Jag har kommit på mig själv att vara väldigt kritisk när det kommer till aktier. Jag upplever att världen håller på att vända till att allting ska vara av bästa kvalité till absolut lägsta pris. Hur kan detta hålla i längden? Massproduktion och massförsäljning tror jag blir ett måste i detta läge men det känns ohållbart att alla bolag ska kunna fungera som ex. HM? jag tycker mig se detta mönster i nästan alla branscher. bygg, mat, detaljhandel, bostäder.

Jag tycker absolut att det är jättebra att vi blir mer och mer kostnadsmedveten men när till och med arbetskraft från Polen eller produktion i Kina börjar betraktas som dyrt blir jag fundersam.

Dagens tanke!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag sjönk SCA med ca 79,28% vilket som tidigare känt berodde på den bolagsdelingen​ som ledde till ett nytt börsnoterat bolag Essity.
Syftet var att dem nu två olika bolagen ska hålla mer fokus på respektive inriktning skogsindustriverksamhet och hygien/hälsobolag.

Jag tror avknoppningen är klok på långsiktigt. Detta skapar en möjlighet för bolaget att hålla fokus och en mer koncentrerad utveckling övertid.
Jag gillar Essity produkter, dock är Libero enligt mig en besvikelse. Som aktieägare och konsument av blöjor känns det jättetråkigt. Jag tycker dem läcker och upplever att dem inte alls är mjuk mot huden på mitt barn.
Jag väljer istället P&Gs Pampers i alla lägen.

Från blöjor tillbaka till aktier.

Jag har själv inte tecknat några fler aktier i Essity än de jag får mig tilldelad p.g.a avknoppninge. Jag funderar dock på att köpa på mig några vid torsdagens börsöppning. Jag tror verkligen att det finns en framtid här med tanke på de redan tagna marknadsandelarna produkterna tagit under SCA tiden. Nischar är alltid bra för att bli bäst tänker jag, bredd är bra för att "Keep it safe".

Jag håller för övrigt på att lära mig läsa årsredovisningar. Jag brukar läsa redovisningar men har lite svårt att göra min analys av det jag läser. Detta måste givetvis bli bättre. Än har jag enligt mig gjort bra placeringar med den kunskap jag har, men intresset är starkt och jag vill kunna och veta mer.

Nog för idag och ha det fint!

Likes

Comments

God Morgon.

Det här är första inlägget där jag tänkte beskriva lite grunden till att jag startade den blogg.

Jag har under ca 1,5 år nu intresserat mig för aktier. Jag är en typisk nörd som direkt snöar in mig på det jag är intresserad av. Detta har inte skiljt sig åt denna gång.

Jag är medlem i olika investeringsforum men upplever att jag inte får ut det jag önskat av det. Jqg är medlem i unga aktiesparare men problemet är att de flesta av deras träffar ligger under arbetstid då dem flesta medlemmarna är studenter och därmed låna universitetets lokaler. jag jobbar som enhetschef på kommunen och jobbar 8-17 sen har jag en 1,5åring och är gravid med bebis nr 2. jag missar alltså alla dessa träffar. Har funderat på att kontakta Aktiespararna och fråga om jag får delta i deras träffar istället.

Jag skulle önska forum som aktieluncher eller andra helg/kvälls aktiviteter i investerarens tecken.

Nåväl, därav kommer bloggen in i bilden. jag pratatr aktier jämt och ingen vill lyssna. Min man svarar bara mmmm vid frukosten. mina vänner börjar prata och något annat och mina kollegor lyssnar i ren kollegial sympati.

Jag är ingen ekonom eller har studerat något inom ekonomi. det närmsta jag kommit en årsredovisning är när jag själv hade en enskild firma men då förlorade jag mig helt på min revisor och hade inget intresse för att förstå vad kassaflöde var osv.

Jag har budget ansvar i mitt jobb så lite erfarenhet av organisatoriskt upplägg finns men inte att bryta ner siffror, skulder, räntor, vinster osv.
Jag jobbade förut på så sätt som med mitt eget lönekonto. Pengar in sen kommer utgifter, hederligt plus och minus.

Nu har jag kommit längre än så men jag har mycket tankar och funderingar. Saker jag hört som jag grubblar på och vill lära mig.

Nu börjar implementeringen av att samla mina investeringstankar.

Likes

Comments