WALLENBERGARE PÅ RÅDJURSFÄRS

Godare söndagsmiddag kan man inte få 😍 Mums! Förra helgen lagade vi de här fantastiskt goda biffarna. De blev helt perfekta, de höll ihop trots att de var så fluffiga och saftiga. En klassisk Wallenbergare är gjord på kalvfärs men har ni tillgång till rådjursfärs - prova!

Wallenbergare på rådjursfärs (cirka 15 stycken):

600 g rådjursfärs

4 äggulor

3 dl vispgrädde

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Smör

Ströbröd

Till servering:

Potatispuré

Rårörda lingon

Gröna ärtor


Gör såhär:

1. Separera äggulorna från vitorna.

2. Blanda färs och salt.

3. Tillsätt grädde, ägg och peppar - blanda ordentligt till en smidig färs.

4. Låt färsen vila i kylskåpet under tiden du förbereder potatisen.

5. Fyll en ugnsform med ströbröd.

6. Blöta en äggform i metall och lägg i ugnsformen med ströbröd, spritsa ut färsen i formen. Tänk på biffen sjunker ut lite när du lyfter på formen så att du inte tar för mycket smet. 

7. Blöta formen och fortsätt till smeten är slut. 

8. Strö över ströbröd ovanpå biffarna.

9. Stek i rikligt med smör, cirka 3 minuter på varje sida. Tänk på att smeten är ”lös” så att du är försiktig när du vänder. 

10. Sätt ugnen på 200 grader.

11. Lägg biffarna i nya ugnsformar och laga färdigt i ugnen i cirka 10 minuter. 

12. Servera med potatispuré, gröna ärtor och lingon. 


Tips:

- Det är viktigt att färs, ägg och grädde är kylskåpskallt.

- Använd en metallring och sprits då smeten är lös och kladdig. 


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

  • VILT

Gillar

Kommentarer

shinelikeapearl
Redimat
Redimat,
Ser jätte gott ut! Älskar vilt😍
nouw.com/redimat
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla! Det gör jag med 😍
nouw.com/inthemakingbyc
iseedee,
Vilken spännande rätt!
iseedeeskitchen.blogg.se

Instagram @inthemakingbyc