Meditation och träning

Godmorgon, vaknade tidigt idag men är ändå fruktansvärt trött. Vet inte vart den tröttheten kommer ifrån. Men vädret påverkar en del, det är så mörkt ute hela tiden. Men snart vänder det till ljusa tider igen. Hur har ni sovit inatt? Själv har jag sovit bra, känner mig utvilad i kroppen.

Idag är det torsdag, snart helg. Jag jobbar kväll idag vilket är skönt. Inte lika mycket att göra. Med tanke på att jag är trött så hoppas jag att det inte finns några insatser att göra ikväll. Utöver jobb händer det inget annat idag. Ska hem direkt ikväll, käka middag och sen sova. Tänkte att jag skulle börja med träning igen och det är ju perfekt start imorgon då jag har hela förmiddagen fri.

Något som är viktigt att påminna sig om är att fråga sig själv, varför tränar du? Många i dagens samhälle tränar ju för att bli snyggare och få en bättre kropp. Men det är fel. Träning ska ju vara en slags investering i sig själv. Träning har så många fördelar såsom att vi blir starkare fysiskt, minskar risken för skador och sjukdomar samt motverkar psykisk ohälsa. Träning gör oss lyckligare! Eftersom jag lider av psykisk ohälsa har jag gått till psykolog i flera år. De har många gånger rekommenderat medicin men jag har inte velat. Jag tror inte att medicin är utvägen, jag tror på att man arbetar regelbundet med sina tankar och känslor är det utvägen. Man lär känna sig själv, man lär sig hantera sina tankar & känslor. Men med medicin gör man inte det. Det blir nästan lite som att man ”gömmer” sig bakom sin medicin. Istället för att ta en tablett, gå till gymmet. Jag tror starkt på meditation och träning. För mig har det gjort mycket och jag tror att många hade kommit så mycket längre av det än enbart medicin. Sen självklart i vissa fall behöver man medicin ändå. Jag har också medicin men jag tar den endast vid behov. När jag känner sån stark ångest att allt inom mig skriker och det blir nästan svart.

Gillar

Kommentarer