"Jag firade hur jag är fri att göra det jag var menad att göra"

Det är torsdag och jag dagdrömmer mig bort.

Jag dagdrömmer om dagen då människor som bidrar till lidande för djur och natur vaknar upp. Hur man inser vilken skada det gör att smaska i sig ett ihjälplågat djur som inte får likadan respekt som ett husdjur, vilken skada det gör att dricka mjölk från en ko som lider av ångest från att ha blivit fråntagen sitt älskade barn som hon aldrig kommer få se igen, vilken skada det gör att bära kläder gjorda av skrik och plåga.

Jag dagdrömmer mig bort till New York, gatorna som förvandlat mitt liv och gett mig ett mål för livet- att jag ska dit. Strosa rundor på gatorna med honom vid min sida, hållandes varsin glasstrut.... för att nästa dag ta en espresso i parken med en annan. Inga måsten. Inga förbindelser.

Jag dagdrömmer mig bort till en ny garderob fullt med "detta-är-jag" plagg. En kappa som någon var på väg att glömma på spårvagnen men en godhjärtad främling räddade, ett par jeans som inte passade längre för någon har dominerat sina mål med motionen, en tisha som någon hellre ger bort än att skylla på "äh denna kan jag ha och måla i" så nästa människa kan lysa upp i en bowlinghall. Plagg som någon annan burit och skapat minnen för livet i och som jag nu ska göra likaså med.´

Jag dagdrömmer om spartanska saker som korgar till skorna i hallen och att äta 50 bitar sushi en kväll framför planet earth med min bästa djurvän vid min sida, tuggandes på ett läckert godisben.

Jag dagdrömmer mig bort till dagen då jag genuint kan ha en bra dag utan att stunden senare bryta ihop och skämmas för att jag låter mig själv njuta en stund medan andra lider.

Jag dagdrömmer mig bort till famnen av min bästa vän som varit min livspartner sedan tiden man var för liten för att minnas. Jag drömmer om att vi sitter på vår gamla skolgård och resonerar om förr. Vilket enormt gäng vi var en del av. Hur vi alla blev vänner för livet.

Jag dagdrömmer mig bort till dagen jag tog studenten- jag firade knappast att jag var klar med skolan. Jag firade att jag hade levt igenom så länge som jag gjort. Jag firade hur jag är fri nu till att göra det jag var menad till att göra. Rädda världens olyckliga djur, göra något åt mina låttexter, finna min biologiska familj och våga på en karriär som jag alltid drömt om.

Gillar

Kommentarer

Maawl
Maawl,
Gud så fint skrivet..! 🙏🏻😭😭nouw.com/maawl
irmastenson
irmastenson,
Fina du! Tack! 💗nouw.com/irmastenson
ineees
ineees,
Jättefint och bra skrivet ❤️nouw.com/ineees
irmastenson
irmastenson,
Fina du, tack tack tack! ❤️nouw.com/irmastenson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229