​Det va jättelängesen som jag skrev nånting här men tänkte försöka ta upp bloggandet lite igen då jag mår ganska bra av att skriva av mig ibland.

Har mått ganska dåligt senaste tiden då jag haft det jätte jobbigt men en nära vän som jag hade.
Det här inlägget blir ganska privat men jag väljer att skriva ut det här då många undrat vad som hänt.
Jag skrev för ett tag sen ett inlägg om panikångest. Och det här är väl berättelsen till varför det hände, jag kommer dock inte att skriva ut några namn här för jag känner inte att jag vill göra det.

För längesen, 4 år sen så började jag att jobba på tivoli, och med tiden så fick jag mer och mer ansvar där, det slutade med att jag blev ansvarig för att ta in personal och se till att avdelningen rullade på
När jag en helg letade efter personer som ville jobba så fick jag kontakt med en tjej som jag började att tycka ganska mycket om.
Hon skötte sig bra och det fungerade perfekt, så hon började att följa med nästan varje helg. Vi blev ganska bra vänner, över vintern så tappade vi kontakten lite men förra sommaren så fick vi tillbaka den då hon började att följa med och jobba igen, när vi va på tivolit så blev hon kär i en kille där.

​​När tivolit var slut så valde hon att flytta med honom till hans land, (vilket inte va Sverige). De flesta i hennes närhet tyckte att hon va helt galen, men jag stod bakom hennes beslut. Eftersom jag tror på kärleken så stöttade jag henne. Hon sålde allt hon ägde och bilade med honom dit. Efter ett tag så visade det sig att hon inte var riktigt lycklig där och att hon ville komma hem igen, men det var knepigt för det fanns inte så jättemycket pengar och hon fick inte ta med sina katter hem igen på flyg/buss.
Till slut så löste det sig så att hon fick ta med dom på en buss till Sverige, men den gick bara till Göteborg. Så jag och en vän bilade ner till Göteborg för att hämta hem henne.

​​Hon hade ju ingenstans att bo så hon fick bo hos min bror och hans tjej, men den funkade inte heller så hon flyttade hem till mig.
Jag var så lycklig att jag hade henne, jag kände att jag hade kommit henne så nära och hon va en av dom få jag verkligen litade på. Det märktes förmodligen inte på mig hur glad jag va att jag hade henne, då jag var i en ganska mörk period just då och mitt förhållande med min sambo inte riktigt blomstrade som det brukade.
Jag och min sambo bråkade en del just då, jag jobbade halvt ihjäl mig och han höll på med sitt körkort vilket också tärde på oss en del.
Såklart förstår jag att det var jobbigt för henne att bo med oss när vi bråkade, så jag och hon blev också osams vid några tillfällen.

​​Hon beslutade sig iallafall för att flytta, och innan hon hämtat sina sista saker så skriver hon ett sms till mig där hon förklarar att hon har haft sex med min sambo då jag varit på jobbet.
Och där kraschade hon min värld. Jag visste inte vad jag skulle tro, eller göra. Jag tog ju upp det med honom såklart och han blev jätteledsen och arg för han skulle aldrig göra så mot mig, även fast vi hade haft det kämpigt.. Men hon slutade inte att höra av sig till mig, hon blandade även in andra personer som påtog sig ha bevis för att det va sant.

​​Jag va helt nere på botten just då, och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara hur hårt någonting sånt kan ta på en. Idag så vet jag ju bättre, idag så vet jag att det aldrig hände. Och jag förstår också att hon blev skadad av att bo med oss när vi bråkade och hade det dåligt, jag förstår nu att hon hittade på en sån sak och ljög för mig, för jag hade aldrig släppt taget om henne annars. Och det visste hon, enda sättet var ju att hon skulle såra mig så mycket att jag aldrig ville se henne igen. Och det fungerade, men det har sårat mig så otroligt mycket. I början när jag va jätteförvirrad så visste jag ju inte vad jag skulle göra i relationen med min sambo heller, hur fortsätter man utifrån det?
​​
Efter allt det här så upplevde jag en panikångestattack, vilket var det värsta jag varit med om. Men det hände bara en gång, och det är jag glad för. Det önskar jag inte att någon människa måste uppleva.
Idag så mår jag fortfarande inte jättebra, men jag är på bättringsvägen. Jag och min sambo har iallafall lärt oss något av det här, att vara snällare mot varandra och ta vara på det man faktiskt har tillsammans, och vi har aldrig haft det bättre än nu.
Så det är mitt råd till alla som har det kämpigt, att ur nästan alla dåliga saker kommer någonting bra, livet blir bättre, när man nått botten så kan man bara komma upp. <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejhej! Har varit inne nu på senaste tiden med countoring, vilket blivit väldigt populärt dessutom.
Har testat tre stycken paletter som jag tänkte recensera lite, det finns ju en djungel därute och det kan vara ganska svårt att hitta rätt beroende på vad man letar efter.
Ber om ursäkt för dåliga bilder!

Den översta paletten heter Highlight & Countor pro palette och kommer från NYX.
Nyx finns på cocopanda.se eller på H&M i fysisk butik och kostar 249 kronor.

Mellersta paletten heter Countorkit Light to Medium och kommer från Anastasia Beverly Hills,
den paletten finns på Kicks och kostar 645 kronor.
Jag såg dock att dom har slutat med denna light to medium och att den nu bara heter light och att det då står annorlunda på förpackningen.

Understa paletten heter Shade + Light och kommer från Kat von D.
Paletten finns att köpa på Sephora i deras fysiska butik och kostar 460 kronor.

Det som jag kommer bedöma dessa paletter efter är pris, färbredd, förpackning, pigmentering & hållbarhet.
Om du inte orkar läsa hela recensionen så har jag markerat Plus & Minus med fet stil vid varje palett i nedersta delen av texten.

Jag tänkte börja med att skriva om den här paletten från NYX.

Stort plus med den här paletten är ju att den innehåller 8 skuggor istället för det 'klassiska' som är 6.
Det är 2.7 g produkt av varje skugga, den innehåller även två skimriga highlighters vilket det inte heller brukar göra och det är den översta skuggan till vänster och översta skuggan till höger, 2 ljusa och 4 countorskuggor.
Jag dock vill använda kalla skuggor när jag lägger en contour och 2 av dessa är lite för 'varma' för det. Iallafall för min smak men alla tycker olika, de andra två skuggorna funkar ju perfekt att använda som bronzer då jag inte tycker om glittriga eller skimriga bronzers och dessa är matta.

Ett annat plus är ju att skuggorna är utbytbara, så när en skugga är slut behöver du inte köpa en helt ny palett utan då räcker det med att köpa den enskilda skuggan. Dock så finns inte dem lösa skuggorna att köpa än i Sverige vilket är ett minus men det kommer säkert.
Ett annat minus med denna palett är att den inte innehåller någon spegel vilket jag personligen föredrar att den gör.

Nu till själva skuggorna, de är hållbara, lägger sig fint på huden, de är lätta att blanda ut och ifall du är nybörjare inom countoring skulle jag rekommendera denna palett. Dock så hade jag önskat att highlightern var lite mer skimrig men den är väldigt fin och neutral till vardags. Till fest så skulle jag ha valt en annan highlighter.
Jag har inte haft denna paletten så länge men jag vet redan nu att den kommer att bli en favorit.

Minus Paletten innehåller ingen spegel, skulle den ha gjort det så skulle denna palett vara en solklar femma! Skuggorna finns inte att köpa enskilda i Sverige.

Plus Priset, att den bara kostar 249 kronor, det kan ju inte bli bättre, sjukt bra budget produkt!
Bra pigmentering, fina färger, hållbara skuggor, lätta att blanda ut, skuggorna är utbytbara, innehåller 2 jättefina highlighters.


Betyg : Den här paletten får 4,5 av 5 poäng

Sen har vi Countor paletten från Anastasia

Den här paletten innehåller 6 skuggor och varje skugga är på 3g styck. 3 ljusa och 3 mörka, dock så använder jag bara den nedersta i mitten till att lägga min countoring då jag tycker att de andra mörka skuggorna är för varma, men i en countoring så vill man ju även använda en bronzer så det där är en smaksak.

Skuggorna pudrar en del men de lägger sig fint på huden, dock så är de ganska svåra att blanda ut tycker jag men när man har fått in tekniken så går det jättebra. Jag skulle inte rekommendera denna palett till någon som är ny inom countoring eftersom den är ganska svår att blanda ut. Men när man väl får till det så blir resultatet superfint!

Jag gillar även den gula skuggan som är överst i mitten då jag använder den till att sätta min concealer och för att ljusa upp olika partier av mitt ansikte. Även i den här paletten så är skuggorna utbytbara vilket jag tycker är bra. Den här paletten är den som jag har haft längst och som jag även använder mest, är du van att lägga puder countoring så är denna jättebra.

Minus Innehåller inte någon spegel, att skuggorna är pudriga, att de är ganska svåra att blanda ut och att den kostar en del.
Plus med paletten är att det är fina färger, hållbarheten är otrolig, jättebra pigmentering och att skuggorna är utbytbara.

Betyg : Den här paletten får 4/5 poäng

Sist men inte minst Shade + Light paletten från Kat Von D.

Paletten innehåller 6 skuggor, 3 ljusa och 3 mörka. De 3 ljusa skuggorna är på 2.3g var, och de mörka är på 4.5g var.
Jag ska vara helt ärlig och säga från början att jag inte gillar den här paletten så jätte mycket.
Den är svår att arbeta med då den lägger sig fläckvis på huden då den automatiskt blir väldigt svår att blanda ut. Skuggorna är nästan för pigmenterade, om dom nu kan vara det tänker säkert du men jo det kan dom.
Vill du lägga en countoring och slippa jobba mycket för att få till det så rekommenderar jag faktiskt inte den här paletten. Jag har fått till det några gånger men oftast så använder jag inte den här paletten eftersom jag aldrig orkar arbeta så mycket för att få till det, det är väldigt lätt att det ser smutsigt ut med de här skuggorna, eftersom de är så pigmenterade så är det svårt att kontrollera mängden.

Jag tycker heller inte om den gula skuggan i den här paletten då jag tycker att den är för 'gul'. Skuggorna pudrar typ hur mycket som helst, när jag hade provat den en gång så såg det ut som att jag hade haft den i flera veckor. På bilderna ser paletterna rena och fina ut och det är självklart eftersom jag har gjort rent de innan jag fotade.

En till sak som jag måste ta upp är ju varför man får mindre av de ljusa produkterna och mer av de mörka? Det känns väldigt konstigt då du köttat dig igenom 2.3g ljus skugga (vilket går fort vid vardagligt bruk) och då måste köpa en ny palett för att komma åt en ny ljus skugga eftersom att skuggorna är inte utbytbara..
Det känns som att jag total sågade den här paletten, men jag tycker faktiskt inte att det är en bra palett., jag skulle inte rekommendera någon att betala 460 kronor för denna, då skulle jag mycket hellre köpa den från Anastasia eller NYX.
Jag tror att det som 'säljer' denna produkt är att det är Kat Von D som har gjort den, men överlag så är det inte en bra palett tyvärr, även fast jag ville det. Jag blev riktigt besviken på den här paletten, den kanske skulle fungera avsevärt mycket bättre med hennes egna borste men den har jag inte provat och kommer inte att göra heller!

Minus
Skuggorna är inte utbytbara, väldigt svåra att blanda ut, olika mängd produkt av ljus/mörk, pudrar väldigt mycket, alldeles för mycket pigmentering

Plus Innehåller spegel, fin förpackning, fina färger

Betyg : Den här paletten får 2/5 poäng

Den här Recensionen är enbart baserad på mina egna åsikter och är ej påverkade av tredje part.
Tänk dock på att mina åsikter kan variera från dina och att detta endast är en vägledning för vad jag skulle rekommendera!

Likes

Comments

Det här inlägget kommer bli otroligt deppigt. Men det får vara så, jag behöver skriva av mig. I förra inlägget så skrev jag att jag var olycklig och att jag hoppades på att någonting positivt skulle hända, gud kan absolut inte ha hört mina böner. För några dagar sen så fick jag höra en sak som skakade hela min värld. Och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av det, eller mitt nästan 5åriga förhållande som jag har med min sambo Christoffer. Livet känns sjukt tungt just nu, jag vill bara att allt ska vara som vanligt, jag vill bara vara med honom. Härom natten så upplevde jag min första panikångestattack någonsin. Det var det värsta jag har varit med om i mitt liv, allting började med att jag kände ett tryck över bröstkorgen, nästan som att det krympte ihop, jag blev jätterädd. Sen spred det sig till luftvägarna och jag blev ännu mer rädd, jag la mig på rygg och försökte andas lugnt, men hjärtat började slå i 190. Jag började att svettas, samtidigt som jag frös, jag försökte be Christoffer att hjälpa mig men jag kunde inte prata, jag kunde inte röra mig, det var som en virvelvind av tankar i mitt huvud, jag trodde att jag skulle dö, jag försökte sätta mig upp men det gick inte.. Jag var helt svag, hade så ont, jag var så frukstansvärt rädd. Därefter kom stickningarna, det stack i händerna och fötterna, ben och armar liksom domnade bort. Varje gång jag blundade så såg jag olika mönster på mina ögonlock, jag trodde att jag hade blivit galen. Inombords så skrek jag efter hjälp, men på utsidan så kände jag bara en oändlig ström av tåtar som rann ner för mina kinder. Som tur va förstog christoffer va det va som hände så han satte mig på sängkanten, och jag försäkte tänka att jag inte alls kommer dö, det är panikångest och det kommer att gå över, jag satt upp och andades lugnt i 1 timme innan det la sig lite, nu känner jag bara att det va nog min kropp som sa ifrån att allt är för mycket. Jag är rädd för att sova i min säng eftersom jag är rädd att det ska hända igen.. om det händer någon annanstans, vad gör jag då? Det går inte att förklara och du som läser måste tro att jag är galen, det tror jag även själv ibland.. Jag vet inte vad jag har gjort för ont här i livet, men jag försöker vara insiktsfull och kritisk till mitt eget beteende. Men jag kan inte komma fram till att jag någonsin har gjort någon så ont, nu vet jag inte vad jag ska göra, eller vart jag ska vända mig.
Har iallafall en fin vän som släpade ut mig en stund på sushilunch idag, men varje gång jag går ut så är jag rädd. Det är som att mitt huvud är ett hjul som snurrar, och mina egna tankar snurrar på hjulet mer och mer. Jag försöker stoppa mig själv innan det bryter ut, men rädslan och ångesten äter upp mig inifrån. Jag hoppas att det här kan ta slut någon gång..

Likes

Comments

Har inte bloggat på ett tag eftersom jag har haft fullt upp med massa annat, det är så sjukt mycket på gång just nu och som händer i mitt liv så jag vet inte vad jag ska göra av allt. Jobbar jätte mycket och har typ inte ens tid till annat, i helgen så festade jag iallafall och det slutade i typ kaos (vilket det brukar göra) och jag är så trött på det. Är så trött på mitt liv och allt som händer. Känner mig så sjukt olycklig, för typ allt.. och jag saknar en vän som jag hade. Jag saknar henne så otroligt mycket, jag känner på mig redan nu att det här inte kommer bli mitt år, vill ha tillbaka förra året för allt var så himla mycket bättre då. Ursäkta mig för värsta deppinlägget men känner bara att jag måste skriva och prata av mig och jag har typ ingen att prata med längre.

Det enda positiva som händer i mitt liv just nu är att jag har gjort om mitt badrum vilket jag blev jättenöjd med, det var så himla fult innan, kalt och jättetomt. Har inga förebilder men slänger upp några efterbilder, det enda som fanns innan va typ ett grått duschdraperi och lila handdukar, men bytte ut det också.
I veckan vet jag inte vad jag ska göra, kan inte bestämma mig för ifall jag ska vara hemma och deppa eller jobba röven av mig så jag slipper tänka. Återstår att se, hoppas bara att något positivt händer snart

Likes

Comments

Åh herregud.. vet inte riktigt hur jag ska hantera det faktum att jag råkade radera min snapchatmapp med bilder sen 1,5 år tillbaka. Det är alltså nästan 1000 bilder, hur jävla dum i huvudet får man bli, alltså åh nej.. gud. Herrejävlar, vet inte ens vad jag ska säga, jag kommer att börja gråta..

Likes

Comments

1. Vem är din bästa vän? För typ första gången i mitt liv så har jag ingen , men jag har många nära vänner
2. Vad har du för skostorlek? 38
3. Brukar du skratta för dig själv? Ja
4. Vilket är ditt favoritnummer? 7 , 9
5. Vad var det senaste du åt? Pappas korvstroganoff
6. Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då? Lila utan tvekan
7. Hur är vädret just nu? Kallt och förjävligt
8. Vem var den senaste personen du pratade med i telefon? Mamma
9. Vad är det första du ser hos det motsatta könet? Ögonen brukar fånga min uppmärksamhet
10. Tv eller dator? Dator, netflix and chill 👅
11. Favoritprogram på TV? Tittar inte så mycket på tv
12. Har du några syskon? Ja, 2 halvsyskon och 1 helsyskon
13. Längd? Jag tror 163, det va det sist jag kollade iallafall
14. Hårfärg? Ljusblond, men svart just nu
15. Ögonfärg? Grå/Blå/Gröna
16. Använder du kontaktlinser? Nej
17. Favorit-högtid? Jul
18. Favorit-månad? Augusti
19. Har du gråtit någon gång utan anledning? Ja
20. Vilken var den senaste filmen du såg? Den där jäkla 100åringen
21. Favoritdag på året? 1 augusti
22. Är du för blyg för att fråga ut någon på dejt? Det beror på
23. Kan du stå på huvudet? Ja
24. Kramar eller kyssar? Båda
25. Choklad eller vanilj? Vanilj

Likes

Comments

Hallådär!
Iförrgår (Lördag) så gjorde jag inte mycket alls, sov länge, som vanligt haha. Sen kom linda och lina över, vi kollade på film. Först såg vi pitch perfect, direkt efter såg vi 2an. Hade aldrig sett den förut fast den var inte så bra. Sen skickade jag hem tjejerna eftersom jag skulle upp och jobba klockan 7 i söndags (trodde jag) fast när jag hade lagt mig för att sova kom jag på att det hade blivit avbokat 2 dagar innan.. förstår inte vad som hände med mitt huvud. Jag ringde iaf Lina så hon kom tillbaka haha. Vi tog nån cider och spelade lite kort, sen gick vi och la oss.
I fredags så fixade jag även min brors julklapp hihi är jättetaggad på att han ska öppna den, det är den som är på bilden.

Igår (söndag) gjorde jag inte så mycket eftersom jag inte jobbade, tog med katterna och packning och åkte till pappa så vi ska vara här tills dagen innan jul för då ska vi åka till hofors till christoffers föräldrar.

Idag (måndag) ska vi åka till trafikverket för att christoffer ska göra sitt teoriprov! Yay, hoppas att han klarar det men mig magkänsla säger att han kommer göra det.
Just nu sitter jag och dricker kaffe och spelar kort med lina, ska väl sova snart. Puss

Likes

Comments

Jag sov jättelänge idag, vilket var skönt. Har inte gjort så mycket alls, åkte hem till pappa, lagade mat umgicks spelade monopol och kort, & nu ska jag sova. Godnatt, slänger upp en jätte gammal bild på mig och bästa Amanda. 💕

Likes

Comments

Jag försöker undvika det, tror jag. Men jag börjar erkänna mer och mer för mig själv hur jag verkligen känner. Hur mycket jag saknar dig, hur mycket jag ibland bara vill skrika rätt ut för att det gör så ont. Jag vet inte riktigt vad som hände, och nu när det gått så lång tid börjar jag nog att rannsaka mig själv, var jag så trångsynt? Är det mig det är fel på? Jag saknar allt med dig, allt vi gjorde tillsammans, allt det dåliga och allt det bra. Jag saknar att prata om livet med någon mitt i natten, jag saknar att ha någon likvärdig att luta mig mot när allt blev för tungt. Jag saknar känslan av att ha släppt någon så nära in på livet, du förstår mig mer än någon annan någonsin gjort. Och jag undrar nu, kommer det någonsin att bli så igen? Jag vet att många andra tyckte att det var jobbigt att vi var så nära, men det var inget problem för mig så länge jag hade dig. Jag kan inte sluta fråga mig själv, hade jag kunnat göra annorlunda? Och mitt svar blir hela tiden ja, det är kanske det som gör mest ont. Att jag vet att jag var delaktig i att det någonstans tog slut. Ofta så undrar jag om du tänker på mig alls, och om du ens saknar mig litegrann .. Nu vet jag inte vad jag ska göra längre, kanske, träffar jag någon annan som du, nån gång. Men vilket som, så kommer jag aldrig att glömma dig, jag kommer att bära med mig dig hela livet.
Trots allt så är jag tacksam att jag fick lära känna dig och allt du gett mig, allt du lärt mig, gone but never forgotten. 💕

Likes

Comments

I lördags så sov jag ganska länge, duschade och gjorde mig klar. Jag Christoffer Lina & Jonathan började kvällen hemma hos mig, då vi spelade ölspel och frågelekar, föfestade bara. Sen kom Linda & Simone hit, det blev att vi åkte ganska sent till Interpool. Efter krogen så ville grabbarna ha fyllekäk så vi stannade på donken innan vi gick hem, och där blev det helt kaos. En kille i en taxi i driven blev helt galen för att luckan va stängd och för att han inte fick sin mat, så han bröt upp luckan och stog där och skrek och hängde innanför med halva kroppen. Tjejerna som jobbade inne på McDonalds såg ut att bli ganska rädda så killen som stog i kassan och hade handlat skrek åt den andra killen att lugna ner sig, så blev det bråk och dom möttes utanför för att slåss, men Jonathan gick emellan och tillslut löste sig allting och vi gick hem.

På söndagen så tog vi det lugnt, sen gick min bil sönder - en helt annan historia.. det löste sig också så Jag Lina Christoffer Jonathan Linda & Simone åkte hem till min pappa för att äta tacos och spela spel. Jag fixade även julgranen och julklapparna, är så taggad inför jul. Wiiie, det blev ganska sent iallafall så jag körde hem Linda och Simone.

Idag har jag sovit ganska länge, sen åkte jag hem till min bror och hans flickvän för att göra knäck, asgott. Efter det åkte vi hit och åt middag, sen fixade jag med lite julpynt här hemma, jag hade fått klisterlappar i form av snöflingor av mamma som man fäster på valfri ruta. Ska försöka slänga upp lite bilder på allt!

Likes

Comments