Hoppträningen igår gick rätt bra, men vi har börjat få lite problem med kombinationer, som inte varit ett problem på väldigt länge. Såhär: Bamba är väldigt kortgalopperad i sig själv, men vi har börjat få henne longerad 1 gång i veckan för att öka stegen på henne lite. Inte snabbare, men längre. Jag kan därför inte riktigt rida så som jag brukar och så som har gått bra väldigt länge, för när jag länger hennes steg är jag van vid långa, plattare steg, medan dem nu är längre och kraftfulla samt högre. När jag rider då, känns det väldigt fel eftersom dem känns kortare, eftersom varje steg består av väldigt mycket luft. Vet ej om jag förklarat tydligt, men ungefär så känns det iaf. Därför kan jag alltså inte rida som förut utan måste nu komma på nåt nytt sätt som fungerar! Och det är lite svårt, eftersom hon är så extremt het till och från, och minst lika pigg, så kan jag inte göra stegen för långa nu utan att riskera livet 😴 men jag vet ju att vi löser det snart, det har vi ju gjort förut! Men absolut inte dåligt igår, utan bara väldigt svårt så.
Bara för att egentligen få en riktigt bra känsla innan tävlingen imorgon, hoppade vi igenom kombinationen några gånger idag, och eftersom hon egentligen bara hade jogging/lösgörande på schemat funkade det ändå. Då hoppade hon igenom den fyra tre gånger, helt perfekt, men lite kortare avstånd än igår. Det kändes bra då, så vi hoppas det håller i sig imorgon.
Imorgon är det alltså hopptävlingar på Smedstad, och Sveland Cup kval (LB + LB)! Är ganska taggad, och hoppas att det känns bra. Det ska ju va väldigt fint på anläggningen också, den är ju typ ny, så det ska bli kul att se. Idag fick hon en liten dusch och tvättad svans(nackdelarna med vita hästar), det lilla
smutstrollet..

jag ❤ dig

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments