Opskrift. Tærte med flamberet banan og chokolade nougat ganache.

Kender i det med at man har nogle bananer, som ikke er blevet spist i tide, og nu ligger de bare og skrige Banankage. Men jeg havde virkelig ikke lyst til at lave en almindelig Banan kage. Så derfor blev der forsøgt med en tærte bund af mørdej, og så ellers den lækreste chokoladenougat ganache.

Fik bagt tærten lige sent nok, til at jeg kunne smage den inden jeg skulle afsted på arbejde, men så havde jeg et stykke i sigte da jeg kom hjem, og mums det var lækkert at komme hjem til, den var virkelig god.

Så derfor skal i da have opskriften her.

Ingredienser:

Mørdej:

100 g kold smør

160 g hvedemel

2 spsk sukker

1 knivspidsslat

1 æg.

30 g nougat


Flamberet Banan:

2-3 bananer( jeg brugte 2, men den kan godt klare mere)

50g sukker

smør til stegning

1/2 dl rom (kan undlades hvis man ikke vil flambere)

Chokoladenougat ganache:

200 g mørk chokolade

50 g nougat

250 ml fløde( kvart fløde)

20 g Smør

Rest af evt sauce fra de flamberet bananer.

Sådan gør man:

Mørdej:

Bland hvedemel, salt og sukker sammen med smør, og når det er æltet godt sammen, skal der æltes et æg ind i. Når dejen er god smidig, Rulles eller trykkes den den ud til formen, og bages ved 200 g i 20 min.

Når tærten er færdigbagt, vendes den ud af formen, og der lægges nougat på, som skal smelte på tærten, evt smør det ud, så det er jævnt fordelt.

Flamberet banan:

Skær dine bananer i skiver og lad skrællen være på, og dyp den ene siden ned i sukkeret. Smelt smørret på en panden og steg dine bananer til de er gyldne på sukkersiden, når de er gyldne hældes romen i panden, og der sættes ild til det. Husk at tage panden væk fra emhætten, selvom ilden kan virker voldsomt, så forsvinder den igen hurtigt, husk at bevare roen, og have evt en ildsukker eller andet i nærheden.

De flamberet bananer tages af panden, og køles af til tærten. saucen fra bananerne kan gemmes til ganachen

Chokolade nougat Ganache:

Hak chokoladen i små stykker, og skær nougaten ud i mindre stykker, kom det ned i en skål.

Varm fløde lige op til før kogepunkt, hæld den over chokoladen og nougaten, smelt smørret om kom i, sammen med resten af saucen fra bananerne. Kom den på køl i 1-2 timer, alt efter hvor hurtigt den bliver tyk.

Samle tærten:

Når tærten er kølet af, og ganachen er tyk nok, til at komme i en sprøjtepose, er det tid til at samle tærten.

Læg bananskiverne på tærtebunden, jeg havde to ved siden af hinanden, der kan godt være 3 skiver ved siden af.

Sprøjt ganachen ud oven på tærten, og tada tærten er færdig. Evt stil den på køl igen, hvis den ikke skal spises med det samme.

Håber i vil nyde den. Velbekomme.

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer