Är nog långt ifrån frisk, är väldigt rädd att jag ska förvärras här borta. Men är ändå sååå lycklig över att jag ändå klarade av att åka hit trots smärtor och medicinkurer som gör att man bara vill sova hundra år.

Klockan är bara strax efter halv elva här men jag kommer nog somna vilken sekund som helst haha!
Imorgon ska vi bara ta det lugnt (det är egentligen hela veckans plan), lyssna på musik, bada lite och njuta av värmen.

Dom andra gångerna jag varit utomlands så har jag alltid pressat i solen, badat som en sjöjungfru och druckit som en riktig ryss, men den här gången blir det annorlunda. Enligt läkarna så får jag inte dricka alkohol (på grund av mina mediciner), får inte bada eller sola haha. Gör nog lite av allt, förutom alkoholen den avstår jag helt.

Nej nu somnar jag snart så säger nattinatt från ett vackert Grekland ☀️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att vara kvinna i dagens samhälle är inte det lättaste.

Att vara feminist i dagens samhälle är inte det lättaste.

Jag ska förklara exakt hur jag menar med allt.

Alla känner vi en kvinna som varit med om en våldtäkt, misshandel eller annan fysisk eller psykisk nedvärdering. Men ingen känner någonsin gärningsmannen. Varför är det så egentligen?

Sanningen är hård, det är den verkligen. Jag tror att det ser ut såhär på grund av att man aldrig skulle kunna tänka sig att ens bror, pojkvän., pappa eller vän skulle vara kapabel till att göra något sådant. Så därför känner vi alla en kvinna som fallit offer för den osynliga mannen.

Varje gång jag eller mina vänner har sagt att vi är feminister så har vi många gånger fått frågorna om vi hatar alla män eller om vi inte rakar oss under armarna och på benen. Ännu en fråga varför är det så?

Jag är inte feminist för att jag hatar alla män, jag är inte feminist för att jag vill kunna slippa raka mig någonstans på kroppen.

Jag är feminist för att det behövs fortfarande, för att det inte är jämställt i samhället.

Tjejer eller kvinnor ska inte behöva tänka på vad dom har på sig innan dom går ut, dom ska ha på sig exakt det dom är bekväma i som män kan.

Tjejer eller kvinnor ska heller inte behöva gå med en klump i magen och nyckeln mellan knogarna på kvällarna för att dom är rädda för att något ska hända. Dom ska kunna gå fritt precis som män kan.

Tjejer eller kvinnor ska kunna dansa loss på en festival utan att någon ska ta ifrån dom deras rättighet över deras kropp, precis som män kan dansa loss på festivaler.

Tjejer eller kvinnor ska kunna ha sex med hur många som helst utan att bli kallade slampor eller att dom är vidriga, precis som män kan ligga runt utan problem.

Förstår ni lite mer hur jag tänker eller ska jag fortsätta?

Nu ska jag rikta mig mer mot er män som inte förstår:

Ni fokuserar mer på att man säger att man är feminist än vad det faktiskt innebär, ni tänker inte på vad problemen är egentligen. Jag ska inte behöva oroa mig för min säkerhet när jag är ute och går bara för att jag är kvinna. Jag ska heller inte få mindre betalt när jag gör samma sorts arbetsuppgifter som en man bara för att jag är kvinna. Jag ska definitivt inte behöva stå upp för mina rättigheter vareviga dag bara för att jag är kvinna.

Ni fokuserar mer på att kändisar säger att dom hatar män än varför dom egentligen säger det. Antagligen så börjar dom precis som vi andra bli jävligt less på att jämt få höra om en kvinna som blivit misshandlad av sin pojkvän, våldtagen på en festival eller till och med mördad när hon är ute och springer.

Statistiken säger att det är mer män än kvinnor som utför sådana här sorters gärningar. Många gånger händer detta helt oprovocerat också. Så är det verkligen så himla konstigt att tjejer eller kvinnor, kändis som inte, tillslut säger att dom hatar alla män? Vi kommer återigen tillbaka till att vi alla känner en kvinna som varit med om något sorts våldsbrott, men att ingen känner gärningsmannen. Jag kan garantera att alla ni män någon gång varit med om att en kvinna byter sida när hon ser dig på kvällen, eller att hon tittar bakåt oftare och fotstegen börjar gå fortare när du bara går bakom henne. Jag kan väl förstå att det är frustrerande att man direkt blir anklagad för att vara något man förhoppningsvis inte är. Men tänk om, tänk hur hon känner och vad du kan göra annorlunda för att hon ska lita på dig. För det är verkligen inte dig det är synd om.

Jag hoppas verkligen att ni förstår hur jag menar. Gör ni fortfarande inte det, så fråga eran syster, mamma, flickvän eller tjejkompis hur dom upplever att dom blir behandlade.

Dom finaste vännerna på jorden.

Likes

Comments

Halloj, alldeles för lång tid sedan jag skrev. Men har faktiskt inte hunnit eller orkat skriva. Jag har fyllt år så har maaaassa bilder jag ska lägga in här från mitt Prinsessparty, midsommar har varit och jag har träffat en person som faktiskt uppskattar mig för den jag är. Nu måste jag sova då jag ska jobba inatt! Ska bli bättre att skriva jag looovar haha. Tills dess ha dee❤️

Likes

Comments