Dagens Limpa.

Innehåller affiliate-länkar

Dagens Limpa. 

Pappaledighet. Oändliga möjligheter, tid för projekt, nu kan jag göra surdeg, fixa långkok, göra cold brew coffee! Ah WOW!.

Tror du man tar tag i det? Haha, nej du. Nu ska jag inte va sån. Jag uppskattar verkligen att få vara hemma med ungarna, men som jag redan vet sedan tidigare är att man inte är "ledig" utan det är ett heltidsjobb. Ett tufft sådant! Att vara på mitt vanliga jobb är ju ett walk in the park i jämförelse. Men nog om det. Jag tänkte att aha, surdegasfarsa ska jag bli, men under semestern och så har det inte kommit igång. Därför fuskade jag lite nu och kollade på spännande recept med vanlig jäst och fann ett smarrigt sådant. Here it is!

Rågbröd med fänkålsfrön och Citron. Receptet skulle egentligen ha kummin men jag tog det som fanns hemma och det blev gött!
Receptet hittar du här. Det fanns ganska mycket rågmjöl i skafferiet så det blev hälften hälften istället för vad som stod, vilket gav ett gott resultat. Kan även säga att jag inte rullade degen i mjöl innan gräddning, visst, det ser lite tråkigare ut men jag är inte helt såld på att ha mycket mjöl runtom brödet. Smaksak.

Så vill ni känna er duktiga för en stund så testa gärna. Finns få grejer som ger så mycket "satisfaction" som egenbakat bröd. Det skulle va egenvispat smör. Minimal effort, maximal pleasure! Se så, börja knåda.

Undrar ni vart peg boarden kommer ifrån, så är det Granit. I love it!

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,
Så gott 👌🏻
nouw.com/louiseanderssons