Veckan började med massa mys framför elden och Surtsey invirad i hans favoritfilt.

Började sakta men säkert få lite ork i kroppen tillbaka. Därför blev det några promenader och en visit till stan. Missan vägrade släppa mig på morgonen. Sötnos!

Väl i stan sminkade jag mig för första gången på evigheter och klädde på mig fleeera lager kläder för att....

se ÖFK - Arsenal på storbildskärm. Wow, vilken upplevelse. Fattar ni att Arsenal har varit i lilla lilla Östersund? Galet!

Avslutade sedan helgen med migrän på lördagen och fiske på söndagen. Blev en grillkorv eller två då också, hehe.

Händelser att minnas
• ÖFK - ARSENAL såklart!

• Mina blodvärden ser superbra ut sa läkaren till mig

Saker jag tänkt på
• Att träffa läkare är som lotteri, det handlar om att ta den rätta lotten. Som tur gjorde jag det denna vecka! Wow, vad professionell hen var!

• Youtube "typiska" content börjar dö ut, right? Typ alla challenges och så. Nu känns det som att storytelling börjar bli en grej och andra typer av videos.

• Jag måste ändra mina veckosummeringar så händelser att minnas visas ju i bilder.. Har ni något tips? Vill ni se tips från mig (gäller allt då?) eller något annat? Jag ska fundera på detta tills nästa vecka. Lämna gärna en kommentar vad ni tycker!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Ni som följde mig på min tidigare blogg vet att jag var tvungen att avsluta min anställning för snart en månad sen. Mycket beror på nånting som har följt mig de senaste sex år sen. Det är framförallt migränen som orsakat detta men även utmattning.

Mycket av min migrän och utmattning under min skolgång gjorde att jag missade mycket. Speciellt under gymnasietiden (gick inte tredje året kan man säga). Det vart bättre efter att jag fick medicin och kroppen fick vila upp sig från utmattningen jag hade. Sedan dess har jag haft en rädsla att bli sjuk igen.

Tyvärr hände det i december. Jag fick rejäla omgångar migrän och det har nu suttit i från december och började släppa för någon vecka sedan. Men jag har fortfarande migrän minst 1 gång i veckan. Innan det började trappa ner var det 3-5 dagar.

När jag har haft dessa omgångar blir jag så slut i kroppen. Jag tappar fokus ofta, orkar inte göra så mycket och stora folkmassor gör mig helt slut. Jag är matt helt enkelt.

Detta har resulterat i att jag är sjukskriven. Jag har varit sjukskriven sen 2a februari och kommer vara det till 8e mars för att vila upp mig riktigt. Det behöver jag verkligen.

Min plan framöver, efter att ha gjort en undersökning och rådfrågning av läkare är att fokusera på mig själv och göra saker jag gillar. Exempelvis - fota, blogga och youtube! Men även lite andra saker såsom

  • Gå upp tidigt varje morgon
  • Få in regelbundna mattider
  • 30 minuters promenader varje dag

Jag hoppas verkligen att detta fungerar. Jag vill slippa detta nununu! Jag behövde dela med mig av detta. Att skriva om det lättar så mycket. Det känns som att jag inte döljer det för någon då och att det är min verklighet. Jag ska inte skämmas över detta.

Har du migrän? Vad gör du för att förhindra det eller hur agerar du vid symtom?

Likes

Comments

Jag tänkte att det kanske hade varit kul för er att lära känna mig så därför får ni en lista. 6 stycken saker ni inte visste om mig!

1. Jag HATAR när någon biter i isglass.
Får rysningar då och blir lite sur. Ryser och får sån obehagskänsla i kroppen bara jag tänker på det, haha!

2. Jag har fotograferat i bra precis 10 år!
Vill ni ha en video på det när jag berättar om det? Typ storytime? Kommer nog göra det ändå, hehe..

3. Jag är väldigt rädd för att möta en björn eller älg i skogen.
Men det är ju bara för att de är så stora och att jag har sån respekt för dom. Dock hade jag älskat det, tänk va häftigt! Vilket moment, det skulle jag aldrig glömma.

4. Jag finner fotografering som terapi för mig.
Jag har alltid gjort det och mår så himla bra av det. Älskar att vara kreativ!

5. Jag älskar att göra drastiska saker med mitt hår!
För ett år sedan klippte jag av mig mitt fina långa hår som jag nu saknar. Ska nog spara ut det igen! Bilden ovan är bara någon vecka innan jag klippte av det. Visst var det långt?

6. Att vara i naturen är det bästa jag vet.
Det ger mig sånt lugn i kroppen och jag blir harmonisk. Så som fotograferingen påverkar mig, lika gör naturen. En dag ska jag flytta ut på landet, ha djur och bara njuta av livet.

Likes

Comments

Men vad gör du här tänker ni? Bloggen flyttad från en portal till en annan? Jo, jag ska berätta varför för er.

På min tidigare portal krånglade all kodning hela tiden. När jag försökte göra om min blogg blev allt bara värre och ni vet känslan när man får nog för inget fungerar? Det hände mig och jag hamnade här. Efter att ha sett flera använda denna portal så tänkte jag att det får bli denna. Det känns bra!

Det är en stor skillnad från min tidigare bloggportal då det mesta är annorlunda men jag gillar det. Här kan jag bygga inläggen på ett annat sätt och göra det mer "harmoniskt" som jag skulle kalla det.

Nä, nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen. Ha det gött!

Likes

Comments


 

Började veckan med att bära min favorit kofta som min mor stickade för mååånga år sedan. Denna är så gosig!

  

Började forska i mitt framtida fotoprojekt som sedan tog en helt annan vändning

  Det blev en tillökning i kameraväskan som jag var ut och testade lite

   

Åkte in till stan igen för att träffa min underbara vän och rumskompis Josefine som varit i Stockholm allt för länge!

  

Vi hann med två promenader som var otroligt härligt. Älskade vinter.

  

Slutade veckan med att hålla vakt åt mamma när hon skottade taket på förrådet. Denna dag kände jag på min utmattning mer än vanligt. Somnade på soffan och var helt slut efter en bra vecka.

 

 


 Att jag fick hem mitt objektiv som jag drömt om sen jag började med foto

 

• Jag började med mitt fotoprojekt

 • Jag vill testa på silver smide. Det är ett hantverk jag tror jag skulle gilla att hålla på med. Eller att måla abstrakta tavlor. 

 

• Jag SKA sy ett klädplagg i år, dels är det till mitt fotoprojekt. Det kommer bli EPIC!

 

• Hur viktig naturen är för mig och hur bra jag mår. Det finns mer att göra på landet än i en stad för mig. Jag blir otroligt rastlös när jag är i lägenheten än på landet hos mina föräldrar. 

 

 Bullet journal fungerar inte som kalender för mig men perfekt för anteckningar, målsättningar mm. Kanske sitter det i att jag inte funnit något bra system som fungerar för mig, hmm.


 

 


Likes

Comments

Om det är något som ger mig driv och vilja att kämpa är faktiskt listor. Att göra listor som jag sedan kan bocka av är så tillfredsställande för mig och min själ. Det kan vara små mål som jag skriver upp dagligen eller stora mål som ska ske inom ett år eller längre.

  

I år vill jag utmana mig mer än vad jag har gjort tidigare när det gäller min fotografering. Jag har fotograferat men inte kört på som jag vill. Mycket har varit att utrustningen jag har haft har inte gett det resultat jag har sökt och andra saker som skett där emellan. Nu när det mesta är löst är det därför dags för mig att utmana mig själv lite mer.

  

Jag har därför gjort mål för 2018. Det gör absolut ingenting om jag inte når dom men det vore sjukt kul om jag gjorde! Mina mål är:

 

- ha minst 5 stycken porträttfotograferingar

- ha minst 5 stycken själbporträttfotograferingar

- göra minst en fotoresa

- fota stilleben minst 5 gånger

- gå en fotokurs

- gör ett fotoprojekt

 

 

Det är dom målen jag har kommit fram till. Jag tror att jag garanterat kommer klara 4 av dom. Jag är sjukt taggad på detta och längtar så otroligt mycket. Jag ska försöka hitta nån/några modeller som vill ställa upp. Vill du eller vet du någon som söker? Kommentera här, skriv till mig på min instagram (inweeee) eller maila till -> malinhalvarsson@outlook.com

 

Har du några mål för i år? Isåfall, vad är dina mål?


Likes

Comments


 

VÄLKOMMEN HEM BABY! Här ser ni min lilla setup av kamerautrustning. Jag trodde inte att denna dagen skulle komma. Att dagen då jag är ägare av en fullformatskamera OCH mitt drömobjektiv. Tamron 70-200 f/2.8!!! WHAT?

 

Haha, jag tror ni inte förstår min lycka men jag har längtat så länge efter detta och nu efter mycket om och men så sitter jag här som ägare till de. Wow.

 

Objektivet hittade jag begagnat hos Cyberphoto och det var rejält nedsatt. Det är lite reper på objektivet men det är bara på utsidan. För mig spelar det ingen roll bara objektivet fungerar och det inte är repor på linsen. 

 

Jag är faktiskt ganska mållös över detta. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än WOW, YES!!! WOHOOO!!

 

Ni kommer få ett inlägg senare om min kameraväska där jag berättar mer om utrustningen jag har. Ni får hålla ut ett tag till, kram!

Likes

Comments


 

Canon 6D Mark ii + Canon 50mm 1,8 STM

Likes

Comments

Hela denna vecka har jag varit förkyld och hemma hos föräldrarna.
 
 
Det blev mycket mys i soffan med denna gobit
 
 
Men även lite fotografering inomhus för att fördriva tiden. Både Missan och Surtsey fick vara modeller
 
 
Jag trotsade förkylningen och gick ut till renarna som är bara runt husknuten. Satt och kollade på dem ett bra tag, så harmoniskt och vackert. 
 
 
Närmare helgen fick jag nog och gick ut en längre stund. Var ute i några timmar, lyssnade på elden medan solen värmde min kind. 
 
 
När jag tog bort snön på bilen såg jag detta. Ser ni skillnaden på de två snölagerna som är på bilen? Den understa är mer kompakt än den översta. Den fluffiga snön kallar vi för kallsnö då den har ramlat ner från himlen när det har varit riktigt kallt (ex som igår när den kom var det över -15 grader)
 
 
 
Avslutade helgen med att gå ut och ta bort plast på en höbal som rådjuren, renarna och älgarna har fått. De har svårt att få tag i mat nu och då har markägaren bestämt att de ska få mat, så snällt!
 

• Jag var på promenad utan hörlurar och insåg att det är så himla mycket härligare än att gå med dem. 
 
• Jag insåg att jag inte är lika rädd för eld längre när jag satt ute vid brasan helt själv en timme.
 
• Jag lärde mig de nya besiktningsreglerna på bilar, dock inte vad som gäller på min då den är en veteranare. 

• Hur lugn jag blir av naturen
 
• Hur mycket jag vill göra ett projekt i år och jag tror att jag kommit fram till vad jag ska göra. Det ska jag sätta mig vid och börja fundera kring.

Likes

Comments


   

Canon EOS 6D mark ii + Canon 50 mm 1,8 STM

 

Eld är något jag ofta blir fascinerad av trots att jag är lite rädd för det. Att se lågorna dansa samtidigt som det kan värma upp ett hus. Det är fantastiskt att sitta vid elden och se detta. Men samtidigt som det skrämmer mig från barnsben då en het kolbit spratt upp i mitt öga kan jag inte sluta fascineras av den. 

 

Det bästa är att sitta ute vid en eld på vintern och bara känna värmen mot ansiktet från den samtidigt man hör sprakandet. Eller när jag är i stugan (som ni kommer få se bilder ifrån längre fram) och man sitter vid öppna spisen och tar in lugnet som befinner sig där. Åh, det är så magiskt. 

 


Likes

Comments