vegansk pasta pesto med fejkon

Idag blev det ännu ett recept ur veganska kokboken. Ungefär samma recept finns även på bloggen Jävligt gott.

Eftersom sambon är väldigt allergisk mot nötter fick det bli en nötfri pesto från Ica istället. Det gick fint det med även om jag var väldigt sugen på att testa peston i bloggen. Vi åt med tomater, picklad rödlök och fejkon. Jag tyckte det var jättegott! Grabbarna grymtade lite om att det var tofu, men sen satt lillen och plockade ut fejkonbitar och tryckte i sig, så betyget var nog ganska gott i alla fall.

Det var första gången jag gjorde fejkon och första gången jag lyckades göra något med tofu som faktiskt blev gott. Jag tycker alltid den blir så sladdrig i konsistensen. Men nu var det dels en rökig tofu jag använde och la den också under press mellan två bitar hushållspapper en stund och då blev den ju inte lika blöt. Gick fint att steka så att den blev lite knaprig på ytan och det blev som sagt gott!

Gillar

Kommentarer