Header

När jag väl tänkte börja blogga och hade hittat motivation till det, så försvann det ganska fort igen, när allt med vimmer hände. Men nu efter några veckor så börjar jag se ljuset i tunneln igen.
Det har faktiskt vart tuffare och jobbigare än vad man tror. Att allt kan gå så fort. Att ens häst försvinner så snabbt ifrån en.. ah.. usch. saknade är fortfarande enorm och kommer nog alltid vara. Kan fortfarande inte heller förstå varför.. men det kommer jag aldrig få reda på heller. Så det är bara att försöka blicka framåt.

MEN...
Har faktiskt väldigt roliga saker på gång, som jag inte kan berätta just nu, men inom en snart framtid!

Tack för allt jag fått uppleva med dig. Du var allt jag någonsin önskat mig. Weltliebe ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ord kan inte ens beskriva hur tuff och jobbig vecka jag haft det senaste.
Söndagen den 7e Januari 2018, är en dag jag aldrig glömmer. Helgen som hade vart så bra, hade vart nere på förbundsträning med Happy i Skåne och vet hur glad och taggad jag var i lastbilen påvägen hem för att komma hem och rida Vimmse.
Väl hemma skulle jag bara byta hage, så Happy fick gå ut och vimmer in, så mamma gick för att hämta in Vimmer och jag tog happy, och först fattar jag nog inte riktigt, men mamma ropar liksom " vimmer kan inte sätta ner benet" så jag skyndar mig in med happy i stallet igen och springer tillbaks till hagen med tårar på kinderna. Redan då har jag nästan förstått att detta är allvarligt. Väl framme så syntes så tydligt att något var av. Han kunde liksom inte sätta ner hoven, han försökte ex antal gånger men det funkade ju inte. Jag minns hur förstörd jag var. Jag fattade ju ganska direkt, men jag ville ändå inte tro det. Mamma Ringde till olika veterinärer och vi bestämde oss för att köra in med honom, vi var ju tvungna att komma till en klinik med röntgen för att se hur allvarligt det var.
Vimmer var en riktigt kämpe. Som hoppade in på lastbilen på 3 ben, han stod hur snällt som helst hela vägen till slöinge, han hoppade ut på 3 ben. Aldrig har jag sett han kämpa så mycket som då.
Väl inne på röntgen så fick vi beskedet man inte ville ha. Det var faktiskt värre än vad vi trodde och det fanns inget man kunde göra. Så den 7 januari fick han somna in på Slöinge...

Jag har har förlorat min "bästa vän", min tävlingspartner. Saknaden är enorm och kommer nog alltid att vara. Att förlorar honom på det sätet, vi hade ju massor av år kvar på tävlingsbanorna tillsammans..
Att han bryter benet i hagen kan jag inte heller förstå, han gick i en egen liten dränerad grushagen.
Men veterinären tror att han kanske hoppat rakt upp och landat snett. Men vad som hänt kommer vi ju aldrig få reda på. Jag kommer inte heller få tillbaks min bästavän.

Likes

Comments

September:
September blev en mer träningsmånad gjorde nog faktiskt inte en tävling då, men jag va i Tyskland i en vecka hos Sprehe och tränade för Michelle. En riktigt bra träningsvecka där jag verkligen fick med mig massor av träningsverktyg hem. Happys "semester" va slut enligt Michelle ;)

Oktober:
Sushi gjorde sin andra start i MSV B och vann på över 71%. Vi gjorde en start i somras i MSV B, men då var hon jätte konstig så hon fick en träningsperiod och helt plötsligt var hon sig själv igen. Skönt efter en dålig tävling att känna att allt är normalt ;)
Det var även dags för sista Lövsta kvalet i Jönköping och Elmia. Första dagen red vi Inter 2 och vimmer blev 4a och happy precis utanför placering. Dag två var det dags för sista Lövsta kvalet. Först ut var happy och hon gjorde en riktigt bra ritt med två stora missar. MEN nu var var vi verkligen tillbaks på banan. Vi började hitta tillbaks till varan efter en tid när allt kändes svårt! Vi red på över 68% och då galopperade hon i ena passagen och vi missade i byterna i varannat. Så tänk annars!! ;)
Vimmer och jag hade en lite rörig framridningen. När vi skulle gå in på banan så låg jag på final plats i friends med happy. Eller jag och en annan hade samma poäng. Så då skulle man räkna ihop snittet på 4 starter. Så när jag gick in på banan så fick jag inte "slå" mig själv, för då riskerade jag ju min final plats... så jag red igen hela programmet och på sista medellinjen så gick jag ut. Just för jag låg så nära % med vimmer. Så kunde ju inte chansa. Eller ah dom fick ropa ut mig för jag visste ju inte mina % ;) rörig som sagt!!
Att det sedan skiljde 0,3% ifrån Friends kändes såååå surt!!! MEN jag var ändå nöjd med att happy och jag började komma tillbaks.

November:
November började jag med lite ledighet i Doha. Min syster skulle rida LGCT finalen där. Och jag hade inte vart med på någon tävling innan. Så jag passade på att följa med ;)

Den 12 november var det även 1 år sedan Connery flyttade ifrån mig. Saknaden är fortfarande lika stor och kommer nog alltid att vara. Han är en speciell häst för mig. Världens finaste Conny❤️❤️

Jag fick även reda på att jag skulle få rida finalen i Lövsta på Friends arena!! Så glad för årets andra mål som blev uppnått.

December:
Det var dags för årets andra mål Friends arena!!
Det vad egentligen bara så kul att vara där, sen klart att man vill vinna ;) tyvärr blev det en 4e plats pgr av MES ridning. Happy var verkligen sååå fin på framridningen. Men på banan slutade jag rida.. eller rättare sagt, jag måste lära mig rida likadant inne på banan som framridningen. Så det känns lite surt när vi inte hade en enda miss.. men happy blev väldigt "framtung" pgr av att hon inte var riktigt framme för skänkeln inne på banan...

Och där var faktiskt året slut. Eller ah alla stora tävlingar. Och vilket härligt år, vi har fått rida på både Ullevi och friends arena. Tack vare lövsta Future challenge.
Nu är jag så taggad på 2018, som ska bli ett ännu bättre resultatmässigt år!!

Likes

Comments

Juni:
Vi började månaden med ett SM uppe på Strömsholm. Förra året vann jag och Vimmer SM guld, så man ville ju såklart prestera bra. En tävling där vi egentligen va i ganska bra form. Vimmer presterade lika bra som vanligt. Runt 68-69% och blev 6a totalt. Medans Happy och jag gjorde en sämre tävling. Vi började tappa bort Oss och allt började kännas svårt.. så det blev väldigt många onödiga missar.

Jag fick även reda på att jag och Vimmer blev uttagen till nordiska Mästerskapen.

Dietrich gjorde även han en tävling i Juni i MSV C på 76,3% och seger!!

På midsommar var det dags för kval 3 i Lövsta cupen. Happy och jag fick verkligen revansch från SM 69,6% och en tredje plats. Minns hur skönt jag tyckte det var efter SM. För man blev så besviken.. vimmer gjorde en helt ok ritt, ingen dålig ritt men heller ingen wow ritt 69% och en 5e plats. Minns hur konstigt jag tyckte det var att vimmer fick så höga % när Happy gjorde en mycket bättre ritt. Bedömningssport ;)

Juli:
I slutet av juni åkte vi upp till Hammarö för NM med vimmer. Det gick väldigt bra hela helgen förutom att vimmer båda första dagarna gjorde 2 för många byten i varje. Det hade verkligen gått troll i det. På tävling gjorde han 2 för många och på träning 2 för lite. Så det var lite svårt att lägga upp träningen. Men vi blev 3a dom två första dagarna och vi tog även Lag Guld. Och i den individuella kür finalen tog jag och vimmer NM brons!! Vilken rolig helg. Att få vara topp 3 alla dagar. Och att ÄNTLIGEN ta Lag guld föra danskarna ;) det var nog det bästa!!

Det var även dags för årets roligaste tävling Falsterbo! Jag var uttagen att rida dom internationella U25 klasserna med Happy. Jag minns hur fin hon var båda dagarna på framridningen. Men på banan blev det massor av onödiga missar. Det kändes så surt. När det kändes så enkelt så fattade hon som exempel fel galopp och galopperade efter halt hälsningen. Men allt det svåra satt.. men dom här små enkla grejen spökade. Vi blev iaf 4a och 5a.

Dietrich gjorde även han två starter denna månad och ena dagen vann han på 73% och andra
Dagen blev han 2a.

Augusti:
I början på augusti fick jag reda på att jag var uttagen att rida på Ullevi under seniorernas EM!! ( årets mål var alltså uppnått) wow vilken upplevelse.

Men vi gjorde först Lövsta cupen kval 4 i Kimstad. En tävling jag egentligen bara vill glömma.

Sedan var det dags för årets stora mål, att få rida på Ullevi. Och jag säger bara wow. Det var verkligen en upplevelse. Bara hela grejen bakom kulisserna, att få se seniorerna träna. Ullevi var verkligen årets tävling. Sen att jag och vimmer går in och gör PB i U25 Grand prixen gör ju inte saken sämre. Vi blev även 3a den dagen. Dag 2 var det dags för kür, vimmer var tyvärr alldeles för stark så jag kom inte riktigt till ridning, men det blev ändå en 4e plats.
Ullevi är verkligen ett minne för livet. Så glad och tacksam för jag fick chansen att rida där!!

Likes

Comments

Januari:
Första månaden på 2017 var det full fart på träningen.
Sushi gjorde sin debut i MSV C i slutet på januari. Vimmer gjorde även sin första start för året och som uppladdning inför GinaTricot GP.

Februari:
Jag och vimmer gjorde våran första start som U25 ryttare i Borås under GinaTricot GP. Första dagen red vi Inter 2 och ja.. den ritten vill vi nog helst glömma. Vimmer gjorde inte mycket rätt. Han stegrade sig i piafferna. Kändes precis som han verkligen inte fattade vad vi skulle göra.. ;)
Dag 2 så debuterade vi GP kür och vi hade ju inte den bästa känslan efter dag 1. MEN han gjorde det super bra och vi blev 4a 68,1%!! Vilken revansch från dag 1.. hehe

Veckan efter åkte vi ut på en CR bara för att komma ut och då gjorde han allt som han skulle. Så i Borås kändes det bara som han inte visste vad han skulle göra..

Vi var även i Tyskland några vänder och provade lite hästar.

Mars:
I början på Mars åkte vi ner till Tyskland för att hämta hem min nya stjärna, Happiness 26.
Jag och mamma hade vart nere en gång tidigare och provat henne 2 gånger och vi passade verkligen perfekt. Dag 2 så kunde vi rida igenom Inter 2 och göra alla rörelser ganska bra. Så jag föll direkt för henne just för att hon gjorde allt. Så mars blev en riktigt rolig månad med en ny stjärna i stallet.

Jag och vimmer gjorde även våran första "riktigt" Inter 2 tävling och det gjorde vi riktigt bra 69,3% och en andra plats, endast 0,044% ifrån seger!! Vilken skön revansch vi fick!!

April:
Första april var det dags för första Lövsta Future challange kvalet upp i Strömsholm. Egentligen hade jag bestämt mig innan att inte ta med Happy upp dit, då jag bara haft henne i 3 veckor. Men mamma tyckte vi kunde ta med henne upp när vi ändå åkte, så kunde vi se hur vi gör där uppe. Och så blev det, trots att samma veckan gick det sådär.. men vilken tur vi tog med henne ;)
Vimmer va först ut i klassen och gjorde en riktigt fin uppvisning. Och happy startades jag sist. Det var mycket folk på läktaren eftersom dom visste vem "happy" va. Så det blev ju klart en liten press. Men Wow, vi går in och bara leverera, en helt felfri ritt. Jag minns hur trött och glad jag var efter, för då släppte all press. Vi gick direkt till stallet för att göra iordning happy till prisutdelningen, vimmer låg på 4e plats och hur det än gick med happy så skulle jag bli placerad. Poängen tickande in och det visade sig att jag och happy VANN!!! 70,7% och Seger. Minns hur skakig och mållös jag var. Wow vilken början.

I slutet av april var det dags för kval nummer 2.
Den här tävlingen kände man ännu lite mer press eftersom man presterat så bra på tävling 1. Vimmer gjorde även denna helg en fin och jämn uppvisning på 69,2% och en delade 4e plats.
Happy och jag hade en sådär dag, vi provade nya skydd (dum som man är) på framridningen. Hon trivdes inte alls med dom utan sparkade hela tiden. Men just då fattade vi ju inte var det var.. men det fick vi reda på efter att hon inte gillade dom skydden. ( va skydd som gick lite högre upp) och Happy är jätte känslig på hennes bakben.
Så vi slutade på 68,2% och en 7e plats.
Man lär sig alltid något, men att prova nya
Skydd på en framridningen känns väldigt klantigt.. haha ;)

Vi fick även redan på efter Strömsholm att jag var med i landslaget för U25!! Kul efter bara 1 tävling. Jag blev även uttagen att åka till Aalborg med Happy i maj.

Maj:
Maj var en månad som var full med tävlingar, vi började med att åka till Danmark för att göra min och happys första tävling som U25 ryttare. Michelle kom även dit och hjälpte oss.
Första dagen skulle vi debuter U25 GP. Och det började ju sådär.. jag red fel.... ja ni hör ju, jag får total hjärnsläpp på medellinjen och går ut i fel varv.. eller ah, jag får chansa för jag har total hjärnsläpp. Sedan missade vi innan en piruett där hon byter galopp och i byterna i varje så fattar hon inte alls.. så jag får ju -2% för felridningen, sedan är det ju kofficient X2 på piruetten och byterna i varje. Så det kostade ju en hel del... men vi blev ändå 4e placerad!!
Dag 2 skulle vi debutera GP kür, vi gjorde en mycket bättre ritt och red på 69,3% och blev 5a!

Sushi gjorde även sin andra start i MSV C och blev 2a på 68% Dietrich gjorde även sin sämsta ritt någonsin den helgen. Vet faktiskt inte vad det var med han.. för han brukar alltid sköta sig.
Så jag valde att starta honom helgen efter i en MSV C bara för att se om han var lika konstig eller om han var "normal" och då var han sig lik och gick på 73%

Detta var första delen av året, kommer nog köra 3 delar, för annars blir det alldeles för långt.

Likes

Comments

Det har snart gått ett helt år sedan jag skrev ett inlägg här. Och jag hade tänkte att ta tag i detta med bloggandet nu igen.

Det har hänt massor av kul sedan sist. I början av 2017 så letade jag ju efter min blivande U25 häst och i Mars så flyttade hon hem till min. Min älskade Happiness 26.

Men jag tänkte att jag berättar mer om året i ett kommande inlägg och jag hoppas att ni är lika taggade som mig på att börja om här!!

Likes

Comments

Säsongen 2017 är äntligen igång!!
I lördags så gjorde sushi debut i MSV C och hon gjorde det galant. 68% och en 6e placering. Lite små onödiga missar pgr av att hon blev spänd. Hon bytte galopp precis innan halten. Sen blev hon lite för hög och spänd i galoppen. Men överlag tycker jag hon gjorde det riktigt bra och jag var faktiskt nöjd över henne. Målet var ju bara typ kval till MSV B och det fixade vi gott och väl ;)

På söndagen var det dags för Vimmer. Han skulle bara ut och lufta sig inför Borås nästa helg. Och tur va de för han va pigg och glad inne på banan 😅.
Han blev tyvärr skrämd i första halten, han hoppade till. Sen gjorde han ett godkänt travprogram men lite för het tycker jag. I galoppen så missade vi i galoppsaxen, eller i sista bytet rättare sagt där han blev skrämd och lite för het igen, sen blev sista piruetten sådär. Men det som
var riktigt bra var att serierna satt, visst dom kan ha lite mer energi, men just nu är vi inte där utan vi gör dom lite säkrare. Sätter jag för mycket tryck så kan Vimmer bli lite osäker och byter gärna i varje ist. Så hellre att säkra upp och ta en 7a än att missa och få en 4a.
Det är en balansgång vart man ska lägga ribban hela tiden. Men procenten blev 68,5% och en tredje plats! En bra lägsta nivå har vi!!
Men jag är riktigt glad att vi gjorde denna starten inför Borås. Nu har han rastat av sig inför Borås 👏🏼😃

Likes

Comments

Äntligen börjar träningarna för Stefan igen!! Vi visste inte när han skulle komma hem, men igår fick vi sms så idag börjar äntligen träningarna ;) ska bli spännande att visa våra byten i varje. För dom har han inte sett ;) sist vi tränade så kunde vi inte göra dom.

I förmiddags så tog jag hand om Conny JR, tanken är att jag ska börja rida honom imorgon. Så började idag med att endast longera honom. Och man kan inte tro att han bara är 3 år. Inte ett enda bus, utan han sprang fint hela tiden trots att szymon höll på nere i ridhuset med en blanka som va sönder. Förhoppningsvis en blivande stjärna. Han kanske har blivit så snäll för han tog över Connys Box ;)

En kopia av Conny. I utseendet och personligheten 💕

Likes

Comments

Det finns inget bättre än att komma hem efter jobbet och rida ett pass och det går så bra. Även fast jag bara red ca 20 min så gjorde Vimmer allt han skulle. Han var väldigt mjuk och fin och byterna i varje satt på första försöket i vänster vara. ÄNTLIGEN!!
Gjorde även lite Piaff och passage, började utan spö, men då blir Vimmer lite off i Piaffen. Räcker jag tar spöt i handen så gör han Piaff som bara den.
Har jag spöt i passagen så blir det alldeles för mycket, då jag blir alldeles för passiv med benen. Så det är verkligen en balansgång när man ska ha spöt och inte. Men man lär sig alltid något varje pass ;)
Överlag rider jag aldrig med spö annars, har det bara på Vimmer i just passagen och Piaffen fast bara i början.
Skulle jag ha det hela tiden hade det vart krut under Vimmers hovar 😅

Efter ridningen tog jag mig ett eget träningspass. Gjorde ungefär som igår fast sprang bara på bandet i 40 min. Skön känsla efteråt ;)

Likes

Comments

Äntligen är det dags för årets första tävling till helgen. Så extra fokus kommer ligga på Sushis debut. Vimmer ska även start en klass är tanken. Men har inte helt bestämt mig ännu om han startar. Veckoschemat är lite oplanerat iom vädret. Det är väldigt halt vissa dagar så vet inte om jag kan rida ut ännu. Har i helgen vart blank is på stallplanen och man vill ju inte riskera något. Så får nästan ta dagarna lite som dom kommer. Ska även sätta igång Jonny JR efter hans lilla vila som han haft. Ska bli spännande att sätta igång honom själv.

Måndag - Jag jobbar som vanligt. Sushi- Longerar Ina. Dietrich vilar och Vimmer ska jag jogga efter jobbet.

Tisdag - Sushi programträning inför Lördagens debut, Dietrich jogging och Vimmer dressyrpass. Longera Conny JR

Onsdag - Sushi dressyr med fokus på programdelar. Vimmer dressyr med programträning, Dietrich dressyr, Conny JR ska ridas.

Torsdag - Sushi jogging, Vimmer kanske skritta ut beroende på väder, Dietrich dressyrpass skulle även vilja rida ut på honom, men det beror på vädret, Conny JR jogging.

Fredag - Sushi, checka av det sista inför debuten, ett lättare pass får det bli, Vimmer ett lite hårdare dressyrpass. Dietrich dressyr.

Lördag - Sushi tävling i Flyinge. Vimmer ett lättare joggingpass och Dietrich får longeras.

Söndag - Sushi och Dietrich vilar, Vimmer eventuellt tävling i Flyinge.


Likes

Comments