Hej, dagens dressyrträning gick bra. I början kändes han helt stel men efter en lång "framridning" så mjuknade han mer och mer och till sist kändes han någorlunda mjuk! Pigg var han, så jag fick inget riktigt lugn i det hela men ändå ;)
Humles ökningar är RIKTIGT fina!! Ska be mamma att filma en ökning, så får ni se på grejer :)
Imorgon är det vilodag för Humle, skönt för honom som gått rätt mycket hela veckan. Vill att han ska vila upp sig inför kommande vecka då är det hoppträning på Torns och hopptävling i Flyinge som gäller, som vi är taggade!!

Är han inte för söt? Bästavän

// Irma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej, den 6 februari är nästa tävling spikad i Flyinge. Jag har anmält mig till lätt:C eftersom att jag inte vet hur Humle reagerar osv på bortaplan, om det går bra så kan jag bara anmäla till en högre klass när jag är där. Det ska bli superroligt för både mig och Humle! Jag vet att Humle alltid älskar att åka ut och tävla 😉
Nu ska jag börja på min oändliga packlista till tävlingen... När kommer den ta slut? Det är mycket saker att tänka på, ha med sig och vissa saker som man absolut inte får glömma... Men är taggad till tusen!!

Bild från omgång 1 i seriehoppningen.

Likes

Comments

Hej, idag stod det dressyrträning på schemat. Humle gick riktigt bra!! Vi hittade ett bra tempo med hjälp av lite olika tempoväxlingar och han mjuknade mycket, speciellt mot slutet. Älskar hans vilja han bar med sig idag, att han inte bara gled runt på ett "vanligt, tråkigt ridpass" utan att han tycktes ha kul. Särskilt i galoppen och ökningarna ;)
Nu i framtiden ska jag träna mycket tempoväxlingar i början av passet för att sedan hitta ett bra tempo som ska hållas resten av ridpasset. Så nu gäller det för mig och Humle att träna, träna, träna. För man når aldrig toppen utan att jobba för det.
Film kommer på torsdag, då är det hoppträning som gäller 💪🏼

// Irma

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej, nu tänkte jag berätta lite om dagens tävlingsdag med Humle.

Jag började dagen med att kl. 08.00 cykla upp till stallet med Felle. Vi fixade i ordning Humle, gick banan osv osv..
Efter det skrittade vi fram och jag gick sedan in på framhoppningen.
Humle har aldrig känts bra på framhoppning, han brukar vara lite småtrög och inte riktigt ha någon power i sig. Så på samma sätt var han idag, kryss och räcke kändes bra. Men oxern mindre bra.
Sedan skrittade jag till tävlingsbanan ( LC, 80 cm ) och Humle blev genast mer på hugget. När det var min tur så blev han väldigt pigg och lite små stark, men hoppade banan hur fint som helst!! Felfria i både grunden och omhoppningen. Riktigt nöjd över honom och det går alltid bra inne på tävlingsbanan fastän det inte går så bra på framhoppningen.

Equipe har inte uppdaterat så jag kan inte se resultaten från klassen, men kom i alla fall på en andra plats och var troligtvis extremt kort tid efter vinnaren!! Då omhoppningen för mig och Humle gick snabbt!

Efter tävlingen så släppte jag in Humle i boxen och gav honom lite mat, något senare tog jag ut honom igen och så lastade vi honom för första gången. Det gick superbra han riktigt sprang in i transporten så jag fick skynda mig in under bommen! Inga problem alls, det gick verkligen jättebra!

Superlyckad dag och Humle levererar som vanligt! :)

Här är ett litet klipp från rundan.

// Irma

Likes

Comments

Hej, i onsdags åkte jag till hööks och köpte lite nya saker till Humle och mig. Jag hade tänkt visa dom för er, jag har testat några av sakerna så hade tänkt o tipsa om vissa osv ;)

Ridhandskar : 389 kr

ÄLSKAR dessa ridhandskar!!! Sååå grymma!! Man får superbra grepp och fäste om tyglarna och de är supervarma, verkligen! Tipsar verkligen om de.

Ridbyxor, helskodda : 699 kr

Är verkligen inte säker på att det var dessa jag köpte men tror det, har inte ridit i dom men testade dom i affären och de var super stretchiga och riktigt sköna, de passade mig perfekt!!

Ridstövlar : 1229 kr

Tror det var dessa stövlar, inte helt 100. I alla fall så red jag med dom på torsdagshoppningen och de gav jättebra stöd, ingen skav osv!! Supernöjd!

Vitt dressyrschabrak : 199 kr

Boots : 129 kr

Fleece-filt : 449 kr

Bra kvalité, riktigt varm! Men för stor för Humle så var tvungen att lämna tillbaka filten... :(

Nu, stallet!

// Irma

Likes

Comments

Hej, igår hopptränade jag och Humle som vanligt på torsdagshoppningen.

Vi hoppade mycket på en ja men typ av kombination, först var det ett hinder, landa, galoppsprång över bom, avstamp till nästa hinder, landa, galoppsprång, galoppsprång över bom, galoppsprång, avstamp till hinder, landa, galoppsprång över bom, avstamp till hinder & landa. Avstånden var inte direkt perfekta för Humle hehe.. Vi tränar ju med storhästar och D-ponnys ( 19-20-gruppen ). Eftersom att det inte var så bra avstånd så satte vi inte direkt alla hinder men Humle kämpar ändå alltid! En gång kom vi in helt fel på på den långa "kombinationen". Näst sista hindret låg på runt 1 m och sista på 1.10 och det kom vi helt fel på lite pga avstånden osv, men han kämpar ändå och löser det, som alltid. Han var verkligen pigg på att träna och taktade som bara den och drog några riktiga bakutsprång hihi bara med glädje. Så glad och taggad!!<3

Nu i helgen står tävling på schemat, bara lätt:C alltså 80 cm, men efter det står debut i lätt:B på schemat! Ska bli roligt med kombination då eftersom att det får man i lätt: B! : )
Men nu ska jag riktigt satsa i omhoppningen ( om jag kommer dit ) i lätt:Cn.

( ska be mamma filma nästa hoppträning så ni får se lite hur det ser ut :)
// Irma

Likes

Comments

Hej, Irma här. De flesta av er där ute som läser det här känner väl antagligen mig, eller? Men för er som inte gör det, jag tänkte bara lite kort beskriva vem jag är och vad jag kommer fylla den här bloggen med för inlägg. Så vi kör!

På bilden ovanför ser ni Humle! Min foderponny jag rider och har hand om 4 dagar i veckan ( ibland mer ). Humle kommer ni få höra massor om på den här bloggen. Så lägg namnet på minnet ; )

Här ovanför ser ni Peter Pan. Honom rider jag ibland på lov om han är i Haväng på mitt sommarställe. Han är bara 4 år och i somras när jag red honom var han 3 så han är väldigt ung, men det märker man knappt av ; )

Här är min hund Morris, 1,5 år gammal och super pigg & glad : ) Honom kommer ni höra mer om fastän hund inte är det största ämnet här på bloggen hehe..

Jag har ett stort intresse för fotografering och använder en Nikon D3200 för det mesta när jag fotograferar. På bloggen får ni se många bilder tagna av mig ( om jag inte är med på bilden ).

Så här på bloggen får ni ta del av mitt liv i hästvärlden som på t.ex träningar, tävlingar, tankar kring ridsporten osv osv.
Hoppas vi hörs igen! <3

Likes

Comments