psykisk ohälsa

Så sjukt viktigt ämne och jag personligen har alltid tyckt det har varit viktigt att kunna prata med någon när man mår dåligt för att förhindra att man mår sämre eller får för sig att man inte vill leva längre.

Tyvärr är det så vanligt att många människor tappar lusten till livet och enbart ser mörker och känslorna tar över och i slutändan så bryr man sig inte om något annat än att man bara vill få slut på det.

Detta händer varje dag, psykisk ohälsa är en sjukdom precis som cancer eller någon annan fysisk sjukdom. Man är inte sin sjukdom, så dom som tyvärr väljer att lämna denna värld skulle nog inte välja det själva om dom inte mådde dåligt.

Jag har själv mått dåligt och haft problem med ångest och självmordstankar hela mitt liv och fortfarande så kan det komma upp ibland vilket är jobbigt för jag har ingen anledning att må dåligt, för.. Jag har ju allt eller hur? Jag har det bra ekonomiskt, gift , barn, katt, bil, listan kan göras lång.
Ändå så kommer ångesten och tankarna upp ibland. Med det sagt så kan det drabba vem som helst oavsett om man har det bra ställt eller inte. För ingen kan tänka sig in hur en annan människa tänker eller känner. Vi är alla olika och hanterar känslor olika.

Med sorgen i hjärtat så har återigen psykisk ohälsa tagit ett liv, en vän framförallt till min man. Hur kunde detta ske? För han hade ju allt? Ingen kunde förutspå att detta skulle hända eller att han mådde så pass dåligt men jo tydligen, även fast det inte syntes.
Han var så bra på att dölja det.

Detta gav mig en tankeställare att även den mest gladaste personen kan må dåligt innerst inne. Så snälla människor, var snälla mot varandra för man har ingen aning om vad en annan människa går igenom..

Jag hoppas du har funnit frid nu.. Du var en otroligt snäll och omtyckt människa och du kommer att bli saknad av så så många.

Gillar

Kommentarer

Marieelin
Marieelin,

😭 Det är så hemskt.. 😭 ❤️❤️

nouw.com/marieelin