hälsan ska aldrig behöva kompromissa, då är det något annat som måste bort

Måndag. Jag tillät mig själv att ta sovmorgon till 9 idag. Första gången på fler veckor än jag kan räkna till. Känns det som iallafall. Jag har på senaste tiden hamnat där jag absolut inte får hamna, i prestationsprinsessans tempo. Har låtit den del av mig som vill göra allt, allt, allt och som tror att jag klarar allt, allt, allt att planera mina dagar. Någonstans lät jag henne få göra det. Tänkte att jag skulle fixa det. Jag menar, att jobba, plugga, träna och få ihop vardagspusslet är ju en ekvation som GÅR att få ihop. Problemet är bara att jag vill göra allt till 100%. Lägga all min energi och fokus på alla delar. Jag lärde mig 2018 att det inte går att tänka så. För så nära jag var att krascha då gav mig en riktig tankeställare. Sen bleknade den tanken med tiden och nu står jag där igen. På bristningsgränsen. Med ångesten över att prestera, prestera, prestera tryckandes mot bröstet.

Jag vet vad som är min prio nu. När jag i tisdags flydde från alla måsten & tillslut tog mig ut på en långpromenad gjorde jag en priolista i mitt huvud. Vad är viktigast i mitt liv just nu? På första plats kom mitt välmående & min psykiska hälsa. Att må bra. Att trivas i mitt liv & med min vardag. Mina relationer. På andraplats kom matten. Att fixa den. Känna att jag har och ger mig tiden till att plugga. Någonstans där efter kom jobbet. Och jag insåg där och då att det inte funkar att kombinera jobbet & plugget som jag gjort senaste månaden. Någon annan kanske klarar det, men just nu i mitt liv går det inte. Att jobba så mycket samtidigt som jag vill & rent ut sagt MÅSTE plugga flera timmar per dag går inte. Då tar mitt välmående stryk, och det är inte värt det.

Jag har nu bestämt mig för att skala ner. Utan att tänka att det är för att jag är svag och ger upp, utan för att jag just nu inte tycker det är värt det. Först i bortskalningen är jobbet. Ha kvar det, jobba i den mån jag kan och orkar, men inte mer än det. Skära ner på det för att kunna lägga mer tid på det som känns viktigare just nu - plugget & mitt välmående. Det är okej att inte orka allt, hela tiden. Och jag har nu insett att det viktigaste jag kan göra för mig själv just nu är att skära ner på jobbet. För trots att jag ÄLSKAR mitt jobb, och därav kanske har så svårt att inse att jag måste gå ner i tid, så måste jag det. Iallafall dessa 2-3 kommande månader då det är som mest med plugget. Sen kan jag köra igång igen. Men nu måste plugget få komma först.

Jag hoppas ni som läser det här också tar till er, att det är helt okej att inte orka hela tiden. Att anpassa sitt livspussel efter sin nuvarande situation. Är det stressigt; våga skala ner och låt dig själv att andas. Inte glömma bort att leva. Prio ett är ALLTID att må bra. Oavsett. Jobbet är aldrig viktigare. Pengarna är aldrig viktigare. Plugget är aldrig viktigare. Att hinna med alla träningspass man satt upp som mål är aldrig viktigare. Ingenting är helt enkelt viktigare.

Det var bara det jag ville säga & kicka igång den här veckan med. En liten reminder om att hälsan aldrig ska behöva kompromissa, då är det något annat som måste bort. Det kan vi väl ta med oss nu när vi kickar igång den här veckan & månaden? Vara snälla mot oss själva & låta oss LEVA. Ha KUL. Skala av. Andas. Skratta. Sova. Gå promenader. Andas lite till. Skala av lite till. Jag hoppas ni får en fin vecka & att ni tar hand om er <3 Kramis!

Gillar

Kommentarer

wilsoon
wilsoon,

Exakt så! Var stolt över dig själv❤️


nouw.com/wilsoon
isabelkensson
isabelkensson,
❤️ tack fining!
nouw.com/isabelkensson