Valencia, vilken fantastisk stad! Jag känner mig lite hemma när jag promenerar längs med gatorna här. Det är en väldigt trevlig, genuin och välkomnande spansk stad med mycket att upptäcka! I minst 3h har vi gått runt i kvarteren närmast kusten och sedan ut på piren och längst med stranden. Det brallade i rejält och vågorna och den salta vinden från Medelhavet fick en minst sagt att känna att man lever. 

Forecasten för idag var regn men lyckligtvis belönades vi med 19 grader och växlande molnighet, perfekt väder för att se en stad.  Imorgon lämnar vi Valencia runt 16 tiden med tåg mot Malaga och sedan Fuengirola! Jag kommer att sakna Valencia och jag är glad över beslutet att åka direkt hit istället för att stanna i Barcelona. Barcelona är också en trevlig stad dit jag var för några år sedan, men med tanke på läget där just nu kändes det bättre såhär.


Jag som båtnörd och framför allt segelfantast beklagar mig lite över att Americas Cup båtarna inte längre håller till vid Valencias hamn, dock fanns det en mängd häftiga båtar i 100 fots klassen ändå vid marinan. Det är en häftig kontrast med den flashiga och exklusiva marinan och de genuina spanska husen. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Resan, jag går all in och drar iväg i 3 veckor till Spanien och Marocko!

Jag är förväntansfull och spänd när jag skriver detta. Det bor en del wanderlust i mig och jag ser fram emot nya intryck och främmande kulturer. Jag är väl medveten om att man som blond och blåögd kan dra blickarna till sig… M har dock lovat att inte byta bort mig mot kameler!

Vi landade i Barcelona vid 10:30 imorse och tog oss vidare mot bussterminalen med tunnelbana, en upplevelse i sig med självstyrda tåg! 😳 Vidare på en buss från Barcelona längst med Spaniens östkust ner mot Valencia där vi nu ska bo i två nätter. Barcelonas klimat var behagligt men det kändes höst i luften. När vi klev av bussen i Valencia vid ca kl 19 så möttes vi av varmt och fuktigt klimat! Underbart! Vi bor i en superfin liten apartamento och jag älskar staden redan. Imorgon utforskar vi vidare men nu är det sova som gäller, det har varit en lång dag med många timmars restid..Likes

Comments

För 20 år sedan, 21a oktober 1997 föddes jag. Känns fantastiskt att fylla 20! Jag firade med middag på Shanti Ultimat med fantastiska vänner och familj! Att slippa benämningen tonåring är betydelsefullt för mig, som jag nämnt innan så har merparten av mina tonår varit tunga och det här symboliserar nästan ett slags avslut i det. Det känns befriande! Jag hade tänkt mig att skriva en lista i och med min födelsedag, någonting i stil med "20 lärdomar på 20 år" men jag vet helt ärligt inte om jag kommer upp 20 😂 Men jag tycker om konceptet så därav delar jag med mig av så många jag kan komma på, de följer här nedan:

- Tacksamhet - Jag har lärt mig betydelsen i att känna tacksamhet. Tacksamhet för det jag har just här och nu. Jag känner tacksamhet för min hälsa när jag är frisk, tacksamhet för mina vänner och min familj, tacksamhet för där jag bor, tacksamhet för att jag har haft möjlighet att uppfylla många av mina drömmar, tacksamhet för mina erfarenheter jag har fått och tacksam för möjligheter som kommer till mig. Att jag har mat och tak över huvudet. Med en intentionen att vara tacksam för även de minsta sakerna i livet så blir man automatiskt rikare.

Du är tillräcklig - Det här går lite hand i hand med att vara tacksam. Insikten att du är hel och tillräcklig i dig själv oavsett yttre faktorer. Allt du behöver finns redan inuti dig, nej vi har inte alla samma yttre förutsättningar, men de inre förutsättningarna är mer eller mindre lika stora hos oss alla. Din utbildning, ekonomi, status, tillgångar är inte lika med ditt värde. Att lära sig älska sig själv är den kraftfullaste av revolutioner en människa kan göra.

Vikten av att leva i hjärtat - Jag har gått in i väggen, kraschat ett flertal gånger och fick utmattningsdepression första gången när jag var 15 år gammal. Panikångest och psykisk stress har varit min vardag. detta beror delvis på att vi lever alldeles för mycket uppe i huvudet och låter våra tankar styra oss. Vi tappar kontrollen och får panik. All ångest är en vilja att fly från nuet. Ja, mindfulness, meditation, yoga hjälper. Ångest lindras genom att flytta fokus från tankarna och istället fokusera på kroppen och andningen. När vi får ångest och är stressade stryper vi andningen och får ett tryck över bröstet. Att andas in i 4 sekunder, hålla andan i 4 sekunder och andas ut i 4 sekunder är en av många "pranayamas" andningstekniker som är bra att tillämpa. Allting grundar sig i att vi ska träna på att leva i hjärtat och inte vara ett offer för våra tankemönster.

Du är alltid där du bör vara - Kan tyckas konstigt men jag tror på att allt händer av en anledning och att vi är en del av någonting större än oss själva. Vår slutdestination kan vi inte styra över men vägen dit kan te sig olika beroende på olika faktorer. Jag finner stöd i att i jobbiga stunder tänka att det är en del av en process som kommer att ge mig någonting användbart i slutändan - ett nytt perspektiv eller kanske en djupare förståelse över någonting. Allt det som tagits ifrån oss kommer tillbaka på något sätt, någon gång. Trust the process.

Din väg är olika alla andras - Jag har alltid känt mig annorlunda och haft svårt att passa in. Nu har jag gett upp på att försöka passa in, det är helt enkelt inte det jag ska göra. Jag försöker att finna min egen väg och vara autentisk, vilket är otroligt svårt. Identitet är svårt, för att vi av ren natur vill passa in för att det i sin tur ger större chanser till att överleva om vi rör oss i flock. Jag tror att vi är "flockdjur", vi behöver andra människor. Vi kan absolut klara oss själva, men vi behöver några som vi vet håller oss om ryggen för att känna oss trygga och i och med det må bra. Med det sagt handlar det inte om att söka trygghet i andra utan mer ett utbyte av trygghet. När du följer din egen väg hittar du förr eller senare likasinnade som kan förstå dig och ni har ett utbyte av varandras energier. Det kan vara en ensam väg att gå till en början, men det finns frihet, gemenskap och förståelse att vinna på det.


Om denna lista ska fortsätta till 20 får jag sitta här hela natten! Mycket möjligt att jag fortsätter på mina "lärdomar" i inlägg framöver. Att skriva och uttrycka mig är terapi och jag är tacksam att jag funnit det.

Vi backar varandra.

Namaste 🙏


-

Likes

Comments

Hej!

Skriver man hej i blogginlägg fortfarande? Inte vet jag, senaste gången jag bloggade var jag 12 år med en vision att bli nästa Kissie typ. Min vision nu är klart annorlunda, jag gör det här mycket för min egen skull. Jag behöver någonstans att sätta mina tankar på print. Jag tänker mig att det här blir en plats utan gränser och ramar och det kan komma att handla om i princip vad som helst. Det känns ovant, senaste gången jag skrev något seriöst var en svenskauppsats för 2 år sedan. Det här blir lite av ett experiment och jag fortsätter så länge jag känner att det är givande!

Så, vem är jag? Jag är en fri själ som tycker om att leva mitt liv oplanerat med lite inslag av struktur. Min grej är att vara både och. Å ena sidan älskar jag spontanitet, å andra sidan tycker jag om planering. Så där är jag när det gäller det mesta i livet, ordet jag söker är balans. Jag är våg. Jag får ofta höra att jag har en tydlig ton när jag skriver, men kan lätt låta för pretentiös (jag ber om ursäkt i förhand för detta, jag rår bara inte för det😉) Om vi återgår till balansen så speglar det mitt liv mycket och för mig är det nyckeln till att må bra, att hitta sin egen balans. Efter att ha haft många tunga år med depressioner, självskadebeteenden och negativa tankesätt så har jag nu funnit min balans. Jag ser inte längre i svart och vitt utan jag inser att det finns mer än en sida av saker, någonting som ständigt växer hos mig. Mina erfarenheter har tagit mycket ifrån mig, "de bästa åren i ens liv" som jag hört många säga, var inte det för mig. Mitt liv började när jag blev 18 i princip. Jag är Isabella före och efter det.

Jag har kommit till insikt om många saker, jag har skaffat mig lärdom och erfarenheter och jag inser att det finns så mycket som jag ännu inte vet!

Jag ser fram emot vad livet har i beredskap för mig och jag hoppas att du vill följa med på min resa!Likes

Comments