Dag tjugoett

Medelhavsdiet

Maten för mig är mest den sociala biten. Att umgås med familj, vänner, kompisar över god bit man är en tradition. Kan inte tänka mig annat. Även mina resor handlar mycket om att smaka på nåt nytt och njuta av kulinariska läckerheter från alla värdens hörn. Men det har ett pris. Dessa extra goda saker brukar lägga sig runt midjan och envisas att stanna kvar. Det har varit ojämn kamp i åratal.

I höstas tillbringade vi drygt två månader i Spanien. Ätit och druckit gott. Märkligt nog gick man ner i vikt. Jag tror inte på några dieter alls (provat en hel del) men kosten fungerade utan större uppoffringar. Dessutom maten är så himla god. Fisk, skaldjur, grönsaker, frukt allt smakar gudomligt och tydligen ger nytta.

Tillbaka i Sverige lagom till Jul började vi äta "som vanligt" och vips är vi tillbaka till lite för mycket runt midjan...Var är skillnaden? Jag tror kött, såser, grytor, röror och med tanke på vädret även mindre motion.

På onsdag ska vi Till Spanien igen! Längtar verkligen dit:)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229