Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Självförtroende drabbas alla av, förr eller senare och för de flesta sitter det i längre än andra. Det finns många orsaker till dåligt självförtroende. En del har gott självförtroende i nästan alla sammanhang medan vissa bara har det ibland.

- Du kanske har svårt att hålla ihop en relation, vilket gör att du förminskar ditt egenvärde och tycker att du inte kan "vara något att ha" när så många väljer att lämna dig.

- Du jämför dig hela tiden med andra människor som tycks vara lyckligare, friskare och mer framgångsrika än du själv.

- Du får ständigt höra av folk i din omgivning att du gör fel eller inte förstår och du blir ständigt kritiserad och tillrättavisad.

Du kanske har gott självförtroende i vissa jobbsammanhang men sämre i sociala sammanhang. Självförtroende kan även vara något som kommer och går, beroende på din dagsform och vad som sker i livet.

Det är viktigt att komma ihåg att självförtroende inte kommer gratis/av sig självt. För att hålla självförtroendet uppe måste du hela tiden jobba mycket med dig själv och utsätta dig själv för nya utmaningar. Allt du gör, tänker, ser eller föreställer dig som får dig att tänka positivt på dig själv och din förmåga, stärker ditt självförtroende. Detta i sin tur gör att du kan prestera bättre.

Självförtroende innebär att i kropp och själ veta och i hjärtat tro på att vi har ett värde som individer och kan utföra det vi har förmåga att göra. Detta innebär att vi även tänker så om vår omgivning. En självsäker människa vet var hon har sig själv och är okej och trivs med sig själv som den person hon är.

Det är naturligt att tvivla ibland, speciellt när du står inför utmaningar, kommer in på nya områden eller återhämtar dig från bakslag. En genomgående positiv attityd öppnar dörren till ett liv med höga nivåer, vilket i sin tur öppnar dörren till högre prestationsnivåer och ett starkt självförtroende.

En konsekvent positiv inställning kommer förr eller senare att lyfta dig och förbättra din livskvalitet på ett meningsfullt sätt. Det betyder inte att du kommer slippa bakslag och motgångar, tvivel eller rädsla, utan det viktiga är hur du tacklar dem. Genom att behärska dig i pressade situationer och ta kontroll över dina mål, kan du stänga dörren om rädslan och istället öppna den för dina inneboende resurser.

Ditt självförtroende påverkar din utveckling, eftersom det påverkar din förmåga att fokusera på uppgiften. Du skaffar självförtroende när du bestämmer dig för att lära dig av att utvecklas genom erfarenheter och när du gläds åt minsta lilla framsteg på vägen, förväntar dig bra saker, minns positiva kommentarer istället för de negativa och stöttar dig själv.

Gör saker - självförtroende hänger ihop med prestation.

Lär känna dig själv - genom god självkännedom kan du undvika situationer du inte klarar av.

Sociala situationer - de flesta upplever dåligt självförtroende i sociala situationer. Ge dig in i de situationerna och våga ta för dig, lita på dig själv.

Jobba med dig själv - bli bättre på saker som är viktiga för dig. Genom att bli säker på sin sak, slipper du obekväm.

Var stark i dig själv - kom ihåg att den som växlar mellan olika roller och inte vågar visa sitt verkliga jag, får det svårare att skaffa starkare självförtroende.

Det är du som har kontrollen över vad du vill fokusera på.

Likes

Comments

Likes

Comments

Tyvärr angår det här inte mig, då jag går i ettan men här har jag valt ut mina sex favoriter som jag själv skulle bära på studenten! Några av klänningarna har även rea för er som tar studenten i år!

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments

Likes

Comments