en hoppfull tid

Tiden rullar på! Jag sitter mest och nöter matte om dagarna, som jag nu har gjort sen i början på hösten. Sitter och drömmer mig bort till målet hela tiden. När jag är klar med det här. När jag söker in till min drömutbildning. När vi hittar den mysiga lilla ettan att flytta in i till sommaren. I hela mitt liv har jag gått och längtat och drömt om den här tiden. Tiden då jag faktiskt börjar förbereda mig på att ta mig iväg. Varje morgon när jag mediterar blir jag nästintill gråtfärdig när jag tänker på att jag snart sitter i min lilla lägenhet tillsammans med Adam i Stockholm. Tanken gör mig helt pirrig. Och gråtfärdig. Av lycka.

Det jag älskar med januari och tiden vi är i nu är hur allt känns så hoppfullt. Jag har då i alla fall alltid känt att nyåret och januari är en vändning. En vändning i rätt riktning. I februari fyller jag 20, det blir drastiskt mycket ljusare ute, mars därefter känns som första acceptabla "nu går vi faktiskt på riktigt mot våren"-månaden. Sen kommer april och jag blir klar med matten, maj och det blir vår på riktigt. Sen står vi där i juni. Jag väntar pirrigt och ivrigt på antagningen, det blir midsommar och sommarkvällar. Flyttlådorna börjar grävas fram och förhoppningsvis har vi hittat en lägenhet. Min dröm är att vi får tillräde i juli, så att vi hinner bo in oss innan skolan drar igång. Göra oss bekanta med våra nya kvarter och utforska allt nytt. Men hur det än blir kommer det att bli bra.

Nu ska jag tvärdyka ner i böckerna igen innan jag ska göra mig lunch. Igår blev det en smoothiebowl & macka för att variera mot vegetarisk wok som jag annars äter prick varje dag. Vi får se vad det blir idag. Lutar nästan mot wok, men inser att jag låter som världens mest personlighetslösa människa. Kanske hittar på något roligare ändå. Hoppas ni får en fortsatt fin torsdag, imorgon är det fredag hörrni!

Gillar

Kommentarer