Skoldag ute i naturen

Just nu pga corona så har ju undervisningen fortsatt på distans. Men i ena kursen ska vi göra fyra exkursioner. Vilket en utav dem va idag.

Det bar av till Hemlingby friluftsområde idag. Där delades vi först in i gruppen för att minska smittspridningen. Därefter så vart det promenad med olika stopp, ungefär 6km totalt. Vi tittade på allt från de som finns under ytan, till trädtopparna. Hur skogen med andra ord är uppbyggd, vilka gynnas av vad och hur gynnas människan av skogen. Väldigt intressant information. För min del va det inget nytt, då jag läst sånt här sen gymnasie tiden. Men bra med repedition, och särskilt när det är ämnen man tycker är riktigt intressanta. Denna skoldag var riktigt trevlig och bjöd på bra information och många skratt. Jag personligen tycker man lär sig betydligt bättre att denna typ av undervisning istället för att få samma information på en powerpoint på en föreläsning. Vad lär ni er bättre av?

Nu blir det ett bad gör att tina lite. Sen till att skriva tillhörande uppgift till dagens exkursion. Medans man har det färskt i huvudet.


#nouwseptemberchallenge


Kram Isabelle

Gillar

Kommentarer