Ölets Dag 2019.

Ölets Dag 2019.

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Ölets Dag!
Vad är då meningen med det här undrar ni säkert? Ölets Dag startade 2012 för att lyfta fram Craft Beer i Sverige, dvs småskaligt och lokala bryggerier. Detta firas då med uppmuntran om att prova nya sorters öl och det finns även ett stort kalendarium på Ölets Dag's Facebooksida . Exempel på aktiviter är guidade turer i bryggerier samt att många bryggerier lanserar unika ölsorter just för denna dag! Själv har jag inga planer på att besöka några bryggerier under dagen. Måste erkänna att jag har detta tänk i vanliga fall också när det gäller öl. Jag älskar att prova nya sorter och är jag på annan ort ser jag alltid till att prova lokala brygder.

Här kommer lite statistik från förra året via appen Untappd, en social incheckningsapp för Öl-älskare.

*Min betygsättning är alltid för tillfället, hur jag i denna stund upplever ölet, stämning, stället man dricker på , samt då kvalitet och smak. Mest som en reminder för mig själv, inte nödvändigtvis en betygsättning av ölet som sådant.

Med det sagt så kommer här några av dom ölen som gjort störst intryck på mig när det gäller smakupplevelse. Lite Top Hits!

Så se gärna till att vara lite äventyrslystna idag och prova nya ting, precis som man alltid ska i livet. Njuta!

Läs gärna mer om mitt ölintresse på några av följande inlägg:
Öl-Resa Belgien.
Tema Fruktöl.
Folköl & Bottl3.5hop.

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,