Lillebror er ankommet.

Som nogle af jer, måske har set inde på bloggens Facebook, så kom lillebror til verden Torsdag den 24/11-2016.

Jeg havde jo skrevet et lille indlæg om at jeg jo ikke ville føde, den uge vi var på Fyn. Netop fordi jeg sidste jul fik Nogle Thomas Warberg stand up billetter af min bedre halvdel.

Og hvad skete der så, jeg fødte lige nøjagtig den dag vi skulle have været til stand up. Amen altså ;-)

Vandet det gik om natten til Torsdagen, men der var ikke nogle veer, men med min for historie om at føde rigtig hurtigt, Isabella kom til verden på under 2 timer, (hendes fødselsberetning) ja så skulle vi komme på Fødegangen med det samme, lidt en øv følelse når man nu havde kendt jordmoderordning hjemme i Ringkøbing.

Men vi kom derned, og fik sat måler på, og der var stille på ve fronten, s vi fik at vide at vi skulle prøve at se om vi kunne få lidt søvn. Ja vi fik da blundet lidt, men da klokken blev 7, Hov vandet gik kl 03.30 ;-)

Ja da kl. blev 07.00 så mødte der håndværker ind, som larmede enormt på trods af de var på 1 sal, og jeg selv var på 3 sal.

Der kom også et vagtskifte, og vi fik den sødeste jordmoderstuderende Karoline ind, som bare var helt fantastisk, og lige hvad vi havde brug for og lyst til.

Jeg havde små veer, men de var meget uregelmæssige, og ikke tætte nok, så jeg blev sendt i et langt varmt bad, så lækkert, og så skulle vi ellers ud og gå en tur. Og her har klokken nok været omkring de 10 stykker, M havde været henne og få lidt mad, og det havde jeg også selv, men havde mega kvalme og havde kastet op. Men denne her gåtur fik vi lidt frisk luft, og nogle veer der nev godt og kom tættere.

Tilbage på fødegangen, kom der lige 3-4 regelmæssige veer, som nev godt kom med 5 min. mellemrum, men så blev der længere imellem. Efter lidt snak, blev vi enige med Jordmoderen om at vi skulle gå en tur mere, og samtidig spise lidt middagsmad, og mens vi spiste så kom veerne ellers rigtig tæt, jeg skal love jer for at det var så mærkeligt at sidde og spise bland fremmed mest man havde veer.

Da jeg havde haft 3 veer meget meget tæt, sagde jeg til M, at nu måtte vi hellere gå tilbage til fødegangen, for de kom altså tæt nu, her er kl omkring 13.00 og på vejen tilbage nev de så godt, at jeg måtte stoppe op og vente til de var overstået. Fik en del forstående smil fra sygeplejerske, der godt vidste vi var ude på en lille "gåtur" :-)

Tilbage på fødegangen, var veerne regelmæssig, og kom så tætte, at jeg nu måtte komme i vand, det var alts det lækreste badekar, som M måtte hjælpe de to jordermoder med at få tændt for, og så forklare hvad han lavede ;-) Det var lidt underholdende.

Jeg havde ikke selv skænket det en tanke at komme i vand, før Karoline Jordmoderstuderende spurgte havd mine ønsker til fødsel var, det var jeg aldrig blev spurgt om, så det var så fedt, at hun hørte mig. og vi fandt frem til hvad der var det rigtige for mig.

At komme ned i det vand, var så lækkert, og mega afslappende, ville da godt have sådan et herhjemme. Måske det er et ønske til fremtidige hus ;-)

Jeg var faktisk kun i vandet i godt 40 min, så blev min kvalme så slem, at jeg ikke kunne holde det varme vand ud og ville op. Som en typisk M bemærkning(efter fødselen) sagde han at det var da spild af vand at fylde det op, når jeg så alligevel ikke ville være der ;-) Hehe ja men som gravid ved man aldrig helt hvad man vil, eller jeg gør i hvertfald ikke.

Min veer blev rigtig tætte og begyndte at gør pænt ondt. Vi nærmede os kl 15, og der skulle være vagtskifte, Karoline ville blive ved os, hvis der ikke var andre studerende der kom på vagt, det var der så, og selvom jeg lukkede mig inde i mig selv, for at arbejde med veerne så fik jeg sagt farvel og hils på den nye studerende og hendes bagvagt( den jordemoder der står bag den studerende)

Hun hed Svava, og første øjekast virkede hun en smule usikker, og tænke kort at hun måske ikke var så lang i hendes forløb.

Mine veer blev meget hurtige og kom tæt, og de cm fra 6-8 var frygtelige de gjorde virkelig nas, og som M senere har fortalt så følte han sig helt overflødig, fordi jeg bare klarede dem selv, og knap havde øjnene åbnede.

Jeg havde et stort ønske om ikke at få noget smertestillende, men i de slemme cm var jeg lidt av av ved det, og fik akupunktur som smertelindrende, det synes jeg så ikke virkede overhovedet.

Og det var fordi det begyndte at gå rigtig stærkt, og inden jeg så man om, så kom den der pressende følelse og nu var tiden til at presse.

Jeg aner ikke hvor mange presseveer jeg havde, men de var hårde, og nogle af dem skulle jeg vente fordi han ikke var helt nede i bækkenet, så jeg skulle give ham tid til at komme ned.

Jeg fik helt vildt meget ros, for hvordan jeg arbejdede med veerne, meget mærkeligt synes jeg for jeg gjorde jo bare hvad min krop ville.

Hvor jeg før troede at Svava(jordmoderstuderende) var usikker, så trådte hun virkelig i karakter nu, og hun guidede mig så godt, og var helt fantastisk.

Og da han endelig kom ud var det helt fantastisk, og følte mig så stolt over mig selv, og ja her må man altså godt være selvhøjtidelig for det er sejt gjort af kvinder når de føder, på den ene eller anden måde.

Lillebror blev født kl 16.48 og er helt fantastik, selv M fældede en lille tåre, og selvom han følte han ikke var til meget hjælp, ja så synes jeg altså han var den bedste. Var så glad for at han var med denne her gang, og for hans støtte.

Vi lå på sygehuset indtil lørdag formiddag, og kørte hjem til Ringkøbing om søndag.

Isabella er glad for lillebror og så god ved ham, men det fortæller jeg om i et andet indlæg, ligesom jeg også vil fortælle om det der amning som vi har smidt af H til, og nu har vi et flaskebarn.

Og ja hvad skal lillebror så hedde. Fortsættelsen følger :-) Men her er han :-)

Kærligst Isabellasmor Lisbeth.

Synes godt om

Kommentarer