Vad jag gör för att må bra i min vardag

Hej kafferast! Sitter bland matteböcker, block och tända ljus och dricker andra koppen kaffe. Känner mig helt lugn i kroppen idag, vilket inte är så konstigt. Har börjat hitta en riktigt skön dagsrutin nu som jag tänkte dela med er. Det är några saker som får min vardag att kännas så mycket härligare, mer meningsfull och mysig.

❥ En lugn start på dagen. Kliver upp i god tid, brygger kaffe, tänder några ljus, sätter på julkalendern & myser med A innan han cyklar iväg till jobbet. Älskar den lilla morgonstunden. Att kliva upp tidigt, dricka kaffe med havremjölk & bara njuta av noll stress & press innan jag sätter igång dagen.

❥ En god frukost! Älskar frukost, & speciellt när jag har tid på mig att sitta i lugn och ro, titta på någon youtubevideo, läsa bok eller lyssna på podcast under tiden.

❥ Morgonmeditation. Att börja dagen genom att ge sig själv en stund för att bara andas, checka inåt och föreställa sig hur bra dagen kommer att bli gör så mycket. Iallafall för mig! Det kanske låter konstigt och onaturligt i mångas öron, men det är så skönt. Att bara få fokusera på att andas och tänka positiva tankar för en stund gör att jag känner mig så mycket mer lugn och ’harmonisk’ inför dagen.

❥ Stretcha/yoga en stund. Det behövs inte länge. 3-10 minuter räcker, bara för att få sträcka på sig och sprida energin runt om i kroppen.

❥ En liten träningsstund. Viktigaste för mig när det kommer till träning & hälsa nuförtiden är att lyssna på kroppen och aldrig tvinga mig till att göra något. En timmes hårt pass behövs inte nödvändigtvis. För mig brukar det kännas alldeles lagom med 20-40 minuter där jag blandar lite högintensivt med lugnare övningar. Det viktigaste av allt är att det ska vara kravlöst, men att ge mig själv en stund träning om dagen, om så bara för en kvart, gör sån skillnad i mitt mående.

❥ Känna efter & lyssna inåt. Det har jag blivit väldigt bra på måste jag få säga, att gå efter ’hjärtat’ och inte stressa, pressa och göra saker emot sin egen vilja. Lyssna på kroppen när den vill vila, lyssna på hjärtat när det inte känns riktigt hundra, göra det som känns rätt för stunden.

Punkten ovan är något jag fått jobba väldigt mycket med nu i höst då jag har velat prestera på topp i allt. Att göra bra ifrån mig på jobbet. Ta så många pass som möjligt. Inte våga säga ifrån när det blir för mycket. Nå bästa betyg i matten. Osv osv. Jag har lätt känt mig dålig när jag någon dag vaknat upp och inte orkat prestera, när jag fått ångest ’igen’, när jag gråtit ’igen’ osv. Men det jag har insett nu är att genom att lyssna inåt på vad som verkligen känns rätt så är det lättare att trycka undan de tankarna när de kommer, för jag vet att när kroppen säger ifrån så är det bara att lyssna. Att må bra är alltid alltid prio ett.

Nu ska jag återgå till matteboken. Ha en fortsatt fin dag, kram!

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,

Vad skönt att du har hittat en rutin som får dig att må bättre! 😊

nouw.com/elinm