dags för en riktig feel good höst

Och så blev det dags att göra sig redo för hösten. Ska vi tillsammans komma överens om att göra den här hösten till en feel-good-höst? Jag tror vi alla skulle må bra av det. En höst då vi blickar inåt och är snälla mot oss själva, utan press och stress.

Jag själv har haft mycket ångest att bearbeta den senaste veckan vilket har gjort det svårt för mig att tänka positivt inför hösten, men mitt i allt har jag landat i värdefulla insikter och på bara några dagar, mitt i den värsta av ångest, har jag känt hur jag vuxit och kommit närmre mig själv. Det är något jag tar med mig in till hösten & kommer skriva om en hel del framöver. Att våga möta sin ångest, komma närmre sig själv och på så sätt må bättre.

När jag cyklade till gymmet igår påminde morgonkrispet ute hur den friska höstluften får en att vakna till på ett så härligt & skönt sätt. Jag mötte en tjej invirad i en halsduk och blev nästan lite varm om hjärtat när jag tänkte på att få klä mig i stickat, kappa och halsduk.

September för mig är naturligt en liten nystart. Och en nystart tror jag är rätt i tiden för oss alla, efter en annorlunda vår och sommar. Och istället för att skriva stora prestationsmål kanske det är i tiden att vi skriver mål för vad vi ska göra för att må bra i höst. Skapa rutiner, vara närvarande och pyssla ihop en vardag vi mår utav. Jag är en dream big-person som älskar att tänka på karriär och jobb, men för mig den här hösten går jag in med ett helt annat fokus, och det är mitt mående och inre. Jag har fått upp ögonen för det här med spiritualitet och det känns helt rätt att utforska mer inåt, mer spirituellt den här hösten.

Här sitter jag just nu! På en bänk vid vattnet, i naturen. Det småduggar i luften men det gör inget. Jag ska försöka vara mer i naturen i höst. Uppleva hösten. Färgskiftningarna på löven. Jag tror det gör gott för en att vara i naturen. Man blir direkt mer närvarande och släpper på något vis allt runt omkring. Det är skönt ibland. Sen vet jag att om jag hade suttit här i måndags hade jag nog inte tyckt det varit så härligt. Då hade jag bara gråtit, för det var en sån dag. Ångesten svällde över. Men det hade säkert varit lika, om inte mer, nyttigt att sitta här då. För det är något jag lärt mig i veckan, att våga möta ångesten och låta det göra ont. För det är då det går över, när man tvingar sig själv att lösa det. Jag tänkte skriva mer om det en annan gång.

Nu ska jag gå hemåt och äta middag. Hoppas ni är peppade på en riktig Feel Good Höst!

Gillar

Kommentarer