Contains affiliate links

Vill verkligen ha allt detta just nu! Tycker det är såsåså fint med mässing detaljer! Tryck på bilderna för att komma till produkterna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skäms när jag kollar på hur håret såg ut innan, har jag verkligen gått runt så? Typ gult slitet hår med världens längsta utväxt! Nu är jag iallafall fräsch och fin i håret och är verkligen jätte nöjd!

  • 190 Readers

Likes

Comments

Contains affiliate links

Mina tre senaste inköp, som för tillfället ligger nedpackade i en flyttkartong. Kanske onödigt att köpa saker som jag inte använder just nu, men kan inte hålla mig! Dom är verkligen så fina. Längtar verkligen till att få börja använda dem! Klicka på bilderna för att komma till sidorna.

Likes

Comments

- Att flytta hemifrån

Att få inreda min lägenhet, flytta ihop med S, kan det bli bättre?

- Att bli klar med gymnasiet

Slippa all ständig ångest och press som plågat mig i så många år, snart blir jag fri och lättnaden kommer bli enorm!

- Min resa till Polen

- December

Bästa tiden på året, en hel månad full med mysiga juldofter, julkalendern, smaskigt julgodis och äcklig julmat! Längtar!

- Att fylla 20!​​

- Julafton

Att äntligen få ge bort julklapparna jag fått kämpa med att inte avslöja i flera veckor och att få se reaktionerna på personerna som öppnar!

- Köpa bil

Köpa min alldeles egna bil, vilken frihet.

- Vintern

Är nog första gången jag sagt detta, men tycker faktiskt om vintern nu för tiden. Ser så mycket fram emot att åka till fjällen med härliga vänner och bara ha det bra!

- 2018

​Känns som det kommer hända mycket nästa år som jag ser framemot, men det vet jag ju givetvis inte än. Den som lever får se.


Likes

Comments

Jag är så sjukt less. Less på kvinnor som inte stöttar varandra och kämpar för att förbättra kvinnors jämställdhet, inte bara i Sverige utan i hela världen.

För några veckor sedan hamnade jag i en diskussion angående just feminism. När ämnet kom till ekonomi, tog jag upp det faktum att en kvinna i Sverige, i snitt tjänar 12% mindre än männen. För mig är detta fakta, det är någonting jag vet och det är så det är. Men ändå blev jag i ifrågasatt och fick reaktioner jag inte väntat mig, "Nej, så är det ju inte", "Inte på mitt jobb", "på mitt jobb tjänar kvinnorna lika mycket som männen".

Jag menar inte att det inte finns kvinnor som tjänar mer än män, det är inte det jag säger. Jag säger att i snitt, tjänar männen mer, vilket faktiskt, tyvärr är sanningen.

Detta visar alltså en undersökning som Statistiska Centralbyrån gjort under juli 2016. Så mycket kan jag säga, att lönerna inte jämnat ut sig så pass mycket under ett års tid, samt att SCB nog har lite bättre koll på hur lönestatistiken faktiskt ser ut än vad en vanlig Svensson har. Denna statistik är inte tagen ur din arbetssituation eller från din arbetsplats, den är tagen från alla arbetsplatser runt om i Sverige.

Detta är en global fråga som inte handlar om hur vidare bra eller dåligt du har det. Det handlar om den synen vi har på kvinnor världen över, det handlar om alla kvinnors värde, inte bara ditt.

Diskussionen fortsatte och jag tog till sist upp det faktum att det finns fler VD:ar inom börsbolagen i Sverige som heter Johan än det finns kvinnliga chefer. Inte heller detta fick de reaktioner jag trodde, istället fick jag höra "fast på mitt jobb är det många kvinnliga chefer". JA! Det finns kvinnliga chefer, det är inte något icket-existerande fenomen, och det är inte heller det jag säger. Jag sa "det finns fler VD:ar inom börsbolagen i Sverige som heter Johan än vad det finns kvinnliga".

Varför kan vi inte bara acceptera att detta är ett problem? Varför måste detta förnekas då det faktiskt är en självklarhet att Sverige är ett ojämställt samhälle. Att "Sverige faktiskt är ett av dom länderna som kommit längst inom jämnställdhetsutvecklingen" är inget argument. Vi har kommit långt, men det är fortfarande en lång väg kvar innan det är jämställt. Om utvecklingen fortsätter i samma takt som idag kommer det dröja 116år innan kvinnor och män tjänar lika. I princip jobbar kvinnor gratis lite mer än en månad varje år i förhållande till männen. Tycker vi verkligen att detta är okej? Över en månad varje år, förstår ni ens hur många år det är på en hel livslängd?

Blir bara så sjukt irriterad och blir mer och mer irriterad för varje dag. Snälla kvinnor, snälla män, inse att detta är ett problem. Feminister är inte orakade manshatare, vi är kvinnor som vill ha vad vi förtjänar.


Likes

Comments

Sedan sist har jag hunnit boka en resa tillsammans med min kära familj. Vi ska alltså resa till ett ställe som nog hela familjen har velat resa till en längre tid och nu äntligen har vi tagit tag i det. Vi kommer vara borta i 4 dagar bara så kommer med andra ord inte vara en särskilt lång resa. Vi ska nämligen åka till Polen! Längtar så mycket, kommer mer bli en lärorik och intressant resa än en rolig, men har verkligen velat åka dit hur länge som helst!

Likes

Comments

Suddig bild från förra helgens kräftskiva.

Jag är precis hemkommen efter min sista dag på Sparbanken och är därigenom ledig fram till på onsdag då jag börjar min första dag på Strömbacka. Hur konstigt känns inte det? Var på möte med studie-och yrkesvägledaren i onsdags och fick då allt klart. Känns skönt men samtidigt konstigt. Nu ska jag för första gången vara "den nya tjejen", jag ska börja i en klass som redan spenderat två hela år tillsammans. Däremot ska jag enbart läsa tre kurser och hade turen att få börja i samma klass som min bästa vän. Men jag ska inte ljuga, självklart är det nervöst och läskigt att måsta gå runt i nya korridorer där jag varken kommer hitta till klassrum eller toaletter, samtidigt som detta verkligen känns som det bästa alternativet, när det stod mellan komvux, distans eller detta.

I kväll vet jag inte riktigt hur planerna ser ut, men alldeles strax kommer S hit, vi ska äta middag och säkerligen hitta på något, men vad är ännu oklart. Imorgon är planerna däremot middag och festligheter med mina före detta kollegor, så mysigt!

Likes

Comments

Något jag verkligen älskar att kolla på, på YouTube just nu är Golden Buzzer och då speciellt när det är barn. Älskar att se hur någon kommer in och verkligen överraskar både domarna och publiken, men älskar även att se hur glada och chockade många blir när de faktiskt får en Golden buzzer! Fastnade för dessa klipp igår kväll och blev så berörd att det började vattnas i mina ögon.

Likes

Comments

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och om enbart några enstaka dagar sitter många åter i sina skolbänkar. Några börjar på en ny skola, kanske i en annan ort eller till och med ett annat land, andra återgår inte alls till skolbänkarna utan fortsätter att jobba på den arbetsplats de spenderat sin sommar på, eller kanske börjar på något helt nytt.

Själv har jag ingen vidare koll på hur min höst kommer att se ut, vilket verkligen stressar upp mig. Jag får ständigt frågan om hur mina planer för hösten ser ut och varje gång väcker det nya stressmoment inom mig. Har du funderat på att plugga vidare? Ska du studera till hösten? är frågor jag fått minst sagt dagligen enda sedan sommarlovets start. Givetvis är det av artighet, det förstår jag, absolut. Men för mig upplevs det inte som detta och jag skulle inte heller förklara det som motsatsen. Men det blir helt enkelt en tanke som växer och gnager inom mig, ja vad ska jag egentligen göra?

För det första vet jag inte riktigt vad jag vill utbilda mig till, jag vet inte ens om jag vill vidareutbilda mig och för det andra får jag inte plugga vidare än. Nej, jag har inte fullständiga gymnasiebetyg, jag har inte läst alla kurser jag måste för att få ta studenten. Men ändå tog jag "studenten" i våras med den klass jag spenderat majoriteten av årets timmar med de senaste tre åren. Men allt detta var bara symboliskt. Jag hade föreställt mig hur lättad jag skulle vara på studentdagen, att jag skulle gråta av lättnad för att allting äntligen var över. Men det gjorde jag inte, för för mig är det inte över ännu. Den dagen jag håller mina gymnasiebetyg i min hand kommer jag känna mig lättad och jag tror inte att hela studenten kommer överglänsa den stunden.

Men just i denna skrivande stund, har jag egentligen ingen aning om hur min höst kommer se ut. Antingen börjar jag skolan igen om nio ynka dagar, i Piteå eller Luleå har jag ingen aning om, eller så börjar jag till våren. Att inte veta, det gör mig stressad och det får mig att må dåligt. Samtidigt som jag vet att det inte är något jag behöver ha just, exakt nu så stressar det mig ändå eftersom jag vet hur viktigt det är att ha en gymnasial-utbildning. Jag vet att även om jag inte planerat att studera vidare kommer jag att behöva mina gymnasiebetyg för att ha en chans på arbetsmarknaden, men även för att jag ska må bra och känna att jag har en trygg grund att stå på.


Likes

Comments