Drömmen om att våga! Tattoo-Edition.

Drömmen om att våga! Tattoo-Edition.

Det här med att vara modig är inte alltid lätt. Ibland kan en tanke och idé väckas till liv men man lägger den åt sidan för man tänker, "Äsch, nä varför ska jag, jag kommer inte kunna göra det här", "Det finns andra som gör det här bättre" etc. Men bara för någon gör någonting bättre betyder det inte att man själv inte ska försöka!

Det här med att vilja tatuera är någonting som har följt med mig sedan jag var 17-18 när Miami Ink började sändas. Iofs ville väl alla hålla på med tatueringar då för det blev tillgängligt till allmänheten på ett helt annat sätt. Men då såddes ett litet frö. Inte för att det var "Coolt, nästan som en rockstar" att vara tatuerare utan snarare HUR man kunde arbeta. Det här med att ha sin "verktygslåda" och inte vara direkt bunden till ett ställe resonerade med mig. Att man kan kan ta sina prylar och jobba vart som helst, vilken dröm! Att träffa nya människor och lära sig av varandra. Lät som ett drömjobb!

Traditional Tattoo Art ritade 2019 med Promarkers på akvarellpapper.

Men i samma veva märkte man ett ganska stort motstånd till sin nyfikenhet. Jag hade målat och ritat som hobby sedan långt tillbaka redan då men när man skulle visa sitt engagemang för verksamt folk i branchen fick man dörren i ansiktet! AJ!
Inte så konstigt när man i efterhand ser tillbaka, tatuerare då hade säkert fullt upp med att mota bort nyfiket folk som minsann ville ta del av deras kakan. Nu ska jag inte nämna några namn men flera personen fick mig helt enkelt att lägga skiten på hyllan.

Traditional Tattoo Art ritade 2013 med Promarkers.

Men trots detta bakslag så fanns tanken om drömjobbet fortfarande kvar. Fast det finns ju andra jobb man gör på liknande vis. T.ex. ville jag gärna bli Barberare. Där har man ju sina verktyg och kan resa omkring! Köpte saxar, rakknivar och rakhyvlar och började fixa till mig själv och lite kompisar. Men det var liksom inte samma grej riktigt, det kändes inte lika spännande. Fan!
Men 2013, åtta år senare fick jag upp intresset för läderhantverk. Jag började med Leather Tooling, dvs karva in mönster i läder och sedan måla det. Då fick jag åter upp intresset för traditionella tatueringsmotiv. Det var ju perfekt att rita och karva in. Se nedan:

Korthållare med tatueringsmotiv som jag gjort och sålt.

Nu helt plötsligt börjar modet komma tillbaka till mig. Att skära in motiv i läder är ganska läskigt. För minsta lilla fel kan man ej rätta till. Då är det bara att kasta läderbiten, läder är dessutom ganska dyrt så det gäller att ha tungan rätt i mun. Men vänta, det här känns lite som att tatuera? Karva in motiv i läder, nåla in färg i hud? Det är ju fan samma grej! Okey kanske inte riktigt men tankesättet känns väldigt nära varandra.

Sedan 2013 har det hänt väldigt mycket. Jag har fått totalt 3 barn, hunnit flytta till Stockholm samt gift mig. Men drömmen har alltid funnits där i bakhuvudet. Det känns också som att det finns en ny inställning hos tatuerare. Istället för att vara hemlighetsfulla vara mer öppna med att dela erfarenheter med andra. För egentligen, om folk istället börjar tatuera hemma utan någon som helst koll, blir resultatet för hela tatueringsvärlden negativt right? Men om man istället hjälper till så personer gör bra jobb, blir fler nyfikna på hur Bra tatueringar faktiskt kan va. Så tänker jag iallafall och den känslan har jag fått av kompisar som är professionella tatuerare.

Nu får 2019 bli året där någonting händer. Vem vet vad som händer, men man måste våga prova. Annars går man bara och undrar hur det kunde bli.

Wish me luck!

Traditional Tattoo Aart ritade 2019 med Promarkers på akvarellpapper.

Gillar

Kommentarer

Blomman
,
Satsa!!!!! Jag är ditt canvas!
louiseanderssons
louiseanderssons,
You can do it 😍
nouw.com/louiseanderssons