Opskrift: Sund rabarberkage uden sukker og mel.

Lige nu er der jo enormt lækre rabarber, som smager rigtig godt, de kan anvendes på så mange måder som bare smager rigtig godt.
Normalt er min favorit rabarber crumble med masser af marcipan, ikke lige det bedste når man forsøger at tabe sig, som jeg gør.
Så derfor har jeg forsøgt mig med en sund kage, og den er faktisk lykkes rigtig godt, for ikke at sige helt vildt godt.
Den smager rigtig dejligt, og er en lækker dessert, snack, bare fordi det mandag kage.

Den smager godt sammen med creme fraiche, men også sagtens spises alene.

Ingredienser:

200g mandelmel

200g friske dadler( husk at pille stenen ud)

2 æg

1/2 tsk vaniljepulver

Knivspids salt

2 tsk bagepulver

1 dl kokosmel

1/2 dl havregryn( jeg brugte glutenfrie fra urtekram)
3 spsk kokosolie

6 stænger rabarber

2 tsk perfect sød. (Easis)

Sådan gør man:

Start med at skære 4,5 rabarber stænger i små skriver, og kom dem i en gryde med vand og 2 tsk perfect sød. Kom dem møre, så de bliver til en mos( gem evt saften fra kogningen til hjemmelavede saftevand)

Pil sten ud af alle dadlerne, og kom dem en i skål sammen med rabarber mosen, og blend det med en stavblender( foodprocessor hvis man har det) når det er en fin masse, kom da mandelmel, vaniljepulver, salt, bagepulver, æg, kokosolie, havregryn, kokosmel i og blend det sammen til en lækker masse. Fordel dejen i en smurt form, jeg smurte min med flydende margarine.

Skær de sidste rabarber i skriver og dekorere kage med dem.

Bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 30 min.

#kage #opskrift #opskrifter #dessert #rabarberkage #rabarber

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

  • opskrift

Synes godt om

Kommentarer

Itsmypassions
Itsmypassions,
Ser virkelig lækkert ud! 😊
nouw.com/itsmypassions
Isabellasmor
Isabellasmor,
Tak 😊 den smager også lækkert.
nouw.com/isabellasmor