På sista tiden har min hy sett så hemsk ut, då mina porer har synts (enligt mig själv) jättemycket. Och det är något jag tycker är äckligt! Det är ju nästan så man skäms för att gå ut utan smink. Men så kom jag över en bra deal på fyndiq.se där dem hade 30 stycken blackhead masks för 99 kronor, och jag tänkte att det lätt är värt det, kostar mycket mer i vanliga fall. Detta är förvisso inte den "vanliga" masken, men den fungerar nog minst lika bra, det tyckte jag i alla fall. Den enda skillnaden om man nu ska jämföra är att denna inte gör lika ont när man tar bort den. Alltså missförstå mig inte, för det gör fortfarande ont som f'*n, men när jag har testat den andra som har färgerna blå, röd och beige på förpackningen så har det varit ännu mer smärtsamt! 

Det enda jag funderar på är hur ofta man kan använda den? Om det är en gång i vckan eller om man kan använda det en gång per dag (inte för att jag hade tänkt göra det). För jag vet att jag har en mudmask från "NuSkin" som ska sitta på i 30 minuter innan den ska sköljas av. Men det är helt annorlunda från denna masken tänker jag, eller är det det? Någon som vet? Annars får jag helt enkelt googla!

Men blackhead masken tycker jag i alla fall fungerar utmärkt, såklart rensas inte porerna på bara en gång, men en gång gör väldigt mycket och jag kände mig mycket fräschare i hyn, men man får nog lägga på en sån mask några gånger för att se ett mer fulländat resultat! Jag kan i alla fall rekommendera den, värd att testa! 

Nu måste jag göra mig redo för skola, om bara några timmar så börjar helgen, äntligen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oavsett vad som händer i mitt liv försöker jag att ha ett leende på läpparna, vilket såklart är lättare sagt än gjort. Men att tänka positivt är viktigt, för negativa känslor tynger ner en så otroligt mycket. Och det är de känslorna som lättast stannar kvar hos en. Tyvärr minns man oftast de dåliga minnena mycket tydligare än de glada. Ett leende kan göra så mycket, både för en själv och för andra, a smile is also better than a sour face, so keep on smiling beautiful!

Likes

Comments

Hur mycket mat ska man egentligen behöva ha med sig.. Vanligtvis så tar jag med saker att äta för skola, men nu är det även för jobb därefter. Vi ska ha grupparbete i Lund nu mellan 9.00-12.00 och försöka få vår komplettering färdig så fort som möjligt. Därefter ska jag ta mig in till Malmö igen, och cykla till jobbet (Pågen). Och för allt detta känns det som att jag jag tar med mig hela kylskåpet för att jag proppar väskan full med frukt, grönsaker, mat och dylikt. Och så tänker jag "räcker detta?" vilket jag tror att det gör, annars har ju Pågen gott om bröd om jag inte skulle ha något kvar att äta.

Så det blir alltså en lång dag med massa studier och jobb. Men jag har fina klasskamrater som håller humöret uppe och sen har jag min mamma som jag ska arbeta med ikväll, och det gör förhoppningsvis att tiden går fortare. Så wish me luck, wooo!

Likes

Comments

Ny vecka, ny start, nu kör vi! Jag har varit lite off i helgen, vilket dock inte varit min mening. Min tanke har hela tiden varit att jag ska skriva ett inlägg om dagen, minst. Men jag jag tror att jag efter salstentan bara släppte allt. Att det kanske blev för mycket på en gång, vilket fick min hjärna att explodera (figuratively). Men nu har jag släppt det, och ska försöka hålla mig till det jag tänkt från början (jag lovar inget, men jag ska försöka). Sen om det jag skriver makes any sence eller är intressant för er över huvudtaget är en annan sak. As long as i like it, i will continue! Cheers!

Men i alla fall så har helgen varit hur underbar som helst trots att den fått en liten negativ kick på smalbenet, eller hur jag nu än skulle kunna uttrycka det. Vilket då berodde på att sambon och jag bråkade under lördagsmorgonen. Det vill säga att så fort han kom hem så var det det första vi gjorde (yay!), ibland är det oundvikligt, missförstånd händer så lätt. Men vi löste det senare samma dag, so that's that.

Min helg började i alla fall redan i fredags där jag hade en trevlig kväll med fina gamla vänner, vilka jag nu känt i ungefär 9 år. Vi var några stycken av det "gamla gänget" som blev bjudna på middag, och efterrätt med, hemmagjord blåbärspaj, så mumsigt! Tyvärr blir det inte lika många träffar nu som det blev förr, men det är ju rätt självklart då vi alla har våra separata liv att hinna med och sköta. Man bildar familj, man flyttar åt olika håll och hinner inte alltid med att ses så ofta som vi kanske hade velat. Därför är det så så trevligt när vi väl samlas och umgås och kan "komma ikapp" med varandras liv. Och lördagen trots allt ståhej med bråk och sånt var faktiskt en ganska bra dag det med. Vi hade kalas för min styvsyster som fyllde elva år. Av mig fick hon en tröja från H&M som hon själv fick välja ut. Sen hade hon och hennes kompis bakat en tårta till oss allihop med en massa grädde, bananer, jordgubbar och vindruvor på. Jag önskar att jag hade tagit en bild på den och kunde visa för er, men tyvärr inte, my mistake! Men god var den! Kalaset var sen följt av Melodifestivalenhejande, har inte jättebra saker att säga om årets programledare, eller programet som helhet för detta året. Men samtidigt om jag tänker efter så är det nog heller inte det värsta jag sett haha. Håller ni med mig där eller ni tycker att jag är helt från vettet som kan skriva något så dumt? Vad jag minns (vilket inte är mycket haha) så gillade jag Måns Zelmerlövs och Petra Mede, tyckte att dem gjorde ett riktigt bra jobb! Men every show has it's ups and downs am I right?

Söndagen var en lugn dag där jag och Micke åkte och besökte hans mamma, och sen var vi en stund hos hans ena bror med. Och sen började veckan om.

Måndag: skola och med det start på en ny kurs "Traditionernas död". So much to do, so little time, eller det är så det känns i alla fall. Det är väl också för att jag om någon vecka ska till Sälen och vill hinna med så mycket som möjligt innan jag åker iväg. Men jag håller humöret och hoppet uppe, för detta fixar jag. Men jag ska oavsett ha med mig dator, nätverk, kurslitteratur och hela tjohejet upp för att kunna sitta och plugga när tid finns.

Första uppgiften nu är att göra en sammanfattning av Donald Broady's "Kulturens Fält" på en A4 sida. Det är bara 15 sidor text att läsa och försöka skriva om och korta ner and so on and so on. The fun life of a students, so much fun.. Byta någon?

Likes

Comments

Vad skönt det känns att vara hemma redan, dags för långhelg! Tentan är gjord och äntligen kan jag släppa den (förhoppningsvis). Det tar ungefär tre veckor innan resultatet kommer ut, så det är bara att vänta. "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge"... eller? Jag skulle inte säga att det är något positivt att behöva vänta på betyget, men jag känner mig hoppfull. Det kändes som att jag kommer att få godkänt. Men samtidigt är det kanske inte så bra att uttrycka mig på det viset, för att det kan gå rent åt h*lvete. Kvantitativa metoder är inte direkt mitt favoritämne, just för att det är ett svårt ämne att lära sig. Men som med allt annat så blir det väl "roligare"om man lär sig och förstår allt. Eller det är i alla fall så jag tänker mig att det är. Statistiken har jag svårast för, att läsa av siffror i tabeller och förstå meningen med dem. Men allt tar sin tid, en dag så.

Jag tycker att det är jobbigt när man gör en salstenta och inser saker i efterhand, till exempel "men åh, varför skrev jag så när jag vet att svaret är..." det är verkligen the worst. Diskuterade med mina klasskamrater att vi alla var oroliga för att vi skulle ha pluggat på helt fel saker, då den här kursen har varit så stor. Att sitter vi där med tentan framför oss och inte vet ut eller in, och lämnar in en tenta med tomma blad. Men så var inte fallet som tur var, utan för mig blev det kanske någon enstaka fråga som jag skrev något "hittepå" eller ja, något som jag tänkte kunde passa men som också kunde vara helt fel (vilket det säkert var).

Men nog om denna otroligt intressanta, spännande, häpnadsväckande, fantastiska "jag vill göra igen" tenta. Eheh.

Idag blir en rätt chill dag, med städning och serier. vet inte om jag vågar ta mig till gymmet..hm, jag vet inte. Jag vill så gärna! Men jag ska fundera lite till på det. Vill inte riskera att viruset eller bakterierna jag har ska förvärras heller. Jag ska i alla fall kanske träffa min lillasyster (7 år yngre) om några timmar och prata strunt med henne. Kan alltid hoppas att hon har tid med mig (wink). Jag får ju aldrig se henne för att hon oftast är hemma hos sin pojkvän, eller är det kanske en ursäkt för att inte träffa mig, hmm.. Nej det är det inte, she ain´t doing that or i´ll kick her in the bum!

Jag måste tänka ut några roliga saker att göra nu i helgen med. Think, think! Återkommer kanske med mina idéer senare, over and out for now.

Likes

Comments

Alla hjärtans dag, den dag som alla är så otroligt hypade för. Jag har verkligen inget emot med den här dagen. Det är väl mer det faktumet att sambon är bortrest. Egentligen hade det inte spelat någon roll vilken dag det hade varit, jag hade ändå saknat honom och önskat han var här....med blommor (önsketänkande). Men kanske känns det lite extra ensamt vid ett sånt här tillfälle för att alla gör en så stor grej av det. Skickar glad alla hjärtans dag - kedjebrev och tar fina bilder med sina partners och gulligullar. Haha, jag är nog bara avundsjuk. Typiskt honom att åka iväg just nu va!

Nej, jag hoppas att alla som firat denna speciella dag har haft otroligt mysigt och underbart. Men det det är viktigt att man uppskattar varandra varje dag. Det finns inte bara en dag för det, utan man ska avnjuta dagarna man har tillsammans och göra något lite mer speciellt då och då. Det behöver inte vara en jättestor gest, utan det kan vara något litet, som att ta ut soporna. Haha, nej men som att laga en god middag tillsammans, tända några ljus och bara njuta av varandras sällskap.

Det låter riktigt mysigt, jag hade lätt bytt till det idag, men istället har jag pluggat. Vilket har fått mig att känna mig så tråkig de senaste dagarna, för att det känts som att jag bara suttit hemma och antingen pluggat eller kollat på serier. På tal om det, har ni inte sett serien "New Girl" så gör det. Det är en komedi, hur rolig som helst! Men back on track så är det inte hela sanningen. För plugga har jag behövt, och det har gett mig mycket. Men i dagarna som jag skrivit i tidigare inlägg så har jag blivit förkyld, och för kanske en månad sen så var jag sjuk i två hela månader, det var också förkylning, men dessutom en ordentlig hosta som fick mig att hosta så mycket så att jag sträckte muskler i revbenen x antal gånger (jag tror det var 3-4 gånger), and it hurts like hell! Jag har faktiskt fortfarande ont...men jag vet att sånt kan ta tid, så det är inget jag oroat mig för. Förrän nu, för jag är orolig att hostan ska komma tillbaka och att jag ska sträcka en muskel igen. För jag vill bli frisk, jag är trött på att vara sjuk, räcker det inte att jag har hälsporre?? (vi tar det en annan dag) Nej men gud, nu kräker jag av mig en massa, ber om ursäkt för det. Men ibland behövs det, och det är (inte enbart) därför jag tycker om att få skriva av mig. För ibland när jag mår som sämst så har jag lättare för att skriva än vad jag har för att skrika av mig allt. Och nej ni behöver inte oroa er, detta kommer inte bli en blogg med mitt eviga gnällande. Men jag tror att ni förstår hur jag menar, ibland är det bra att få det ur sig, sen om någon läser det eller inte, ja då gör det inget, så länge jag fått ur mig lite av den negativa energin och inte låter den hänga över mig som ett oroande åskmoln.

Det är nu dags för mig att göra mig iordning, träna på "gloslapparna" igen och sen sova. Godnatt!

Likes

Comments

Det är några tuffa dagar nu för min hjärna, för att det är så mycket information på en gång som jag trycker in. Alla begrepp och deras definitioner, deras användningsområden and so on. Salstentan närmar sig med stora steg, två dagar kvar av råplugg, sen sitter jag där vid bänken och väntar nervöst på att få tentan (gah). Ni skulle varit med igår på begreppsseminariet i skolan (väldigt lärorikt btw) så mycket ord vi skrev upp på whiteboard tavlan!

När jag sen kom hem satt jag och pluggade på begreppen och gjorde små lappar med begreppen på framsidan och deras definition på baksidan.

Det tar lite tid att gå igenom alla lapparna. Men jag tycker det underlättar att ha dem på det sättet, och ta ett ord i taget. Vilket funkar bra för mig! Jag tycker även att det blir lite roligare på detta sättet. För att man kan göra på lite olika sätt till exempel att man lägger dem i en hög som på bilden ovan och tränar på ett ord åt gången, man kan sprida ut orden på golvet (eller bordet) som "finns i sjön" eller kanske göra memory med korten. Sen är det i alla fall för mig lättare att ha med istället för ett flertal böcker, lapparna väger liiite mindre haha.


Oj, under tiden jag suttit här och skrivit så har jag knappt rört min frukost och nu har mitt te kallnat. Dags att koka nytt! Kände mig lite hes när jag vaknade (ja, den satans förkylningen vill inte släppa, tips någon??) så te behövs och apelsin, C-vitamin behövs. Måste visa er min goda smoothie som jag gjort, den är såå god! MUMS!

Det är banan, bladspenat, spirulina, honung, proteinpulver med blåbärssmak, mjölk och "Planti" vaniljsoygurt i den. It´s to die for! Vissa gånger har jag lyckats få smoothien i någon grå nyans, vilket inte alls ser särskilt gott ut att dricka. Jag tror att det är spirulinapulvret som gör det. Men nyttigt och bra är det, så det är bara att lägga i och dricka upp! Nu ska jag äta upp och börja plugga åter igen.

Hoppas ni har en bra start på er tisdag! Talk to ya laters, xo

Likes

Comments

Det här med att säga till mig själv att bara titta på ett Youtubeklipp (vlogg) och sen fortsätta plugga.. är en ren lögn som jag försöker intala mig själv, att det kommer funka att bara titta på ett klipp. För det blir inte bara ett, och inte två heller för den delen, utan det blir 6, 7 eller 15 stycken. Det finns så mycket bättre saker att titta på än att plugga. Vloggar med Therese Lindgren, Jocke & Jonna, Hanna Öberg, Roxxsaurus och så många fler grymma youtubers! Jag önskar att jag kunde göra samma sak, men jag känner inte att det är något jag skulle klara av, eller ens komma i närheten av att göra ett lika bra jobb som dem. Vissa är "födda" till det, se bara på Therese Lindgren, helt au naturel, hon är verkligen helt fantastisk.

Och tittar jag inte på någon vlogg eller spelar något spel i mobilen så finns det ju alltid något som behövs fixas i hemmet. Tvätta, tömma diskmaskinen, leka med katten eller äta. Att sitta hemma och plugga en hel dag, då har i alla fall jag väldigt lätt för att gå och småäta hela tiden, vilket kanske inte är så bra egentligen. Men det är ju så lätt att bli uttråkad, för jag tycker inte att epidemiologi är ett speciellt spännande ämne som jag blir helt uppslukad av och tittar upp från boken fyra timmar senare. Det skulle aldrig hända i detta ämnet. Visst önskar jag att det vore så, det hade varit mycket lättare för när jag sen ska göra tentan! (vilket är på torsdag) Gaah, nu får jag panik också... Nej, jag ska inte oroa mig, detta kommer att gå bra, jag måste bara få tummen ur rö**n så fixar jag det här. Jag menar, jag har tagit mig så här långt eller hur!? Och det är mindre än ett och ett halvt år utav utbildningen kvar (totalt 3 år). Ja så nu får jag boosta mig själv med lite självsäkerhet, detta grejar jag!

Men då så, då går jag tillbaka till pluggandet, ska bara slice:a en apelsin först åt mig själv, så jag får i mig lite mer C-vitamin (för jag är fortfarande inte kvitt min förkylning). Nu kör vi, jobba, jobba, jo-obba. Wish me luck!

Likes

Comments

Första inlägget här nu då, let´s make it a good one. Att berätta om mig själv i ett enda inlägg tycker jag är otroligt svårt, då det verkligen inte lätt att veta vad som bör stå med och vad som är väsentligt och samtidigt intressant. Men så här känner jag, att under mina framtida inlägg så får ni reda på allt mer (om det ens är någon som vill eller ens orkar läsa mina inlägg). That´s just the way it goes, jag menar hur roligt är det egentligen att läsa hela min 26 åriga livshistoria... Hmm, nja, det låter vi vara osagt, för mig som levt det livet jag lever är det tråkigt, medans andra ser det på ett helt annat sätt? Äh, nu spårar jag!

Jag börjar simpelt, med min lördag, woho, vad spännande va?! Jag drack faktiskt den godaste smoothien på länge imorse, eller ja i förmiddags. Det blev en lite sen morgon för mig, vaknade 10.00 (och då säger ni "Sen morgon?? Vad dillar du om?"), men jo, jag vill försöka hålla mig till samma tid, det vill säga att mitt larm helst ska ringa vid 08.00 på lediga dagar. Men igår var jag uppe till 02.30 (vilket typ aldrig händer, 22.00 är min läggdagstid haha). Anyways, hur intressant information var inte detta, nå?

I alla fall så gjorde jag lite träningsövningar här hemma i denna lilla lilla lägenheten på 35 kvadratmeter. Under de olika övningarna (bland annat squats och utfallssteg) använde jag mig av motstånds gummiband, jag lägger upp bild på mina nedan. De är riktigt bra till att träna exempelvis rumpa, det är bara vad jag tycker och dem fungerar bra för mig. Men jag hade gärna haft såna mindre band som är smalare på bredden, om ni förstår vilka jag menar.. Om ni vet var jag kan hitta sådana så får ni jättegärna skriva det i en kommentar nedanför!

Anledningen att jag gör de träningsövningarna idag hemma är för att jag har blivit lite förkyld, och känner därför inte för att gå till gymmet. Det känns ofräscht, stå där och lyfta vikter samtidigt som jag snörvlar och har mig, nej tack. Men jag tänkte ta mig ut och gå en promenad så att jag får lite frisk luft. Även om vädret är grått och tråkigt så behöver jag dagsljus och jag behöver röra på mig lite nu, få i mig lite frisk luft så att även jag kan bli frisk igen! Visst ska jag ska iväg sen och träffa lite vänner, men det blir att sitta på buss för att ta mig till min väninnas hus och sen ska vi bara sitta och kolla på Mellon (yay..not). Så därför behövs en promenad!

De vännerna jag ska träffa har jag känt sen gymnasietiden, vilket innebär att vi nu varit vänner i 9 år, wow! Det är otroligt roligt att vi fortfarande har kontakten, fem stycken är vi som brukar umgås cirka en gång i månaden eller varannan månad. Det ska egentligen vara sex av oss, men en av tjejerna (en av mina närmsta vänner) bor för närvarande i Jönköping, så hon har inte kunnat vara med på träffarna under en viss tid. Men det blir det ändring på för att snart så  flyttar hon ner till kära Skåneland igen, och då lär vi se mer av henne!

Kanske var det ett flummigt inlägg (kanske inte?) Men i alla fall så tänkte jag att det nog är bäst att avrunda här, annars blir ni kanske trötta på mig. Men jag ser fram emot nästa bloggsession och hoppas att ni alla har en riktigt grym lördag!


Likes

Comments