RECEPT: FRITERAD TOFU MED KANEL, SOCKER OCH GLASS

Det låter kanske helt galet men jag fick inspiration ifrån Marzias video på Youtube och kände direkt att jag måste testa. Videon finner ni här

Det är så enkelt. Du behöver:

Tofu (naturell)
Majsstärkelse
Kanel & socker
Vegetabilisk olja (jag tog rapsolja)
Glass

Börja med att låta tofun rinna av lite, jag tog hushållspapper och klappade den så att den blev någorlunda torr och skar den sedan i små kuber. Rulla sedan de små kuberna i majsstärkelse, det blir tofuns skal när den friteras. Häll några dl olja i en kastrull och börja fritera. Jag friterade ca tre bitar i taget. Rulla dem därefter i en skål med kanel och socker. Servera dem med glass och lite sirap. Så himla gott! Jag gjorde det som efterrätt när vi hade vänner över och även som lördagsgodis till mig själv. MUMS!

  • Recept

Gillar

Kommentarer