Mina 8 bästa picknicktips

Picknickar är ju bland det mysigaste som finns enligt mig, älskar att gå ut en sommarkväll med en packad picknick-korg, bra musik och ett fint sällskap. Här är mina bästa tips för en lyckad picknick!

1. En bra plats - Det är viktigt med just platsen, jag skulle aldrig kunna ha en picknick för nära en bilväg eller andra störande ljud. Hitta en plats på en äng, eller varför inte cykla längst ut i byn, till vattnet, till landet eller till en klippa?

2. Knytkalas - Ta med dig dina bästa kompisar där var & en tar med sig lite fika, som ett knytkalas. Då behöver man inte lägga onödiga pengar på att gå till affären & införskaffa sig fika/mat. Ta vad ni har hemma!

3. Baka - Om ni har ingredienser, varför inte baka en god kladdkaka, sockerkaka, muffins eller något annat gott att ta med sig? Det är ju så gott med hembakat!

4. Musik - När vi går på picknickar brukar vi alltid ha musik i bakgrunden, en liten bärbar högtalare som man lätt kan ha med sig i packningen. Det gör allt så mycket mer stämningsfullt om man har en akustisk lista som går på repeat i bakgrunden.

5. Frukostpicknick - Varför inte gå ut en tidig morgon med en packad picknick-korg med varm choklad eller någon annan god dryck, nybakat bröd och mumsiga pålägg? Det gjorde jag förra sommaren och det var verkligen hur mysigt som helst.

6. Något värmande - Det kan alltid vara smart att ha med sig något varmt som man kan linda sig in i om vädret vänder, t.ex. en tjocktröja eller en mysig filt.

7. Ta med ett spel - Hur mysigt är det inte att ta med ett lätt spel som man bara kan dra fram på 2 sekunder? En kortlek eller något annat tar ju ingen plats, medans det kan verkligen göra picknicken riktigt lyckad.

8. Gör det inte så krångligt - Man måste inte ha med sig 10 olika kakpaket och 3 olika smaker på drickor, det räcker med någon macka eller kaka och någon god dricka så är man redo för en picknick. Gör det inte så krångligt, en picknick är lika mysig oavsett hur mycket man har med sig.

Gillar

Kommentarer

emeliies
emeliies,
Så fint inlägg! <33 Saknar våra picknickar!!
nouw.com/emeliies