Tema Fruktöl, Passion.

Tema Fruktöl - Passion.

Otroligt mums.

Gårdagskvällens oplanerade tema blev öl med frukt, närmre bestämt Passionsfrukt. Två stycken, ganska olika öl, med passionsfrukt i grunden men går åt två helt olika håll. Spännande, let's dig in!

Avery Brewing Co - Liliko'l Kepolo 5.4% 355ml 39:90. Länk till Systembolaget.

Först ut har vi en Belgian style white ale, dvs en kryddad veteöl med passionsfrukt. 2-fingerskum som snabbt försvinner helt, färgen skriker Loranga och doften luktar syrligt. Smaken är väldigt mycket veteöl men som får ett syrligt avslut tack vare passionsfrukten. En riktig suris, trots att det inte är en suröl. Spännande. Första delen är nästan läskeblask men sen kommer ändå ett trevligt avslut precis som med en veteöl. Spritsig men landar i en fyllighet som man ofta hittar hos veteölen. Kalastrevlig fruktöl.

Smak: 7/10, FRUKTansvärt god.
Presentation: 7/10, Gillar faktiskt Averys design på burkar och flaskor.
Upplevelse: 6/10, Mest för att det inte är första gången jag dricker ölen, men den är lika trevlig fortfarande.

Beerbliotek - A Passion for Gingers 3.8% 330ml 25:- Länk till systembolaget.

Raskt över till Berliner Weissen från GBG med Passionsfrukt och ingefära. På pappret låter det urgott. I glaset? Minst lika gott! Aromen är väldigt mycket ingefära och en söt citruskaraktär. Ingefäran gör sig mer påmind som en avrundning av ölen. Något som bryter syran från passionsfrukten med en mer jordig ton. Jävlar va gott. Smaksatt med finess, inte en öl blandat med Ginger Beer. Tvåfingerskum och kortlivade bubblor som kittlar i mun. Väldigt mycket smak i denna mellanöl. Otroligt prisvärd svensk hantverksöl. Skynda att fynda!

Smak 8/10, Så mycket för så lite.
Presentation 5/10, Fin färg och doft. Ettiketen, inget som tilltalade mig.
Upplevelse: 9/10, Dra mig baklänges va spännande.

Gillar

Kommentarer