Jag tar en paus från kärlek 

Något jag sagt till mig själv är att inte söka efter någon. Jag har nu varit i två förhållande. Ett som varade i nästan 2 år. Mitt första förhållande och jag tänkte då att jag var kär. I efterhand så vet jag inte riktigt, kanske för att jag hatar honom så de känslorna är liksom blockerade. Men det var ett förhållande som gick upp & ner. Jag gav mitt allt och gjorde allt för honom medan jag inte fick något särskilt tillbaka. Vissa perioder var bättre än andra såklart men från hans sida var det mycket lögner, han bortprioriterade mig ofta, otrohet i viss mån, inte så stöttande osv. Men trots detta och att jag blev sårad gång på gång trängde jag bort detta. Tänkte att det var mitt fel eller att det inte var så viktigt för jag älskade honom. Men tillslut kom det en gräns efter mycket om och men. Något av det värsta en människa har låtit mig gå igenom. Det finns nog ingen som har sårat mig lika mycket som denna person. Vissa grejer har varit psykisk/emotionell misshandel. Alltså inget fysiskt som slag utan känslor och ord. Jag kanske inte heller var den perfekta flickvännen men jag har aldrig ljugit, gömt undan något, varit otrogen eller något annat. Att ge allt till sin partner men att man inte får den respekten och kärleken tillbaka är fruktansvärt. Men sen ska jag heller inte glömma bort de fina stunderna vi hade ihop. Ibland hade vi roligt och mysigt ihop men eftersom det väger så lite glöms det.

Någon månad senare började jag skriva med en kille. Han förändrade min värld ganska så snabbt och jag fastnade för honom likaså han fastna för mig. Till skillnad från min första pojkvän var han här supersnäll och charmig. Vi blev ju tillsammans ganska snabbt men allting kändes rätt. Han fick mig att må bra och jag har aldrig skrattat och känt mig så lycklig med någon förrän han kom in i bilden. Han fick mig att träffa nya människor, åka på äventyr, lite att jag fick komma ur garderoben om ni förstår vad jag menar. Vi hängde ihop nästan hela tiden under tiden vi var tillsammans. Kort sagt fick han mig att känna mig älskad och att jag var hans prinsessa. Men på grund av privata skäl tog det slut mellan oss. Inget ont. Idag är vi jättebra vänner och umgås ofta. Denna tiden jag fick med honom är jag evigt tacksam för men trots det är detta ännu ett sår som behövt läkas.

Efter allting som har hänt har jag bestämt mig för att ta ett break från kärleken. Tråkigt för det finns inget finare och jag är världens mest kärleksfulla person. Men att ha varit i ett förhållande som var förjävligt och sen hitta någon där allting var bra men sen att det också tog slut gör ont. Jag har blivit lämnad två gånger men också lämnat en gång. Det gör extremt ont. Jag är också en person som är känslig och känner allt på en maxad nivå. Jag blir jätteledsen när sådant händer vilket egentligen inte är så konstigt. På något sätt är det ändå fint, det betyder ju bara att man har älskat en person på riktigt. Dock har allt detta tagit hårt på mig och därmed bestämt mig för att ta en paus. Jag behöver läka och ställa mig ett par frågor innan jag tar ett steg framåt igen. Även om jag idag tycker det är skönt att vara singel och att jag kan lägga all fokus på mig just nu, finns det ännu vissa grejer jag måste bearbeta.

Jag vet att kärleken finns därute och jag vet att min dröm partner finns därute. Det viktigaste är att jag vet vad jag vill, vet vad jag söker hos en partner och jag kommer inte ge upp förrän jag hittat rätt. Allting ska kännas 110% rätt och matchas innan jag blir tillsammans med personen. Tiden innan kommer jag bara fokusera på mig och mina mål. Kärlek för mig detta året handlar om familjen och vänner men framförallt mig själv. När tiden är rätt för mig kommer the one in i mitt liv. Det är inte nödvändigt att stressa fram något för det händer när det händer. Det är nu jag, vi ska leva livet och ha kul! Men dyker det upp en kille som jag fångar mitt intresse är jag heller inte den som backar. Men jag tror ni förstår mitt budskap.

”Stressa inte fram något! Kärlek kommer när det kommer. Och tro mig det finns en för alla”

Gillar

Kommentarer