3 finaler, 2 brons och 1 fjärdeplats. Det blev resultatet av detta årets Swedish cup.

Jag hade aningen tufft att få till skyttet under helgen. Jag har lite problem med nerverna men tekniken sitter tillräckligt bra för att jag ska kuna få relativt höga resultat ändå. Så det känns bra att veta att jag har en hög lägstanivå.

Dag 1 gav en tuff start med en serie på 101,5. Men efter att ha kunnat samla mig lite lyckades jag skjuta bra och slutade på 413,0. Även i finalen var nerverna lite jobbiga. Jag låg och driftade vid 3e platsen, men lyckades inte ta den när det väl gällde, så en 4e plats blev det.

Dag 2 .startade iprincip lika dant som dag ett med 101,6 och även serie 2 och 3 var väldigt lika dag etts. Men med en 105,8 serie i sista lyckades jag komma upp i 414,3. Finalen gick bättre denna dagen. Jag låg och svarmade om 2a och 3e platsen väldigt länge men fic ett par mindre bra skott emot slutet och fick gå upp på pallen som 3a.

Dag 3 bjöd på mycket bättre skytte. Jag började med 2 105,0 serier, tappade lite på 3e men sköt bra på 4e och slutade på 417,3. Finalen började väldigt bra och jag ar med i toppen väldigt länge. Men efter att Palo som jagade mig sköt flera väldigt bra skott medan jag sköt ett par sämre, jag slutade 3a även denna dag.

Det har varit en bra helg med mycket skytte och nu känner jag att skyttet börjat släppa lite. Så nu ser jag fram emot att börja skjuta 60skott och att skjuta IWK i München om 2 veckor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

2018! Vi är redan här! Helt otroligt att året har gått så snabbt. Men nu kommer ett nytt år med nya roligheter, nya resor och nya tävlingar.

Men innan allt sådant och innan jag sammanfattar året så får jag ta att passa på att skriva om jullovet.

Vi gick på lov den 19/12, men innan vi fick gå på lov hade vi lite julklappsspel med klassen och en liten musiksamling i aulan.

Elias fyllde år en 23e så vi firade honom med släkten som även skulle vara hos oss under julafton. Julafton bestog av en lite slö morgon som alltid, och julbord vid 14 innan Kalle Anka. Det blev lite julgodis vid paketutdelningen och julgröt och skinksmörgår mer framåt kvällen. Självklart blev det även en tur till kyrkan för midnattsmässan. Juldagen blev det en tur upp till mormor och morfar för den traditionella lutfisken, och återigen var man så mätt så det kändes som att man skulle spricka.

Både någon gång före jul och i mellandagarn har jag passat på att ställa mig på skjutbanan för att träna lite inför den stundande Swedish Cup. Jag har fått in några riktigt bra match simuleringar men jag har även skjutit 1000poängaren där jag sköt ett poäng sämre än förra året och slutade på 990p. En av mina skjutna slutade jag på 419,8 efter 40 och 626,8 på 60! Det är jag mycket nöjd med!. Har dock under en tid nu haft lite strul med mina ögon som svider och rinner ganksa mycket under tiden jag skjuter, det har varit lite "dagsform" på om ögonen velat vara med under skjutningarna. Så det måste jag försöka få bukt på så att det inte börjar strula om man åker på mästerskap och andra stora tävlingar.

Nu till nyår har jag varit nere hos Linnea i Löderup och vi tillsammans åkte över till Köpenhamn för sjölva nyårsafton. Jag tog tåget ner i fredags och Linnea mötte upp mig i Ystad sär vi gick lite i stan innan vi tillsammans med Ann-Sofie gick till Pinchos för att äta. På lördagen hade vi lite slappedag men firade Linneas 18årsdag med hennes släkt på resturang på kvällen. Igår satte vi oss tidigt på tåget i Ystad till Köpenhamn för att komma in till stan i vettig tid. Vi lämnade av väskorna på hotellet innan vi åkte in till centrum för att jaga resturang till kvällen. Efter att ha gått runt i öven en timme så hittade vi en Italiensk källarresturang på nyhavn som hade trerätters nyårs meny som vi tyckte om. Eftersom det regnade åkte vi tillbaka till Örestad där hotellet låg och gick in i det köpcentret som fanns där för att käka och fördriva tiden innan vi kunde checka in på hotellet. När vi väl fått nycklarna till rummet gick vi upp för att slappna av en stund innan vi gjorde oss iordning för kvällen. Vi hade bord vid klockan 19 och satt sedan där och åt vår nyårsmiddag fram till 22.30 då vi började dra oss mot rådhustorget för tolvslaget. Det var riktigt häftigt att se alla fyrverkeriet och alla människor som stod och ropade, filmade och tog massa kort. Sen tog de ju dock rätt lång tid innan vi kom till tågstationen så at vi kunde åka tillbaka till hotellet. Vi var nog inte framme vid hotellet förrän vid 01.20 eller något liknande. Och eftersom att vi hade ett tåg att passa vid 09,30 imorse blev de rätt snabbt i säng när vi väl kom fram.

Så nu är jag snart hemma i Anderstorp igen, men bara för ett kort tag, för på Onsdag så bär det av tillbaka till Sävsjö för Swedish Cup. Håll tummarna för mig och så återkommer jag med rapporter därifrån.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!!!

Likes

Comments

I onsdags var det 13 december och Lucia.

dagen började med att gå upp redan 05,30 för att göra sig iordning innan jag ställde mig vid spise för att steka pannkakorna till Linneas födelsedagsfrukost som vi överraskade henne med.

Efter frukosten var det dags att knata iväg till kultan för mig, Linnea och Bella som skulle vara med i skolans luciatåg. Jag var lite rädd att rösten skulle spricka under mitt solo, men det gjorde den inte och hela firandet blev jättebra! Vi fick lite fika efteråt och sedan åkte vi tillbaka till skolan för att lussa i klassrummen under klassrådstiden. Vi åkte även till Ringgårdens åldersdomshem och spred lite julstämning hos dem också innan vi, med ett stopp på Hofgård, åkte för att äta julbord på skolan.

På sen eftermiddagen efter skyttet fortsatte jag, Bella och Emma att baka klart vårt bidrag till tårttävlingen som vi skulle ha på kvällen. Decorationerna höll inte riktigt ihop, men den blev fin ändå. Kanske var det tur för oss att det inte var någon annan som hunnit baka någon tårta.

Helgen är återigen en slapphelg i soffan med skidor och simning och så kommer den nog fortsätta imorgon förutom att jag ska tvätta och packa för jullovet som börjar på onsdag.

Det blev en Lucia regnbågstårta på citronkakebotten och passionsfruktsmousse imellan

Likes

Comments

Förra helgen var vi i Danmark på LF-Open. Det var en rolig och bra skyttehelg, precis som det brukar vara när vi åker ner dit.

Vi kom ner torsdag kväll och då hände de inte så mycket mer ön att vi käkade och gick igenom fredagens schema.

fredagen började med frukost vid kl 8 och PET och utrustningskontroll när vi kom fram till banan. Sedan var det bara att ta det lugnt innan matchen som vi hade vid 14.40.

Matchen gick rätt bra. Hade lite problem med att stå still då golvet rör sig väldigt mycket om man stampar och det hade jag en tjej som gjorde framför mig. Så det var lite svårt att koncentrera sig när man behövde avbryta och ta ner flera gånger. Men tekniken börjar sätta sig nu och det visade sig då jag trots lite problem lyckades få med mig ett resultat på 414,9.

Det blev en tredjeplats in i finalen och efter en rätt jämn final lyckades jag dra ifrån på slutet och vann!

Andra dagen var det match vid 16,30 så vi hade en slapp dag på vandrarhemmet innan vi åkte till banan. Matchen gick bra. Hade dock problem med ögonen som gjorde att man tappade lite i precisionen. Men jag är väldigt nöjd med jobbet och jag ökade från dagen innan till 415,0.

Finalen blev jämn och väldigt hög, så pulsen var på 200. Jag lyckade inte riktigt hålla ihop nerverna hela vägen in i slutet och sköt en 8a sista skottet. Men men ett sliver blev det iallafall och en bra finalpoäng blev det trots 8an.

Söndagen bjöd på match vid 12. Det var åter igen en bra match och denna matchen fick jag till nästan allting riktigt bra. Jag fick ihop ett resultat på 416,8 och en första plats in i finalen.

Finalen fick jag till riktigt bra och hade bara någon enstaka 9a. Jag vann finalen med ett resultat på 250,6. 0,2p ifrån det svenska rekordet. Jättenöjd med det!

Efter att killarna hade skjutit sin final hoppade vi in i bussarna och åkte hem till Sverige igen.

Summerar helgen med att säga att det var en bra helg både skyttemässigt i både arbete och poäng och socialt med att umgås med alla skyttegymmare och andra skyttar som var på tävlingen.

Likes

Comments

Nu är det ju några veckor sedan jag skrev sist och mycket har hänt sedan dess.
Det har varit två läger helger och en tävlingshelg och det har tagit på kroppen.

Det började med läger här nere i Sävsjö med utvecklingsgruppen och då var det mycket fokus på avfyring, något som jag ännu inte gått in och tränat så mycket på, så det var en nyttig helg på det sättet och självklart roligt att få träna med några andra personer än bara skyttegymmare. Även om 50% av oss var det.

Helgen efter det var det lägeri Eskilstuna med toppgruppen. Det var första träningen med Leif som tränare och det märktes att det inte var många av de äldre som tränat på detta sättet innan. Så det blev många disskussioner av olika slag och mycket mat och mycket träning. Det är roligt att få träna med de äldre som varit med länge, för man ser skillnad på att träna med dem jämfört med att träna med yngre. Det var en mycket givande helg även om den var tuff för både kroppen och knoppen.

Förra helgen var vi i danmark på LF-Open. Men det kommer jag skriva mer ingående om j ett annat inlägg. Men en kort summering av helgen blev 2 Guld och 1 Silver.

Denna veckan och helgen har varit väldigt lugn och avslappnad. Det har blivit mer fys än skytte denna veckan vilket har varit rätt skönt. Då har kroppen fått jobba och skallen fått vila. Jag har gjort så gott som alla de sista läxorna jag har i skolan. Sedan putsade vi skorna och firat St. Nicholaus. Så jag har kunnat slappna av och inte stressa denna veckan utan kunna lägga tid på att ta det lugnt och umgås med alla kompisar.
Helgen har blivit en sådan helg som verkligen behövdes efter att ha varit iväg hela tiden under en månads tid. En absoulut "göra ingenting" helg. Jag, Bella och Sven överraskade Linnea som fyller år nästa vecka med att åka till Växjö för mat och bowling. Det blev lite skytte, lite fys och även att kolla på intagningen som var i helgen och självklart mycket tid i soffan. I princip hela dagen idag har jag suttit i soffan tillsammans med Bella och Linnea och kollade på skidor, gick ett liten spexat luciatåg på våningarna och bara va. På kvällen har jag, Bella och Emma börjat baka till Tårttävlingen som vi har på onsdag. Det slutade dock i vattenkrig och uppmoppning av allt vatten. Men kul hade vi iallafall.

I veckan som kommer är det till mesta del roliga saker som händer. Det är julavslutning på skyttet, luciafirande, tårtbakartävling och ytterligare en lugn och avslappnad helg.

Likes

Comments