13 november 2017-De verkliga kontraster i Thailand

Under denna resa så har vi befunnit oss på olika platser i Thailand. Vilket har resulterat i att jag verkligen har fått upplevt landet hur det verkligen ser ut. Kontrasterna är grymt! Stora i detta land och man märker det både på städer, tillgångar och folket.

När vi var i Yashoton och byarna runt Z:s stuga så var det verkligen ett simpelt liv. Ingen stress, väldigt familjärt, alla var verkligen jätte trevliga. Sen när vi kom till Bangkok så är fortfarande folket väldigt trevliga, dock lite mer stress. Men så är det ju alltid i storstäder. Men inte fullt lika stressigt som i Sverige tex.

Men igår kväll när vi kom till Pattaya så märktes de verkligen på folket att det är ett turistställe, här äre snabba puckar som gäller, inte lika varma o välkomnande och man får verkligen inte se de ”riktiga” varma thailändarna.

Sen så är det mycket annat som skiljer sig oxå. Från att ha kissat i ett hål i marken där man får ”spola” genom att hälla i vatten från en tunna, samma tunna som man sedan duschar i. Till att komma till ett stort köpcentrum i Bangkok där toaletten tillomed hade stolsvärme som man kunde ställa in temperaturen på mm. Sånna kontraster. Men jag är grymt glad att få uppleva så stora kontraster i landet.

Man kan ju verkligen se vart det bor infödda och vart de har exploterat för turister.

Så åker ni till Thailand rekommenderar jag er att verkligen åka runt. Och inte göra som närstan 90% av alla som åker hit som bara åker till turistorterna. För där får man verkligen inte se de verkliga Thailand.

Så nu ska vi i några dagar uppleva de turistiga utav landet i Pattaya haha.


Kram Isabelle

  • Resa
  • Nära Chon Buri , Thailand

Gillar

Kommentarer