Ölresa: Belgien.

Ölresa: Belgien.

En dröm har gått i uppfyllelse. En vecka i Belgien med fokus på Öl. Alltså hur coolt!? Nio bryggeribesök, fantastisk mat, balla barer och spännande spontanjäsning i Pajottenland. Helt otrolig upplevelse. Vi var bosatta i Bryssel under hela vistelsen och gjorde dagstrippar ut ur staden. Bryssel som stad kändes som ett större "Gamla Stan" i Stockholm, mycket turister och gamla pampiga byggnader. Men det som var coolt var tillgången till världskända ölsorter för en bråkdel av priset man pröjsar i Sverige.

Flera kvällar hamnade jag på Moeder Lambic, som serverade Lambic på fat och hade väldigt många flaskor att välja på. Öl i korg och goda ostar/korvar, ett måste att besöka om ni åker dit.

Vi besökte flera bryggerier bl.a. Westmalle, Oud Beersel & Rodenbach. Bra blandning mellan trappistmunkar & Suröl. Öl lagrad på fat, blandad med frukt m.m. Belgien som ölscen är något speciellt. Trendiga IPA's i alla ära men att backa bandet till traditionella ölsorter känns nästan mer spännande just nu. Trippel, Dubbel, Gueze & Kriek. NomNom!

Ett annat ställe som blev besökt flera gånger var A La Mort Subite, ett ölcafé med inredning från 1928, högt i tak, stengolv och servitriser med fluga. Älskade stämningen där. Avslappnat och gediget. Bra öl från deras eget brand och bra mat. På plats samlades alla typer av människor, dejtande par, unga tjejer, gamla gubbar som läste bok och allt därimellan. Ett måste att besöka.

När det gäller resan för övrigt, var det otroligt kul att få smaka på så mycket god mat. Allt ifrån vaktel, Foie Gras, Kanin, Ostron, Oxkind kokad i körsbärsöl och mycket mer! Många rätter var även tillagade med öl vilket är en gammal tradition i Belgien. Bl.a. hade man förr i tiden olika kvalitetsklasser på sin Gueze, Gueze cusine var den "sämsta" batchen som fick åka ned i koken. Svingott!

Ett sista tips om ni vill inmundiga bra atmosfär och god mat är Les Brigittines. Anrik inredning och fantastiska rätter som ni kan se här nedan. Bl.a. en efterrätt med kanderad aubergine, helt magiskt! Så gillar ni mat och öl i kombination, åk till Belgien!

Här finns även första delen av två i vloggserien ifrån resan. Enjoy!

Gillar

Kommentarer