Varför ska akne gömmas?

Något som har påverkat mig de senaste månaderna är faktiskt min hy. Sen några månader tillbaka, i Oktober förra året så har min hud exploderat. Jag har mer eller mindre haft pormaskar vid näsan sen högstadiet. Alla har väl lite här & där. Men jag har aldrig haft problem med finnar. Har haft några styckna men som beror på att jag sminkat mig eller inte rengjort mitt ansikte. Men sen Oktober förra året har mitt ansikte blivit katastrof. Har aldrig haft så här mycket finnar och pormaskar. Finnar tycker jag är lättare att bli av med men pormaskar är svårare. Åh jag blir galen emellanåt för jag känner mig inte riktigt fräsch längre. Även om jag rengör mitt ansikte. Har aldrig haft tydliga prickar i ansiktet heller men nu ser man tydligt att jag har lite akne. Sen är det absolut inget fel om man har akne. Det är en del av livet, en produktion i huden men JAG kan ibland känna mig ofräsch & nästan lite ofin. Att känna så tar mycket på mig mentalt. Tänker också på om det är något som inte stämmer. Mår min kropp dåligt? Är det all stress, ångest eller kanske min depression som är en del till att min hy har försämrats? Är det på grund av p staven? Massa tankar hela tiden. Jag känt länge att min kropp, mitt psyke, min hälsa allmänt är ur balans. Just nu känner jag väl att jag börjar hitta tillbaka till mig själv, funnit ett lugn inom mig men fysiskt är jag fortfarande inte helt 100. Tänker att först & främst är det viktigaste att jag hittar lugn & ro i mig själv. Mår bra innan jag börjar gräva i det fysiska. Självklart ska jag börja träna och försöka minska på sötsakerna. Tror min kropp kommer må mycket bättre då.

Med detta sagt så vill jag gärna ha tips på produkter som är bra för ansikte med akne. Om ni själva har några tips får ni gärna kommentera dem. Just nu använder jag exuviance produkter för hud med akne. Jag tycker att produkterna är bra & hjälpt mig. Mamma rengör även mitt ansikte. Klämmer försiktigt ut pormaskar och finnar. Så tacksam! Min hy har blivit bättre men den är fortfarande långt ifrån så som den var innan. Kände mest för att dela med mig utav min historia då jag kan känna mig ensam ibland. Det är tyvärr inte särskilt många influensers som pratar om akne. Har aldrig hört någon prata om ämnet och det är supertråkigt. Det är så många därute som har akne, många som mår psykiskt dåligt pga det eller att man känner sig ensam. Jag vill få ett stopp på det! Det ska inte vara konstigt att prata om akne. Det är normalt även om det är en hudsjukdom. Men det är dags att vi är mer öppna kring ämnet. Sen om man har akne eller inte så är man forfarande superfin!

Sen självklart är jag tacksam då jag vet att många andra har mer akne än mig. Jag jämför enbart min hy efter hur den varit & hur den är nu. Första bilderna på bild 1 är i mitten av Oktober 2020. Sista bilderna på bild 2 är hur det ser ut nu.

Gillar

Kommentarer