Gästinlägg-Ung cancer

Hej där!
Då har jag fått möjlighet att sprida mitt budskap och mina ord hos någon annan igen och jag är så glad att jag får denna chansen, tack Isabelle!
Kan börja med en kort presentation – Marica heter jag men inom sociala medier går jag hellre under namnet Fröken Rödlök. Jag är en snart 33årig hallandstös som skriver om det mesta på min blogg som vart aktiv sedan Mars – 07.
Jag har ingen röd tråd i min blogg utan hos mig är den lila, vilket innebär en salig och lite rörig blandning – precis som jag! Du hittar min blogg här: www.frokenrodlok.se
Ett projekt jag har i bloggen är Fuck Cancer – för unga vuxna där meningen är att jag skall göra mina läsare mer medvetna om att www.ungcancer.se finns för unga vuxna mellan 16 och 30 år som drabbats av cancer. Jag skriver om cancer och länkar organisationen, jag intervjuar drabbade och deras anhöriga, samlar ihop pengar till min insamling till Ung Cancer och jag tillverkar posters där en del av priset skänks direkt till insamlingen.
Mitt sätt att hjälpa! Mitt sätt att sprida organisationen vidare då jag tycker det är en bra organisation som tyvärr får för lite plats i media. Sedan detta projektet startades tillsammans med en vän i Januari -18 så har jag upptäckt att många fått upp ögonen för organisationen tack vare våra inlägg. Och det är det som är tanken! Nu driver jag detta projektet på egen hand då de andra två tjejerna av personliga skäl lämnade över stafettpinnen till mig. Då detta är någonting jag brinner för så kör jag vidare och har nyligen kommit på en rolig idè jag nu skall prova!
Förena nytta med nöje!
Få mig att röra på mig samtidigt som jag skänker pengar till www.ungcancer.se
Varje fredag kommer jag lägga upp en bild på instagram (heter @frokenrodlok och projekt_fuckcancer) där jag ber mina följare att gilla min bild.
När klockan blivit 19.00 på söndagskvällen kollar jag alla likes inför veckan.
För varje 20:e like går jag 1 km/vecka och skänker då 10kr till www.ungcancer.se
För er låter detta säkert löjligt med 1km/veckan per 20 likes men det är en början för min del.
Jag måste börja någonstans för jag vet att jag inte klarar så mycket i början och då lägger jag ner direkt. Det vill jag inte. Så ni kan nu pusha mig, jag får röra mig samtidigt som jag gör något bra för Ung Cancer.
Alltså – gilla min bild – kommer lägga ut samma bild varje vecka under #jaggårförungcancer
20 likes – går jag 1km denna veckan och skänker 10kr
40 likes – går jag 2 km denna veckan och skänker 20kr
60 likes – går jag 3 km denna veckan och skänker 30kr osv.
Det kanske triggar mig till att gå längre, öka längden och få er att like:a mer 😊
(Denna idè fick jag från @blondiesworkhard som springer mot cancern och samlar in pengar till cancerfonden i hennes mammas namn)
Jag hade blivit jätteglad om du ville stötta mig i detta projektet! Gilla bilden så fler pengar kommer in till insamlingen och jag får röra mig mer, stötta genom att sprida organisationen vidare, skänk en slant direkt till www.ungcancer.se på deras hemsida, köp deras armband eller en poster från mig.
Tack för denna tiden i rampljuset!
Ta hand om er och sprid kärlek
/ Fröken Rödlök


Kram Isabelle

  • Nära Gävle

Gillar

Kommentarer

Elalindgren
Elalindgren,
Bästa du! Blir så inspererad av din blogg! Grym är du! Följ gärna min blogg om du känner för det så skulle jag bli super glad!❤️ kraaamis
nouw.com/elalindgren
sofialjohansson
sofialjohansson,
Ett underbart initsiativ!❤️
nouw.com/sofialjohansson
MissJohansson
MissJohansson,
så bra! härligt inlägg! jättebra!
nouw.com/missjohansson
Inna,
Superbra projekt! 😊 Win-win 😊
nouw.com/rockyourlife
mandaas
mandaas,
vilket bra inlägg! 🙂
nouw.com/mandaas
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Marica är så grym med projektet! Heja!
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack för att jag fick gästblogga och sprida mina ord =) Tack till alla fina kommentarer också <3
nouw.com/frökenrödlök