För vart jag mig i världen vänder kommer jag nog alltid finna en rädsla och kommer troligen alltid ha ett vakande öga över min axeln när jag går själv om kvällarna, vart jag än går så kommer jag ha nycklarna hårt fastspända i handen och vad jag än väljer att ta på mig så ska jag se till att det inte utmanande nog för dig att ens få upp en tanke om att jag är ett offer.

För det är så det är, right?

Om jag har utmanande kläder så är det jag som vill bli jagad och våldtagen? Och går jag själv hem om kvällarna så är det nästan som det blinkar en skylt att jag vill att du sliter av mig mina kläder? Och säger jag nej så ljuger jag? Och nu läser du detta så tänker du säkert att jag drar alla killar över en och samma kam?

Well hell, i am - för hur kan jag vara säker när jag går själv, hur kan jag vara säker på att just han som möter mig nu inte kommer hoppa på mig? Eller hur kan jag va säker på att han som ser så vänlig ut inte står och fantiserar om att dra av mig mina kläder när jag kämpar emot? Och hur kan jag va säker på att han som kör taxin inte kommer köra mig till en adress som inte är min egna? 

Självklart kommer jag inte vilja stanna och snacka med dig när klockan slår 02.23  när jag är väg hem från krogen, självklart kommer jag och skynda mina steg när jag hör någon gå bakom mig när det är mörkt, för om jag inte gör det, om jag inte väljer att skynda mina steg eller om jag väljer att stanna och snacka - hur säker är jag egentligen på att jag ens kommer komma hem igen?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Och vännen, jag vet hur det känns att se honom förälska sig i någon som inte är du.Jag vet att det svider att se honom gå vidare, att se han kolla på den tjejen så som han brukade se på dig och så som du fortfarande ser på honom. Jag vet att du fortfarande älskar honom trots att du intalar dig själv och alla andra att du hatar honom, att han är ett svin. Jag vet hur det känns att gå med någon hem, bara för att få känna närhet. Jag vet att du somnar i natt med en längtan efter honom. Jag vet att han krossade ditt hjärta. Jag vet att du tror att ”kärlek inte är något för dig”. Och jag vet att du låtsas sluta bry dig om kärlek,ryktena och killarna. Men jag vet också att alla främlingar du kysser på krogen inte är han, även fast du vill. Att det spelar ingen roll hur många killar du kommer under, innan du kommer över honom.

Så när du nu sitter och funderar på att skicka det där kvart-över-två smset efter alldeles för många tankar och tårar, gör det inte. Skicka inget sms med orden ”jag saknar dig”, för han kommer ändå inte bry sig, han kommer inte komma tillbaka. För honom är du bara en av alla andra tjejer. En i mängden. Och nu när du läser detta kommer han ploppa upp i ditt huvud som en notis från facebook, vart du än går och vad du än gör så är han fortfarande där. I dina tankar, i dina drömmar –men somna aldrig med din kudde full av tårar, somna aldrig med tankarna om att aldrig vakna upp, somna aldrig med tanken på att du inte var bra nog, för du är bra nog. Och låt aldrig någon förstöra din mascara, både du och den är för dyrbara för det.

Och kanske handlar det inte om att hitta ”the man of your life”, kanske handlar det om att hitta dig själv. Och i slutändan kanske det är exakt så det är, du själv plockar ihop resterna från alla killar och går vidare med ditt liv. 

 

Likes

Comments

Kanske att hon en gång fick sitt hjärta krossat, kanske för att hon vet hur man fejkar sitt leende, kanske vet hon inte hur det är att le ett leende som inte är fake? Kanske för att hon festar varje helg och inte vet något annat än hur dum i huvudet hon blir av sprit. Kanske för att du ser på henne som någon du vill ha i din säng i natt när klockan slår 03.22, kanske för att hon inte är redo för att släppa in någon så nära igen, kanske för att hon är trött på en värld fylld av perfektion. Och kanske för att du är för korkad för att se en tjej som är värd mycket mer än bara någon som får dig att komma i natt.

Hon bygger upp en mur och ändrar sig efter idealen. Hon uppdaterar sin instagram med bilder på dyra äckliga café lattes, hon tar selfie på selfie och hoppas att han likear. Hon längtar till helgen, till att få känna alkoholruset i kroppen, att släppa loss på ett suddigt dansgolv, till att känna röksmaken i munnen och vodkan bränna i halsen. Shot efter shot, toabesök efter toabesök. Blickar från vakten, snart dags att gå hem.
Hon är rädd för att öppna upp sig för någon igen, rädd att inte hitta någon som hon kan lita på, rädd för att behöva bygga upp sig själv igen, rädd för att behöva tejpa ihop sitt hjärta igen. Det spelar ingen roll om du säger till henne att du aldrig kommer såra henne, hon kommer aldrig öppna upp sig så mycket som hon gjorde för killen innan.

Så kanske kommer hon gå med dig hem ikväll, kanske kommer hon bli kallad hora medan som du blir kallad king. Och kanske är det okej för ikväll, för hon går hellre med dig hem ikväll och känner sig behövd än att stå kvar och inte känna någonting alls.

Likes

Comments

Ingen har väl missat det hemska som hänt i Paris just nu, och det är just det. Hemskt. Och det är skrämmande att det händer nära oss men jag tänker inte ändra min profilbild i Frankrikes färger, jag tänker inte go with the flow.
- Jag förstår rädslan hos alla, det kunde lika hänt oss här i Sverige. Men samtidigt som ni ber för Paris och Frankrike, samtidigt som ni flyr från att gå på det där planet, samtidigt som ni byter profilbild till Frankrikes flagga, samtidigt som ni har fullt upp med att följa nyheter och senaste uppdateringen om hur det ser ut i Paris nu. Samtidigt som ni gör allt detta sitter en liten kille någonstans i Beirut och gråter efter att han förlorat sina systrar till en bomb, samtidigt sitter en son som förlorat sin pappa till terroristerna, samtidigt som ni flyr från planet till kärlekens stad så flyr miljontals människor just nu, från sitt hemland, från sitt barndoms hem, från sina familjer och vänner.
Jag påstår inte att det som hänt i Paris inte är fruktansvärt, det är precis så det är men varför färgades inga bilder till Libanons flagga? Varför skuggas Libanon och alla andra länder i skuggan av Eiffeltornets ljus?
Jag tänker inte färga min profilbild på Facebook och jag tänker inte låta Libanon eller Kenya skuggas.

Jag tänker inte be för endast ett land, jag tänker be för världen.

Likes

Comments

Hej på er! Länge sen sist, har hunnit med ganska mycket. Var och överraskade min syster i Norge förra veckan på höstlovet, vilket var väldigt mys!
Nu checkar jag ut för kvällen.
Love/ I

Likes

Comments

Det är med sorg i hjärtat som jag skriver det här inlägget, det som inte får hända har idag hänt oss. Två unga fina pojkar och en man har idag gått bort, mördade på sin egna skola och arbete. En pojke vårdas på sjukhus med allvarliga skador. En stor klump i magen.

Det är konstigt att det är nu vi vaknar upp, när det händer i en liten stad någonstans i Sverige och dessutom på en skola. Det är sånt här vi brukar få höra om på radio och se på nyheterna, bombhot och skottlossningar på skolor i USA men vi räknade aldrig med att det här skulle hända i Sverige. Men nu finner man en oro i hela kroppen, på skolan där man går, i staden där man bor.

Att gå till skolan är en trygghet, veta att man har sina vänner att träffa, sina lektioner att gå på. och att veta när man har lunchrast. En plats att gå till när det inte känns tryggt hemma. En plats att gå till för att det är skönt att vara omringad av människor. En plats där man känner sig trygg. Den platsen blir sig aldrig sig lik igen, det är nu en plats man känner sig rädd av att gå till, en plats där man inte längre vågar vistas i. Tryggheten försvinner, folk försvinner. En klasskompis är allvarligt skadad och en är mördad. Två lärare mördas. Så vart finner man nu tryggheten, när ens lärare är död och ens klasskompis svävar mellan liv och död? Vart finner vi nu ro i kroppen?

Två unga pojkar och en man som aldrig mer får krama om sina familjer, som aldrig mer får uppleva julafton, som aldrig mer får fylla år eller som aldrig mer får avnjuta en varm sommardag på stranden. Ikväll tänder jag ett ljus och tänker på er, på er familj, på mina skolkamrater och på alla inblandade. Det är ikväll jag är fylld med både sorg och hat, ett hat till all ondska som finns, ett hat till dem som inte vill andra väl.

Jag sänder även ett extra meddelande till alla som börjar gå igång på att det var en invandrarskola, STOPP! Det är hit dem flyr för att finna trygghet, det är hit dem kommer och det är här vi ska ta hand om dem. Det är istället här dem finner otrygghet, bränder på flyktingboenden och knivhuggning i skolan. En kille i en Star Wars mask, ett svärd och hela Sverige skakas om.

vila i frid

/I

Likes

Comments

hej på er! Har nu avslutat min jobbhelg och är nu på väg hem igen 😋 har nu vart på tåget i en timma ungefär då det är något fel så nu väntar jag bara på att det ska komma iväg så jag får komma hem!

Ikväll ska jag träffa Stina och Matilda, ska även ha en sleepover med Stina ☺️

Love/ I

Likes

Comments

hej alla fina, fredag idag och jobbhelg väntar för mig!

åkte in tidigare till skolan idag, måste verkligen plugga.. Och eftersom jag inte får så mycket gjort hemma så försöker jag få något gjort här. efter skolan idag åker jag till Göteborg över helgen, så skönt att pappa är hemma.

nu ska jag fortsätta med mina inlämningsuppgifter så jag kan ta helg sen.

love/ I

Likes

Comments

Efter att vart bort ett tag i min egna värld så har jag nu bestämt mig för att börja blogga igen. Behöver en plats där jag kan skriva av mig. Mitt senaste inlägg var i mars, och så mycket har hänt sen sist, vart ska jag börja?

Under våren har jag vart som en berg-och dalbana, upp och ner i alla mina val i livet. Har haft ångest och panik för det mesta, ganska mörk vår med andra ord. I början av sommaren åkte jag och en klasskompis till Kos för en vecka med sol, bad, drinkar och sand mellan tårna. Under två månader i somras bodde jag i Göteborg och jobbade där, vilket var skönt att komma bort ett tag, att få vara för mig själv.

Och nu är jag här tillsammans med hösten i ett nytt hus och i ett nytt rum sitter jag nu och skriver detta inlägg efter mycket velande fram och tillbaka men nu har jag bestämt mig för att starta upp min blogg igen.

love /I

Likes

Comments

Hej på er, sitter nu och väntar på bussen hem till pappa efter ett jobbpass. För er som inte vet så extraknäcker jag som servitris i Göteborg! Så nu är jag påväg hem, trött och hungrig.. Fick även sluta tidigare idag, lördagslyx 👌
Idag innan jag började så lunchade jag med Miranda, hm och syrran, super mys..
loveen oldie på mig och min andra halva

Likes

Comments