balansen och att hänga lite hursomhelst på hästarna. En gång lyckades jag med något lustigt. Jag satt i sadeln med benen i luften framför mig, jag hade inte mycket sadelkontakt, vi skrittade och Grips dök ner med huvudet efter några höstrån på marken och jag rutchade ner för hans hals och landade på fötterna. Det hände så snabbt och jag vet inte ens varför det hände, kanske för att han stannade och lade ner huvudet med en hastig rörelse, men det var inte bara jag som fick mig ett gott skratt. I slutet av lektion kortade vi våra stiglängder med fyra hål, och skulle stå i lättsits en stund. Med så korta stigläder, tog det inte lång tid innan benen blev trötta. Det var dagens ridlektion, annorlunda men rolig!

Nu ska jag sova,
god natt!
Likes

Comments

Avslutade denna vecka i stallet som vanligt. Jag var där i 5 timmar. Jag longerade Sessi, och en stund senare for vi iväg på en lugn terrängtur, en grupp på fyra hästar. Vi skrittade bara, eftersom att ridlärarens häst hade väldigt halt. Själv red jag på Grips, han skötte sig bra som vanligt (bortsett från att han nästan backade ner i ett dike, när han inte ville stå stilla)

Imorgon är det måndag igen.. Enligt mig har vi ganska bra lektioner imorgon, förutom elevhandledning. Nu måste jag sova så att jag inte försover mig till fysiklektionen imorgon första timmen.

Först i ledet är jag och Grips.​

Likes

Comments

Har sovit 11 timmar inatt.. Igår kväll hade vi (pappa, Simon, sandra och jag) det roligt tillsammans med trevligt sälskap. Idag har vi varit vid fammos, och ikväll ska jag ut med Wilma en sväng. Den här dagen har gått riktigt snabbt faktiskt. Imorgon blir det stallet. Ha en trevlig fortsatt vändag allihopa!
Vår hund, shakira

Likes

Comments

Kom precis hem från veckans gympass. Jag körde igenom hela kroppen, det känns bra! Dagens besvikelse är proteindrickan ja köpte från affären. Jag hade provat en ny sort, hallon och blåbär, och tänkte att det skulle vara gott. Det var det inte, det smakade bara socker. Varken jag, Emilia eller Emma tyckte att den var det minsta god. Som tur var hade vi varsin banan att äta efter träningen.

I skolan åkte vi slalom de två sista timmarna. Det är skitkul att åka slalom, men jag är inte så bra på det ännu. I onsdags beställde pappa ett par slalomskidor till mig (twintips) inför Vuokatti på sportlovet. Dit ska vi med pappas flickvän och hennes barn, de ska bli så kul!
Likes

Comments

Kollade precis igenom mina gamla bilder på min iphone och hittade väldigt många 'fina' bilder.. Denna bild är från när Emma och jag red i klänning på hennes två skimlar. Det är ca 1 år sedan. Jag vet att det inte är bra att hoppa utan hjälm, men det gick bra!

Klockan är 00.10 just nu, och jag känner mig väldigt trött. Hur kommer det sig, att även fast jag inte har något speciellt att göra på kvällen, så blir det ändå minst lika sent som när jag har fullt upp
? Godnatt!


Det här är Emmas arabkorsning, Saga!

Likes

Comments