Under Oktober 2017 fick jag det fantastiska möjligheten att publicera mitt recept på ”Brownie med Kokostosca” på Bakboxens Facebooksida . De hjälpte mig även finslipa receptets instruktioner.

Nu kommer receptet. Den ultimata kakan för choklad - och kokosälskare, enligt mig!

Brownie:

150 g choklad
1/2 dl kakao
3 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl 
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
 1 nypa salt

Kokostosca:

75 g smör
1,5 dl vispgrädde 
1 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
5 dl kokosflingor

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 160 grader celsius och börja sedan göra brownien.
2. Ta fram en ugnsform som är ca 20 gånger 20 centimer och klä den i bakplåtspapper.

3. Bryt chokladen i bitar.
4. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt chokladen och ta bort kastrullen från värmen.
5. Rör om tills chokladen har smält. Se till så att blandning inte blir bränd.

6. Rör samman ägg och socker med en slev. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en separat skål. Sikta därefter ned mjölblandningen i äggsmeten.

[ Om du inte har en mjölksikt kan du använda en en sil, eller durkslag med små hål ]

7. Rör om.
8. Tillsätt smör- och chokladblandningen lite i taget och rör samman till en jämn smet.
9. Fördela smeten i formen och grädda i 15-18 minuter.

Gör kokostoscan medan kakan gräddas.

10. Häll alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull.
11. Sätt plattan på medelvärme och rör om tills smöret har smält och blivit en jämn smet.
12. Låt sjuda i ca 5 minuter. Rör om då och då så att ingenting bränner fast i kastrullens botten.

13. Bred ut kokostoscan på den färdiggräddade brownien.
14. Ställ åter in brownien i ugnen i ca 5 till 10 minuter, eller tills Toscana fått en gyllenbrun färg.

Ställ gärna den färdiga kakan i kylen i ca en timme. Kokoskakan blir då härligt seg.
Servera gärna med lättvispad grädde.

Laktosintolerans eller mjölkproteinallergi? Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde. Mjölkfri choklad finns att köpa från exempelvis Palmi eller iChoc.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


2017 har varit ett händelsefullt år, som har passerat väldigt fort. Årstiderna förändras från vår till sommar och höst till vinter fortare än vad jag hade förväntat. ❄️Men nu är 2018 här. Ett nytt år med nya möjligheter som väntar på att tas an. Vem vet vad som ska hända och vart det bär oss?

På bilden till höjder ser ni den förrätt vi åt. Det var snittar med en avokadoröra som jag sedan toppade med gräslök och en klick löjrom. Det serverades även lax för de som ville ha det.Snittarna går snabbt att göra och smakar underbart!🥑

På bilden till väster ser ni huvudrätten Palak Paneer och köttbullar med potatis. En kombination av indisk mat och svenska julbordet.😂

Till dessert åt vi pavlova i portionsstorlek. Jag gjorde maräng som cirklar och spritsade på min créme. Men Tyvärr glömde jag de frukter som skulle varit på som dekoration och smak.🥝

Ha en fin dag och njut av det nya året!💖

Likes

Comments

Hoppas alla ni hade en fin julafton oavsett om ni firade eller inte. Jag träffade släkten redan dagen innan julafton eftersom vi bor en bra bit ifrån varandra och ville ta tillvara på de dagar de var lediga. ❄️

Efter frukosten gick vi en kort promenad innan all mat skulle lagas.

Det bakades tunnbröd, griljerades skinka, och stektes prinskorv och köttbullar bland annat.

I julklapp fick jag en Smakbox-prenumeration, som denna månad hade temat ”Vinterfest”. Men jag fick också en väldigt betydelsefull gåva - > En donation till WWF till förmån för våra skadade hav. 🌊

Men vet ni vad som hände imorse? Granen välte!😱 Ni kanske kan föreställa er paniken när granen välter med en duns och glaskulorna spricker över trägolvet.🎄Det blev mycket barr att dammsuga upp...

Men nu står den upp igen med några kulor färre.

Nu ska vi åka till nästa julfirande med en ask choklad som fanns med i månadens Smakbox.

Ha en fin dag💖

Likes

Comments

Imorgon smäller det! Som jag har längtar! Julen är för underbar med all snö som täcker den frusna marken och med all släkt och vänner som är på besök.❤️

Idag har vi pyntat julgranen vi fyndat på Blomsterlandet med diverse saker.🌲 Men tyvärr tillåter inte ljuset en bild på granen, så det får bli en bild på de rosa kulor och gröna grenar som pryder granen.🎄

Igår fick vi även för oss att baka en härlig limpa till morgondagen. Här ser ni ett rågbröd som passar perfekt till morgondagens frukost.🍞

Nu ska det alldeles strax spelas Bingolotto och äta skumtomtar.🎅
Ha fin kväll💖

Likes

Comments

Söndag och andra advent!🎅 Tänk vad tiden springer iväg. Snart är det jul och inte långt därefter börjar ett nytt år.🎉

Från lussekatter och pepparkakor till brownies! Tänk så gott, men så fort allt försvinner!❤️

I bakgrunden tittar lilla Skorpan fram som är nyfiken på vad jag håller på med.🐰
Ha en fin kväll💖

Likes

Comments

Äntligen Lördag! 🌸
Efter ha varit sjuk under gårdagen känns det nu extra bra att vara ordentligt utvilad!

Efter att ha bakat hela förmiddagen står nu rykande färska lussekatter i hela köket och i ugnen. Och snart ska sista plåten in. 🎅

Nu ska det lagas middag innan det ska njutas av lussekatterna och sockerfri choklad från N!CKs🍫
.
Ha en fin kväll💖

Likes

Comments

Onsdag igen! Tänk vad tiden flyter förbi fort. Nu är halva veckan redan avklarad...🤗

Alla dagar är värda att fira, och inte minst Onsdagar. Även kallad Lill-Lördag! 🎉

Den här marängrullen var minst satt god.😻 Den påminner lite om en Budapestrulle i smaken.
Supergod var den och perfekt att njuta av inne i värmen!💖

Har det kommit någon snö hos er än?
Här är marken redan täckt av ett vit, kallt täcke. ❄️

Ha en din dag💖

Likes

Comments

Tänk att jag nu skaffat mig en blogg här på @Nouw ! Det ska bli så roligt att lära mig hur allt fungerar . Här kommer jag dela med mig av lite smått och gott, lite då och då. Det blir allt från recept till vad som händer.

Men nu ska det ätas supersen lunch!

Ha en fin dag och glöm inte att följa mig på instagram ( @IrmisBakar )! <3

Likes

Comments